AMAZONE UIT DE LUTTE WINT IMPOSANTE BEKER VOOR DE TWEEDE KEER

Twente Cup voor Veronique Morsink

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld lukte het haar zaterdag voor de tweede keer. Met Faitfhfull was ze de snelste van drie foutloze amazones, die uiteindelijk de top drie vormden na een wedstrijd waarin het alle kanten op kon.

Op meer dan vier seconden stelde Hilde Woudstra met haar ervaren Titania de tweede plaats veilig, Sanne Dokman reed verrassend naar de derde plek met Eserina. Peter Olthof had lang uitzicht op de EquiFirst Twente Cup, maar strandde in het zicht van de laatste hindernis. Met de snelste tijd van de dag werd de ruiter uit Langeveen vierde, omdat hij dwars door de balken liep met zijn gretige Shakira Z. Koen Westendorp verzekerde zich van de vijfde positie met Helsinki.

Na het basisparcours leken de kansen van Veronique Morsink op de topklassering al zo goed als verkeken. Zowel met Faithfull als met Zakina Z tikte ze een balk uit de lepels, waardoor ze met een achterstand van twee seconden op tien concurrenten aan de winning round moest beginnen. De twintigjarige biomedisch studente aan de Universiteit Twente liet zich er niet door ontmoedigen.

Draaien op een pinkje
“Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen”, verklapt ze na afloop. “Ik wilde gewoon een vlotte ronde rijden, proberen zo snel mogelijk te zijn. Je wilt toch een resultaat neerzetten. Dat er in de winning round veel fouten werden gemaakt, komt denk ik toch omdat veel ruiters gaan jagen. Het stond niet apart hoog, maar iedereen gaat er voor om te winnen. En dan zit een fout er zomaar in. Voor mij had de wending van 2 naar 3 korter gekund, maar in de laatste lange lijn heb ik veel tijd terug gewonnen. Dat kon met Faithfull omdat hij niet kijkerig is. En hij is van nature niet de snelste, maar kan wel draaien op een pinkje.”

Faithfull nam ze een jaartje of twee geleden over van neef Gerben Morsink en ze reed eerder dit jaar nog het EK voor young riders met hem. “Hij is er na zijn castratie een tijdje uit geweest, maar springt eigenlijk net als altijd weer heel simpel. Hij geeft je altijd het gevoel dat het gemakkelijk gaat en doet altijd zijn best voor je.”

In 2013 won ze in Go Planet in Enschede, nu in Saasveld. “Het is met de Twente Cup wel wat minder geworden in de loop der jaren, maar de mensen in de organisatie doen er alles aan om dit in stand te houden. En het is nog altijd een mooie wedstrijd, die je graag wilt winnen.”

De primeur van de Prix du Vainqueur, goed voor een bedrag van 1500 euro aan hehandelingen bij paardenkliniek De Watermolen in Haaksbergen (of 1000 euro contant) was voor Leonie Jonkers, die ruim voldoende had aan haar negende plek in de finale met Carkoretto.
 

Meer Springen

MADRID/HANNOVER – Frank Schuttert imponeerde zondag tijdens de Grote Prijs van Madrid in de Global Champions Tour. De Ommenaar in dienst van Jos... (19-05-2019)
TEL AVIV – Jeroen Dubbeldam (foto) en Hans Horn moeten de Israëlische springruiters helpen een plekje af te dwingen bij de Olympische Spelen van... (07-05-2019)
GEESTEREN – Mareille van Geel-Schröder toonde zich zaterdag superieur in de hoofdrubriek van Hippisch Geesteren. De oud-Lattropse reed over 1,40... (05-05-2019)
GEESTEREN – Sanne Dokman verschalkte vrijdag de complete concurrentie in de klasse Z/ZZ tijdens Hippisch Geesteren. Met Evita reed de jonge amazone... (04-05-2019)
GEESTEREN - Bas van der Aa nam donderdag tijdens de eerste springdag van Hippisch Geesteren twee zeges voor zijn rekening. De Albergenaar won met... (03-05-2019)
MIERLO – Niet Gerben Morsink of Frank Schuttert, maar Jeroen Dubbeldam was zondag de beste regionale vertegenwoordiger in de eindstand van de strijd... (28-04-2019)
MIERLO – De Twentse deelnemers zijn  er bij het NK voor de jeugd niet in geslaagd een medaille te veroveren. Amber van Marle kwam daar het dichtst... (27-04-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis heerste vrijdag als een vorst tijdens het concours hippique van De Eschruiters in Wierden. Op het terrein van De Vossenbos... (27-04-2019)
MIERLO – Regerend titelhouder Frank Schuttert voerde vrijdag bij het NK springen de druk op leider Gerben Morsink flink op. Maar direct na hem bleek... (26-04-2019)
MIERLO – Gerben Morsink is net als vorig jaar het nationaal kampioenschap springen in Mierlo uitstekend begonnen. De tegenwoordig in Enschedese... (25-04-2019)
GORLA MINORE – Mart IJland presteerde afgelopen weekend uitstekend in het Italiaanse Gorla Minore. Met de Nederlandse ponyruiters won de jonge ruiter... (23-04-2019)
WIERDEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) zegevierde dinsdag in twee rubrieken  tijdens de tweede editie van Eurojump 2019. Op de terreinen van... (17-04-2019)
GEESTEREN - Remco Been kan weer een overwinning in een Grote Prijs op zijn erelijst bijschrijven. De Wierdenaar zegevierde zondag op het Erve... (14-04-2019)
GEESTEREN – Pascalle Lienesch greep zaterdag overtuigend de overwinning bij de junioren tijdens het CH Albergen van Het Twentse Ros in Geesteren. Op... (14-04-2019)
ALBERGEN – Vasco Campana (foto) was vrijdag met twee zeges de meest succesvolle ruiter op het concours van Het Twentse Ros uit Albergen. Op het Erve... (13-04-2019)
KRONENENBERG – Robert Vos is op dreef tijdens de Springtour in Kronenberg. Op het hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de Wierdenaar donderdag... (12-04-2019)
OPGLABBEEK – Elike Morsink bij de junioren en Mart IJland bij de ponyruiters presteerden de afgelopen dagen individueel en met de nationale equipe... (08-04-2019)
KRONENBERG – Jan Schuttert beleefde zondagmiddag een mooie primeur. De Ommenaar zegevierde tijdens het CSI1 van hippisch centrum De Peelbergen voor... (07-04-2019)
SAASVELD – De driejarige goedgekeurde AES-hengst For Passion GPH WM van Wesley Mulder werd vrijdag de grote winnaar van het vrij springen in Saasveld... (07-04-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival heeft één van ’s werelds beste parcoursbouwers vastgelegd voor de internationale springweek voor jeugdruiters... (06-04-2019)