LYNN GREVINGA STIJLVOL NAAR ZILVER IN KLASSE B

Steven Veldhuis pakt brons bij NK

ERMELO – Steven Veldhuis (op archieffoto) had zaterdag de nationale titel in de klasse ZZ in zicht. Een fout op een steilsprong voorkwam echter dat de Haaksbergenaar zich met zijn negenjarige vosmerrie Famariloma (v. Azteca VDL) een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Het brons dat hem ten deel viel, leverde begrijpelijk gemengde gevoelens bij hem op.

“Van de ene kant ben je heel tevreden omdat je twee foutloze manches hebt gereden en zover komt. Maar als je als laatste starter zo dicht bij de eerste plaats bent, baal je natuurlijk ook wel een beetje als het dan niet gelukt is.”

Veldhuis kende een moeizame aanloop naar het NK indoor. “Ik had de hele week een beetje griep gehad en heb dus geen super voorbereiding gehad. Daarom kan ik met het resultaat wel leven.” Steven Veldhuis stond voor de opdracht als vierde en laatste ruiter foutloos te blijven en onder de tijd van de leidende Tanio Joosten met Elegance de Pessel (33,63 seconde) te duiken. Het laatste lukte, het eerste niet.

Wat riskeren
“Het was een heel moeilijke barrage”, vond hij, “waarin ik wel wat moest riskeren omdat Tani behoorlijk snel was. Ik moest echt een strak rondje rijden. Achteraf had ik misschien bij de steilsprong iets meer rust moeten pakken. Maar het is altijd moeilijk een barrage precies zo te rijden als je denkt dat het moet.” Ook Michel Priemis noteerde met Hamanta B voor hem een nulronde, waardoor Veldhuis met zijn chrono van 31,91 seconde wel veruit de rapste van het kwartet was, maar met de derde plek genoegen moest nemen.

Voor zijn vosmerrie Famariloma, eigendom van de familie Rikkert, heeft Steven Veldhuis niets dan lof. “Die heb ik sinds vorig jaar zomer en dat is absoluut een goed paard. Ze is een echte meewerker, is scherp en heeft veel vermogen. Dat kan in de toekomst wel wat worden.”

Ook in de klasse Z behoorde Steven veldhuis bij de kanshebbers op eremetaal. Een springfout met Hoselinde deed hem echter in de middenmoot belanden. “Gewoon een stom foutje van mezelf”, was hij zelfkritisch. “De eerste ronde was niet imponerend, maar in de tweede manche stond er een bijna oneerlijke dubbelsprong, waarop bijna iedereen een fout maakte. Van de 22 nullers uit de eerste ronde bleven er maar vier over voor de barrage en vielen er zelfs drie van hun paard.”

Twee jaar geleden werd Steven Veldhuis nationaal kampioen outdoor in de klasse Z met Graziano VDL en eindigde hij met Fionapina Colada als derde in de klasse ZZ.

Veel balans
De enige andere Twentse vertegenwoordiger die een medaille veroverde was Lynn Grevinga in de klasse B (rechts). De amazone van St. Joris uit Geesteren werd vrijdag voor haar optreden met Invito (v. Numero Uno) beloond met zilver. Het goud ging naar Julia Swart met Cas, die net als zij 85 stijlpunten kreeg. Het cijfer voor de wijze van rijden van het parcours gaf de doorslag in het voordeel van Swart.
Jurylid Faan Pompen was enthousiast over de toppers uit de rubriek. “Lynn zat fantastisch mooi op haar paard met veel balans. Doordat haar paard wat kijkerig was, bleef ze zelf net iets drukker. Ze ging er wel heel goed mee om, maar het leverde haar net een iets lager punt op.”

Tess Huttenhuis reikte na een springfout in de barrage in de klasse M met Felix tot een keurige vijfde plaats. Lieke Reinders-Ophof werd met twee vlekkeloze ritten op Illinois VDL tiende in de klasse L.

Voor meer nieuws en de uitlagen van het NK indoor, zie www.knhsindoorkampioenschappen.nl

Foto Steven Veldhuis © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)