HAAKSBERGENAAR TWEE KEER WINNAAR EN EENMAAL TWEEDE IN TOPRUBRIEKEN

Steven Veldhuis baas in Lichtenvoorde

Archieffoto Steven Veldhuis met Installera Balia RS © Ashley Claus

LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de achtjarige vosmerrie Installera Balia (v. Emerald van ’t Ruytershof) de op dat moment leidende Sander Geerink op Global (v. Cardenta) met een verschil van 1,05 seconde. Josta van Straaten werd achtste met Dior.

Installera Balia is de zoveelste vos, die Veldhuis naar succes leidt. “Het zijn mijn lievelingspaarden, ik heb er altijd geluk mee. Installera is een geweldige meewerker en heeft een erg goede techniek. Ze verliest heel weinig tijd in de lucht. Ook in het basisparcours is ze altijd snel. Ze schiet echt naar de paal toe.”

Steven Veldhuis kon die kwaliteiten van de merrie goed gebruiken, want voor hem had Sander Geerink de lat al hoog gelegd. “Sander reed echt hard en gebruikte voor de laatste lijn een pas minder dan ik. Er was wel strijd.”

Dat Jumping De Achterhoek vanwege corona moest terugschakelen naar een nationale status deed geen afbreuk aan de wedstrijd. “Dat is ook te danken aan de parcoursbouwer, Louis Konickx. Die bouwt altijd op een bepaalde manier eerlijk.”

Gerco Schröder
Ook met het eigen fokproduct Iregina deed Steven Veldhuis het prima. Hij won er de klasse ZZ mee, voor Maxi de Weert met Hello Twiggy BB en Claudia Morsink met Zabab Z. Conor Drain reed Forever naar de vijfde plek. Een dag eerder had Veldhuis met Iregina  de rubriek over 1,40 meter al als tweede afgesloten. Die werd een prooi voor Gerco Schröder met Click N’Çhic HDC. Linda Portychova van de BWG Stables werd derde met Lara. Vincent Geerink met Gelster en Lars Wigger met Foline legden beslag op de vijfde en zesde positie.

Conor Drain werd zaterdag met Clementine tweede in de klasse Z, die werd gewonnen door Maikel Schennink met Glamour. Achter Wendy Scholten en Jocelyn Browne WA pakte Bas van der Aa de vierde plek met Bruce Springsteen VDV Z, voor Steven Veldhuis die met Elixer Blue de vijfde stek bezette.

Een dag eerder reikte Maud Wiefferink met de ervaren Agono naar de derde prijs en eindigde Madée Schuttenbeld met Piccolo R als vierde in de klasse Z. Maxi de Weert met Korhaya Z en Sjoerd Kommers met Millstream’s Indy Gold gingen het Twentse duo vooraf. 
Mandy Asbroek zegevierde donderdag in de klasse M met Haserania.

Meer Springen

HOUTEN – Steven Veldhuis beleefde een mooie primeur tijdens het CSI2* Houten. De zege in de Grote Prijs met de negenjarige vosmerrie Installera Balia... (15-08-2022)
HOUTEN – Steven Veldhuis eindigde zaterdag als vierde in de finale van de Medium Tour over 1,40 meter van het CSI2* Houten. Met zijn negenjarige... (14-08-2022)
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
HERNING – De Nederlandse springruiters hebben zich vrijdag in het Deense Herning geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De tweede... (12-08-2022)
HOUTEN – Sander Geerink sloot vrijdag de zwaarste rubriek van de dag bij het CSI2* Houten als vierde af. Dat deed hij met de achtjarige bruine hengst... (12-08-2022)
HOUTEN -  Vincent Geerink boekte donderdag een fraaie zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CSI2* in Houten. Met de elfjarige... (12-08-2022)
HERNING - Op de tweede dag van de landenwedstrijd voor springruiters bij het WK in Herning deed het team van bondscoach Jos Lansink goede zaken. Door... (12-08-2022)
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
HERNING - De springruiters van TeamNL staan als team na eerste onderdeel van het WK in Herning op een voorlopige achtste plaats. (10-08-2022)
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
HERNING - Het WK springen, dat woensdag begint in het Deense Herning, is voor Jos Lansink de eerste titelstrijd als bondscoach. Het is meteen een... (09-08-2022)
SINT ISIDORUSHOEVE -  Stijn Roelink toonde zich zaterdag een waardig kampioen van de Regio Overijssel. Tijdens het concours van de Isidorushoeve... (08-08-2022)
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)