AMERIKAANSE TRAINING GEEFT VEEL PLEZIER EN WERPT VRUCHTEN AF

Steven Veldhuis onbetwist de sterkste

WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor Wierden.

De Haaksbergenaar won de proef over 1,25/1,30 meter met de zesjarige bruine hengst Ido W (v. Carambole) en eiste met de een jaar oudere oude en met een ‘megagalop’ gezegende bruine ruin Hummer (v. Zambesi Tn) ook nog eens de tweede prijs op.

“Ido is een erg safe paard”, verklaarde Veldhuis na afloop. “Hij is eigendom van Raymond Spekenbrink en ik heb ‘m sinds vorig jaar juni. Hij is nu voor het eerst internationaal mee, nadat hij bijna het hele seizoen M en één keer Z heeft gelopen. Hij is erg constant en we hebben samen veel gewonnen, waaronder het Kringkampioenschap. En in de regio werden we tweede.”

Met Hummer kwam Steven Veldhuis slechts 0,03 seconde later door de finish dan met Ido. “Toch heb ik met Ido niet echt hard gereden”, aldus de Haaksbergenaar. “Maar hij kan wel erg kort draaien en galoppeert ook goed. Hij laat zich gewoon heel gemakkelijk rijden en heeft een goede techniek. Ik rijd ze rond en als ze dan een fout maken, leren ze ervan. Ik heb ook nu gewoon het ritme gehouden. Misschien dat anderen op het eind bij de dubbelsprong wat inhielden omdat ze bang waren daar tegen een balk op te lopen. Ik zou eerlijk gezegd ook niet goed weten waar ik anders het grote verschil in tijd uit moet verklaren. Of het was die enige bocht, daar ging ik wel heel kort door.”

Veel lol samen
Het plezier in de sport straalt nog altijd van zijn gezicht. Steven Veldhuis: “Zeker het laatste jaar is dat zo.” De verklaring zit in de training die hij vanaf medio vorig jaar van de Amerikaanse coach Garo Kazan krijgt. “Hij legt geen druk op, geen stress en op een of andere manier helpt me dat enorm. We zien elkaar twee of drie keer per jaar, voor de rest doen we het met appjes. Dan stuur ik een filmpje op en legt hij me uit wat ik goed doe en wat ik moet veranderen. Iedereen hier kent hem trouwens wel, want hij doet al wel twintig jaar handel in deze regio. We hebben enorm veel lol samen en ook mijn oudste zoon Stef heeft er veel aan. Die wil later graag met de handel verder.”

Nummer drie Bert-Jan Zuidema moest met Habibi liefst 2,34 seconde toegeven op de winnende tijd van Veldhuis en Ido W. Willem Greve bezette de vijfde plaats met zijn zes jaar jonge Isabelle Li-S (v. Eldorado van de Zeshoek). Peter Olthof nam met de bruine hengst Warrant de zesde en met de bruine ruin Invulflits  de achtste positie in. Frank Buitenhuis stuurde de bruine hengst Idrigil naar de negende stek.

Zie ook www.outdoorwierden.com

Foto Steven Veldhuis met Ido W © www.fotorailer.nl

Meer Springen

GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)
TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)