AMAZONE UIT DE LUTTE WINT IMPOSANTE BEKER VOOR DE TWEEDE KEER

Twente Cup voor Veronique Morsink

SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld lukte het haar zaterdag voor de tweede keer. Met Faitfhfull was ze de snelste van drie foutloze amazones, die uiteindelijk de top drie vormden na een wedstrijd waarin het alle kanten op kon.

Op meer dan vier seconden stelde Hilde Woudstra met haar ervaren Titania de tweede plaats veilig, Sanne Dokman reed verrassend naar de derde plek met Eserina. Peter Olthof had lang uitzicht op de EquiFirst Twente Cup, maar strandde in het zicht van de laatste hindernis. Met de snelste tijd van de dag werd de ruiter uit Langeveen vierde, omdat hij dwars door de balken liep met zijn gretige Shakira Z. Koen Westendorp verzekerde zich van de vijfde positie met Helsinki.

Na het basisparcours leken de kansen van Veronique Morsink op de topklassering al zo goed als verkeken. Zowel met Faithfull als met Zakina Z tikte ze een balk uit de lepels, waardoor ze met een achterstand van twee seconden op tien concurrenten aan de winning round moest beginnen. De twintigjarige biomedisch studente aan de Universiteit Twente liet zich er niet door ontmoedigen.

Draaien op een pinkje
“Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen”, verklapt ze na afloop. “Ik wilde gewoon een vlotte ronde rijden, proberen zo snel mogelijk te zijn. Je wilt toch een resultaat neerzetten. Dat er in de winning round veel fouten werden gemaakt, komt denk ik toch omdat veel ruiters gaan jagen. Het stond niet apart hoog, maar iedereen gaat er voor om te winnen. En dan zit een fout er zomaar in. Voor mij had de wending van 2 naar 3 korter gekund, maar in de laatste lange lijn heb ik veel tijd terug gewonnen. Dat kon met Faithfull omdat hij niet kijkerig is. En hij is van nature niet de snelste, maar kan wel draaien op een pinkje.”

Faithfull nam ze een jaartje of twee geleden over van neef Gerben Morsink en ze reed eerder dit jaar nog het EK voor young riders met hem. “Hij is er na zijn castratie een tijdje uit geweest, maar springt eigenlijk net als altijd weer heel simpel. Hij geeft je altijd het gevoel dat het gemakkelijk gaat en doet altijd zijn best voor je.”

In 2013 won ze in Go Planet in Enschede, nu in Saasveld. “Het is met de Twente Cup wel wat minder geworden in de loop der jaren, maar de mensen in de organisatie doen er alles aan om dit in stand te houden. En het is nog altijd een mooie wedstrijd, die je graag wilt winnen.”

De primeur van de Prix du Vainqueur, goed voor een bedrag van 1500 euro aan hehandelingen bij paardenkliniek De Watermolen in Haaksbergen (of 1000 euro contant) was voor Leonie Jonkers, die ruim voldoende had aan haar negende plek in de finale met Carkoretto.
 

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)
WIERDEN - Van het fancy CSI5* Lyon, een evenement in het kader van de Wereldbeker, naar het gezellige CSI2* Indoor Wierden. Springruiter Willem Greve... (05-11-2018)