VERONIQUE MORSINK VIERDE BIJ YOUNG RIDERS, ZILVER VOOR CHILDREN

Sven Peters dicht bij zege in Grote Prijs

WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee deelnemers die in de serieuze proef over 1,45 meter foutloos bleef, maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. Veronique Morsink eindigde met een tijdfoutje in de basisomloop, waarin de tijd krap stond, als vierde.

Op het parcours van Louis Konickx in de barrage moest Sven Peters als eerste van start. barrage. Met zijn vosmerrie Channel (v. Rascin) tikte hij een balk uit de lepels. De Italiaan Gianluca Mario Pirovano kon daarna op zeker kon rijden en foutloos de winst binnenhalen met Renata du Theil (v. Quidam de Revel).

Veronique Morsink miste met Entrepreneur de extra omloop net, omdat ze de toegestane tijd licht overschreed. Tom Schellekens met Casander en Bas Moerings met Fosther werden vierde, vijfde en zesde.

Ook children tweede
Het rijden bij de children is ook in Nederland in opkomst. Het Nederlands team onder leiding  van Edwin Hoogenraat liet in de landenwedstrijd beloftevolle omlopen zien. Emma Bocken reed dubbel foutloos op Dagma (v. Tangelo van de Zuuthoeve), net als Finn Boerekamp op Gradini (v. Diarado). Wesley de Boer op Esprit de Pomme (v. Berlin) kwam met 8 en 4 strafpunten uit de baan en Jorinde Dolfijn op Providence (v. Air Jordan Z) met 8 en 0. Engeland boekte de derde zege in Wierden.

Edwin Hoogenraat: “In de eerste ronde hadden ze hier en daar wat spanning en mochten ze wat meer in zichzelf geloven. Ik heb alles met ze doorgenomen wat mooier kan en met een boodschap naar binnen gestuurd, die ze vervolgens fantastisch uitvoerden. Dat geeft een fijn gevoel. Ze zijn rijtechnisch al zo onderlegd dat je ze met een plan naar binnen kunt sturen. Ze hebben zich vastgebeten om een goede rit af te leggen en dat zag je in de tweede manche. Knap!”

Sport verandert snel
Ook Hoogenraat merkt op dat de sport bij de children snel verandert. “Je hebt niet alleen maar brave paarden nodig. Het moeten heel goede paarden zijn, scherp en met genoeg bloed, die nul willen springen op dit niveau. En dan moeten de kinderen ook nog heel goed kunnen rijden. De laatste jaren heeft Luc Steeghs heel goed voorwerk gedaan, waar ik nu van kan profiteren. Maar we moeten bijblijven. Over vijf jaar heb je een Grand Prix-paard nodig om mee te doen, want ik voorspel dat de children dan nog dichter bij het juniorenniveau komen te zitten.”

Het Dutch Youngster Festival sluit zaterdag af met nog zes jeugdrubrieken, waaronder de Grote Prijzen voor de pony’s, children en junioren.

Zie ook www.dutchyoungsterfestival.com

Foto's Sven Peters en huldiging children © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)