OP OPENINGSDAG NATIONAAL INDOOR SALLAND

Steven Veldhuis de gevierde man

MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland.

De Haaksbergenaar bezette met zijn vier paarden in de klasse ZZ de plaatsen 1, 2, 3 en 5 en ging er in de klasse Z met de tweede en derde prijs vandoor. De in bloedvorm verkerende Veldhuis won het ZZ met Grandia’s Elima, werd tweede met Famariloma (op archieffoto), pakte een derde prijs met Hoselinde en stuurde Gammon RAG naar een vijfde plaats. Alleen Angelique Hoorn slaagde erin de reeks van Veldhuis te onderbreken. Hoorn werd vierde met Space Girl.

Hendrik Jan Schuttert
Hendrik Jan Schuttert snoepte in de klasse Z Steven Veldhuis de winst af. De Ommenaar kwam met Hertogin van de Kouberg (v. Den Ham Blue R) door de finish in 24,45 seconde en mocht de hoogste eer opeisen. Steven Veldhuis had er met Grandia’s Elima 0,19 seconde langer voor nodig en werd in 24,64 tweede. Veldhuis tekende ook voor de derde plaats. Met Installera Balia R (v. Emerald) liet hij de klok stilstaan na 25,16 seconde. Samantha Alexis MacKenzie en WBS Denver (v. L’Esprit) nestelden zich op de vierde plaats voor Emilia Kerimaa, die met Hymne (v. Andiamo) vijfde werd.

Steven Veldhuis beschouwde de wedstrijden van dinsdag vooral als nuttige voorbereiding op de cyclus Roelofsen Horsetrucs Winter Classics, die zaterdag in Mariënheem haar ouverture beleeft met wedstrijden over 1,35 en 1,40 meter en afsluitend een Grote Prijs over 1,45 meter. “De meesten trainden daar in feite voor, ik zelf dus ook. Het is een mooie kans om paarden klaar te maken voor een Grote Prijs op twee sterrenniveau en ook nog eens niet ver van huis.”

Na Marienheem volgen in de nieuwe reeks nog wedstrijden in Hellendoorn, Luttenberg en Exloo. Net als voor veel andere ruiters is Indoor Salland het eerste evenement binnen. “Het was daarom eigenlijk nog weinig spannend”, vond Steven Veldhuis die dinsdag met plezier liefst vier keer startte in de ZZ. “Je bent lekker vlot weer aan de beurt en hebt geen lange pauzes. Dan doe ik net zo lief een wedstrijd als dat ik ze thuis train.”

Conor Drain tweede over 1,40 meter
Waar het Angelique Hoorn in het ZZ niet lukte, flikte de amazone het over 1,40 meter wel. Hoorn kwam met Expectation of Romance (v. Celano) door de finish in 28,83 en hield daarmee Conor Drain op afstand. Drain en Dialetto deden er 29,30 seconden over en werden tweede voor Samantha Alexis MacKenzie en Festus (v. Arezzo VDL). Pim Mulder werd nog vierde met B.C.O. Furioso Z (v. For Pleasure).

In de klasse L was Frank Buitenhuis zijn collega’s te snel af. De ruiter uit Holten stuurde I’m Special Easy (v. Andiamo) 0,18 seconde sneller rond dan de nummer twee. Corrie Stoker-de Wit klokte met Gufala (v. Wisconsin) een tijd van 27,12 seconde. Frank Buitenhuis werd ook nog derde, met Jessograaf (v. Ultograaf).

Foto © Jeffrey Nijhuis

Meer Springen

GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)