BIJ WEDSTRIJDEN VOOR DE JEUGD BIJ DE PEELBERGEN

Thijmen Vos derde en vijfde in GP

Archieffoto Thijmen Vos met Ive got the Key © Ashley Claus/Claus Close Up

KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie Faylista (v. Azteca VDL) en vijfde met de even oude bruine ruin Ive got the Key (v. Womanizer) in de afsluitende Grote Prijs voor junioren.

Sven Peters bezette zaterdag met zijn veertienjarige vosmerrie Channel  de derde plek in een wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor ruiters tot 25 jaar. Lisa Everts scoorde in dezelfde leeftijdsgroep vrijdag een tweede plek met de twaalfjarige zwarte hengst Erdelistan (v. Padinus) in de rubriek over 1,35 meter op tijd en was een dag eerder met hetzelfde paard goed voor de achtste positie over twee fasen. Amber van Marle boekte met de zes jaar jonge vosruin Kansas (v. Baltic VDL) een zesde en een negende plaats in proeven over 1,20 meter met twee fasen. Rowan van Leijenhorst liet in de eerste daarvan een negende plek noteren met de zevenjarige schimmelmerrie Asolga Z.

Bij de junioren werd Evi Wiefferink achtste in een proef over 1,30 meter op tijd met de achtjarige schimmelmerrie Iregina (v. Elton John). Jesse Berkers haalde in manege De Peelbergen drie keer een klassering binnen de top vijf bij de children op parcoursen over 1,10 meter met zijn negenjarige schimmelmerrie Aragon Happhira. De jonge Lattropper werd twee keer tweede en eenmaal vijfde. 

Quinten ter Harmsel eindigde eenmaal als vijfde met de dertien jaar oude vosruin Unicstar de Courcy en een keer zevende met de elfjarige merrie Frizzle Zizzle. Fay Louise Vos veroverde een negende en een tiende stek met de tienjarige bruine merrie Monica LH. Bij de ponyruiters tenslotte boekte Roos Wevers met haar dertien jaar oude schimmelmerrie Top Dominique een zesde en een tiende plaats op trajecten over 1,15 meter. 

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)