WIERDENAAR PAKT MET GRANNY SMITH APPLE PREMIE VAN VIJF MILLE IN WINTER CLASSICS

Super Grote Prijs voor Remco Been

Remco Been viert feest met Granny Smith Apple

EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het Drentse Exloo. Met zijn tienjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek x Baloubet de Rouet) bleef hij 47 andere combinaties de baas in het hoofdnummer van de reeks.

In de barrage, waarin de hindernissen tot 1,50 meter reikten, was Been de snelste van zes van de negentien deelnemers, die ook in de extra rondgang foutloos bleven. “Het was een super mooie wedstrijd”, keek Remco Been na afloop terug. “Het was prima opgezet en de hal was super aangekleed. Het was echt top voor elkaar.” Even tevreden kon hij zijn over zijn ruin. “Hij is heel voorzichtig en heeft veel vermogen. Ik denk dat hij nog veel meer in zijn mars heeft, maar waar het eindigt weet je nooit. Hij heeft al een nationale drie sterren Grote Prijs gereden en ik hoop dat ik met hem ook internationaal succes kan boeken. In Peelbergen waren we laatst al een keer zevende in een rankingproef. Het is te hopen dat hij straks het plekje van Holland van de Bisschop kan overnemen.” 

De Wierdenaar was met zijn tijd van 35,12 seconde 0,24 seconde rapper dan nummer twee Bart van der Maat op Chicago. Annelies Vorsselmans mocht zich met haar 11-jarige ruin Acuero (v. Acorado) als derde opstellen voor de prijsuitreiking (35,48). Meike Zwartjens reed met de veertienjarige hengst Twister de la Pomme (v. Darco) naar een keurige vijfde plek. Willem Greve was met de negenjarige hengst Highway TN (v. Eldorado van de Zeshoek) de snelste vierfouter op de zevende plaats en Gerben Morsink eindigde als tiende met zijn twaalfjarige hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve).

Mart IJland twee en drie
Mart IJland sloot de wedstrijd over twee fasen (1,40 meter) als derde af met zijn negenjarige ruin Hero (v. Cantos). De Hengeloër hoefde alleen voorrang te verlenen aan Doron Kuipers met Hollywood VK en Albert Zoer met Jayla. Achter IJland bezetten Conor Drain met de negenjarige hengst Cristo) (v. Cellestial), Julius Ehinger met Boerita en Pia-Luise Aufrecht met de twaalfjarige merrie Anita de posities vier tot en met zes. Willem Greve eindigde als achtste met de acht jaar oude merrie Cadeauminka (v. Kannan) en Julius Ehinger ook nog tiende met de tienjarige merrie Midney (v. Marome Mw).  

Conor Drain zegevierde in de rubriek over 1,35 meter op tijd met zijn elfjarige merrie Forever (v. Ingmar). Mart IJland (foto hiernaast) bezette met de drie jaar jongere merrie It’s a Dream VG (v. Air Jordan Z) de tweede positie en Isabelle van Bommel-van Straaten werd vierde met de negenjarige hengst Hazelhorst I (v. Cardento). 

Van de ruiters uit de regio presteerden zaterdag Eric ten Cate en Bas van der Aa het best. Ten Cate finishte met Ivoor als tweede over 1,35 meter met barrage achter winnaar Albert Zoer, die hem met Jayla elfhonderdste seconde voor bleef. Achter Berber Dijkman met Imoya Dice werd Remco Been vierde met Bridgetown Z. 

Bas van der Aa werd met Häkkinen derde in de wedstrijd over 1,40 meter op tijd, waarin Eric ten Cate hem als nummer vier met Incredible op 0,1 seconde volgde. Marriët Smit-Hoekstra met Duco Z en Albert Zoer met Halifax gingen het Twentse duo vooraf. Op het parcours met twee fasen over 1,30 meter legde van der Aa met Keniki beslag op de vierde en met Bruce Springsteen op de vijfde plek. De zege was hier voor Daniëlle Holterman met Ibiza, voor Suzanne Tepper met VDL Quicktago en Anouk Tolboom met Gibroka SG.

Meer Springen

ROME – Willem Greve eiste vrijdag de hoofdrol op voor TeamNL, dat in Rome naar een fraaie derde plaats sprong tijdens de “landenwedstrijd in Rome. De... (27-05-2022)
EINDHOVEN – Hessel Hoekstra was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CSI3 in Eindhoven. Met de tienjarige... (27-05-2022)
ROME – Willem Greve werd donderdag zesde in de rubriek over 1,55 meter op tijd tijdens het CSI5 in Rome. In het Piazza di Siena reed hij met de... (26-05-2022)
ZUIDWOLDE – Bas van der Aa liet zich woensdag op de eerste dag van CH De Wolden goed van voren zien. De Albergenaar boekte in totaal liefst vijf... (25-05-2022)
KRONENBERG – De afsluitende zaterdag van het CSI De Peelbergen leverde twee ‘Twentse’ zeges op. Matt Carrigan won de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,45... (22-05-2022)
GROSS VIEGELN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn negenjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z) keurig als vijfde in het Championat van het... (21-05-2022)
WEERSELO – De legendarische schimmel De Sjiem is niet meer. Het toppaard waarmee Jeroen Dubbeldam in 2000 in Sydney Olympisch goud won, overleed... (21-05-2022)
KRONENBERG – Bas van de Aa deed vrijdag goede zaken tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit Albergen eindigde twee... (21-05-2022)
AALBORG – Wim Schröder kan meer dan tevreden terugkijken op de wedstrijd voor de Longines EEF Nations Cup tijdens het CSI Uggerhalne in het Deense... (21-05-2022)
AALBORG – Eric ten Cate had donderdag op de eerste dag van het CSI3 Uggerhalne meteen  de goede vorm te pakken. In drie rubrieken reed hij met... (20-05-2022)
DIEPENHEIM – Wesley ter Harmsel ontpopte zich dinsdag tot overtuigende winnaar tijdens het midweekse springen over 1,35 meter in Diepenheim. Met... (17-05-2022)
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve uit Markelo maakt deel uit van de formatie van vijf ruiters, die uitkomen in de eerste landenwedstrijd op... (17-05-2022)
DIEPENHEIM – Lisa Everts greep zondag de zege in de gecombineerde rubrieken over 1,30 en 1,35 meter tijdens het concours hippique in Diepenheim. Met... (17-05-2022)
REDEFIN – Hessel Hoekstra beleefde een prima slotdag bij het Paardenfestival in het Duitse Redefin. De ruiter van Stal Wiefferink legde tijdens het... (15-05-2022)
SAMORIN – Sander Geerink deed zaterdag opnieuw van zich spreken tijdens het CSI2 in het Slowaakse Samorin. In een wedstrijd over 1,50 meter, die... (15-05-2022)
HELLENDOORN – Evi Wiefferink trok vrijdag bij manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de zege naar zich toe tijdens de rubriek over 1,35 meter. Met de... (14-05-2022)
SAMORIN – Sander Geerink kende donderdag een flitsende start tijdens het CSI in het Slowaakse Samorin. De ruiter uit Gelselaar zegevierde in de... (13-05-2022)
WIERDEN – Joop van Dijk, voormalig internationaal jurylid, is maandag 9 mei op 79-jarige leeftijd in zijn woning in Wierden overleden. In het bijzijn... (11-05-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink, Conor Drain en Gerco Schröder deden de afgelopen dagen prima mee om de prijzen tijdens het CSI in het Duitse... (09-05-2022)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde zaterdag met zijn topper Alphaville NOP zilver in de strijd om het Nederlands kampioenschap paradressuur. De ruiter... (08-05-2022)