Super zondag voor Jesper Romp

AMBT DELDEN – Jesper Romp beleefde een super zondag tijdens Indoor Ambt Delden. De Tilburgse stalruiter van de BWG Stables uit Tubbergen was op de slotdag van het evenement drie keer niet te kloppen voor de concurrentie. Romp won met de tienjarige lichtbruine hengst Cobalt Blue de klasse Z op tijd. Hij werd vervolgens met de tienjarige bruine ruin Cinnanion en de vier jaar oudere voshengst Ad a Big Boy eerste en tweede in de klasse ZZ met barrage. En als klap op de vuurpijl was hij met de dertienjarige bruine merrie Vive la Vie ook nog eens veruit de beste in de extra rondgang van het hoofdnummer, de nationale rubriek over 1,40 meter.

“Je hebt van die dagen dat alles lukt”, aldus een opgetogen Jesper Romp na afloop, “maar eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren dat me dit ooit eerder is overkomen. In het Z ging ik twee keer binnendoor en ik geloof dat niet iedereen dat deed”, klonk het vervolgens nuchter als altijd. “Cobalt Blue is heel snel van zichzelf en alles liep zoals het moest. Ook in de ZZ ging ik met beide paarden binnendoor en maakte ik zo het verschil.”

Vooral de voorsprong van Jesper Romp in de klasse Z was ongekend. Nummer twee Bart Haselbekke volgde hem met AD Blossom als tweede op ruim 6,5 seconde en Ties Rothstegge gaf als derde zelfs ruim zeven volle seconden op hem toe. In de klasse ZZ had Romp nog het meest te duchten van Renate Beuving, die met Berona de derde prijs mocht afhalen.

Zestien barragekandidaten
De nationale rubriek over 1,40 meter telde liefst zestien barragekandidaten. De eerste vijf deelnemers in de extra omloop hadden nog moeite om de hindernissen allemaal in tact te laten, daarna vonden de meeste ruiters echter wel het juiste ritme. Nadat de pas zestienjarige Kessy van Berlo met Ricardo VB het goede voorbeeld had gegeven, ontspon zich een spannende ontknoping. Good-old Peter Geerink leek voor een stunt te zorgen met zijn knappe rit op zijn schimmelruin Winston. Zijn tijd van 40,13 seconde werd echter overtroffen door de kersverse Overijsselse ZZ-kampioene Lisa Everts, die het parcours nog sneller achter zich liet: 39,55. Ze leek daarmee op weg naar haar tweede klinkende zege in twee dagen. Maar Jesper Romp had inderdaad zo’n dag waarop alles paste en ging nog eens precies twee tellen sneller rond dan de Enschedese: 37,55.

Al aardig ervaren

Jesper Romp: “De eerste paar foutloze ritten heb ik gezien en ik merkte dat het wel steeds sneller ging. Ik heb gewoon geprobeerd zo vlot mogelijk door te rijden en dan zou ik wel zien waar ik uitkwam. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht te zullen winnen. Met Vive la Vie heb ik pas twee keer eerder een rubriek over 1,40 meter gereden. Maar de merrie is al aardig ervaren en heeft al een tijdje langer in de sport meegelopen. Ik heb haar in het begin van het winterseizoen gekregen toen Megan Jansen is gestopt en heb haar nu dus een maand of drie, vier. Ik ben rustig met haar begonnen in het 1,20 en 1,30 en elke keer een beetje hoger gegaan. Als ze zo doorgaat, kan ze deze zomer mooi wat dikke proeven lopen.”

Ellen Zwijnenberg
Ellen Zwijnenberg triomfeerde met Divoletta in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden. Ze troefde met een verschil van viertiende seconde Zoi Snels met op Ezinca Tn af. Michael Kearnis werd derde met Endy.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)