EVENEMENTEN AFGELAST WEGENS TE WEINIG INSCHRIJVINGEN EN TE HOGE KOSTEN

Toch géén Outdoor Wierden en DYF

TeamNL bij de young riders werd vorig jaar tweede. Toenmalig bondscoach Luc Steeghs wordt geflankeerd door vanaf links Mans en Mel Thijssen, Hessel Hoekstra en Rowen van de Mheen. © Foto DigiShots.

WIERDEN – Outdoor Wierden en het Dutch Youngster Festival (DYF) gaan deze maand alsnog niet door. De organisatie van beide evenementen heeft dit besloten omdat het aantal deelnemers fors zou achterblijven bij voorgaande jaren en daarmee ook de kosten de inkomsten ver zouden overstijgen.

Voorzitter Ruben Hofman vertelt dat het besluit met veel tegenzin tot stand is gekomen. “Het is een enorme teleurstelling, zeker omdat we het zo kort voor de wedstrijden hebben moeten nemen. Alles was namelijk al zo’n beetje in kannen en kruiken. Zakelijk gezien is dit echter de beste keus, want er zou veel geld bij moeten als we het zouden laten doorgaan. Dat kunnen we ons niet permitteren. De opbrengsten van de evenementen georganiseerd door De Eschruiters zijn voor onderhoud en vernieuwingen op onze accommodatie, daar past een negatief resultaat helaas niet bij. We hebben ondertussen onze leveranciers en sponsors al op de hoogte gebracht.”

Voor het altijd ook in het buitenland populaire Dutch Youngster Festival zouden zo’n 300 tot 350 deelnemers nodig zijn om quitte te kunnen draaien, maar het aantal inschrijvingen bleef tot dusver tot een kleine vijftig beperkt. Hofman: “En ons organisatiemodel is er op gebaseerd dat we DYF koppelen aan Outdoor Wierden om zoveel mogelijk dubbele kosten te voorkomen. Daarmee gaat er jammer genoeg ook daardoor een streep. Mede omdat we ook nog eens te maken hebben met gigantische prijsstijgingen op alle fronten. Dat leidt ertoe dat je geen mooie sport kunt garanderen.”

Verlies O-status
Volgens Ruben Hofman (hiernaast) kan de afgenomen interesse bij jeugdruiters niet los worden gezien van het ontbreken van de landenwedstrijden tijdens DYF, zoals die 25 jaar lang op de accommodatie van manege De Vossenbos werden gehouden. “De KNHS heeft ons die volgens ons ten onrechte afgenomen en aan anderen (CH De Wolden) toegewezen. Dit voorjaar hebben we nog zwaar geïnvesteerd in een nieuwe losrijpiste met all weather-bodem, maar zelfs dat mocht bij de bond niet baten. Dat verlies van de O-status en de fors hogere bijdrage die we alleen al voor het houden van onze wedstrijden aan de KNHS zouden moeten betalen, doen ons nu mede de das om.” 

Volgens de preses heeft de organisatie alles in het werk gesteld om beide evenementen toch te laten doorgaan. “Diverse sponsors waren zelfs best bereid verder te gaan dan het bedrag dat we waren overgekomen. Maar het bestuur en de sponsorcommissie met daarin ook ruiters vinden het alles afwegende niet verantwoord. We zitten in een rare tijd. Helaas moeten we voor de eerste keer in ruim 25 jaar afzien van DYF en gaat daardoor nu ook Outdoor Wierden niet door. Zelfs nationale varianten voor deze editie zijn nog besproken, maar op korte termijn niet haalbaar. We zullen echter ons uiterste best doen om beide evenementen volgend jaar wel weer op touw te zetten.”

Outdoor Wierden zou dit jaar worden gehouden van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 mei. Het Dutch Youngster Festival stond op de agenda van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei.

Fotobijschrift

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)