Sven Peters verrast met brons

ERMELO - Een week nadat zijn vader Dennis in Haaksbergen bij de kampioenschappen voor vierspannen in de klasse 3 de nationale titel veroverde, viste Sven Peters vrijdag in Ermelo in de stromende regen brons op tijdens de titelstrijd in de klasse Z springen van de KNHS. De pas zestienjarige ruiter uit Lonneker reed twee prima rondjes met zijn betrouwbare achtjarige vosmerrie Channel (v. Rascin x Wolfgang). Yenca Sips won voor Zeeland het goud met Bella Fortuna, Brabander Geert Moerings haalde het zilver op.

Sven Peters straalde van oor tot oor. “Het ging heel goed, dit had ik zelf echt niet verwacht. Eerlijk gezegd vond ik het al mooi dat ik na de foutloze eerste ronde het twee parcours mocht rijden. Dat ik bij de beste drie eindig, is fantastisch.”

Veel tijd om te feesten heeft Sven Peters nog niet gehad, want zaterdag wacht alweer een volgende kans in Ermelo. Dan met de pas vijfjarige vosmerrie Fiësta (v. Tangelo van de Zuuthoeve x Ultimo) in de klasse M. Channel heeft hij ondertussen twee jaar onder het zadel. Hij leidde de merrie, nog steeds voor de helft eigenaar van de familie Vincent in Holten, zelf op vanuit de klasse L. “Het is een paard dat ongelooflijk meekijkt, ik vorm echt een team met haar. Ze geeft me heel veel vertrouwen. Ze heeft een enorm vermogen en ik kan haar overal simpel bij rijden. In de baan is ze heel koel, ze weet gelijk dat het een wedstrijd is.“

Sven Peters volgt de opleiding Handel & Administratie aan het Twents Carmel College in Oldenzaal en is bezig met zijn examenjaar. “Maar ik probeer wel zo ver mogelijk te komen in de paardensport”, belooft Sven Peters die het voorbeeld hoopt te volgen van vader Dennis en moeder Jolanda, die samen manage Het Twentsche Veld runnen. Pa Dennis kon zijn geluk vrijdag al evenmin op: “Ik ben hartstikke trots op Sven. Bij de pony’s lukte het nooit helemaal, maar nu bij de paarden gaat hij geweldig. Hij is ook megafanatiek, net als zijn nichtje.”

Aileen Menneken
Dat nichtje luistert naar de naam Aileen Menneken, ook al actief in de klasse Z in Ermelo. Na een prachtige foutloze eerste ronde, ging in de tweede manche haar paard Chelsea met haar aan de haal. “De merrie wordt elk parcours fanatieker, maar weet altijd precies wat ze moet doen. Ik reed zelf een beetje stom naar de driesprong, waar ik te dicht voorkwam. Daardoor raakte ze van streek en werd ze alleen maar heter. Zo wilde ik de wedstrijd niet afsluiten, dus heb ik besloten te stoppen. Ik ben pas vijftien, we hebben nog genoeg jaren te gaan.” Ze werd nu 24ste.

Bij Michelle Weyl volgt ze dressuurles. Samen met haar succesvolle neef Sven.  “Nee, jaloers op hem ben ik echt niet. Ik vind het allen maar super gaaf voor hem.”

Rob Scherphof
Routinier Rob Scherphof behaalde in Ermelo de zesde plaats met de bruine merrie Diamante (v. Verdi). De Vriezenvener was goed op weg naar een topklassering, maar tikte in de tweede manche een balk uit de lepels. Scherphof: “In de eerste ronde was ik net binnen de tijd, waardoor ik in de barrage als eerste naar binnen moest. Ik heb toen maar een beetje gas gegeven. Het ging lang goed, maar op de laatste lange afstand ging het jammer genoeg toch mis. Achteraf had ik met mijn tijd zelfs gewonnen als ik foutloos was gebleven. Maar als doet er helaas niet toe."

Maud Wiefferink eindigde met Agono als elfde, Manon Damhuis met Dollards Zelrite als 26ste.

UITSLAG KLASSE Z

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)