HAAKSBERGENAAR TWEE KEER WINNAAR EN EENMAAL TWEEDE IN TOPRUBRIEKEN

Steven Veldhuis baas in Lichtenvoorde

Archieffoto Steven Veldhuis met Installera Balia RS © Ashley Claus

LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de achtjarige vosmerrie Installera Balia (v. Emerald van ’t Ruytershof) de op dat moment leidende Sander Geerink op Global (v. Cardenta) met een verschil van 1,05 seconde. Josta van Straaten werd achtste met Dior.

Installera Balia is de zoveelste vos, die Veldhuis naar succes leidt. “Het zijn mijn lievelingspaarden, ik heb er altijd geluk mee. Installera is een geweldige meewerker en heeft een erg goede techniek. Ze verliest heel weinig tijd in de lucht. Ook in het basisparcours is ze altijd snel. Ze schiet echt naar de paal toe.”

Steven Veldhuis kon die kwaliteiten van de merrie goed gebruiken, want voor hem had Sander Geerink de lat al hoog gelegd. “Sander reed echt hard en gebruikte voor de laatste lijn een pas minder dan ik. Er was wel strijd.”

Dat Jumping De Achterhoek vanwege corona moest terugschakelen naar een nationale status deed geen afbreuk aan de wedstrijd. “Dat is ook te danken aan de parcoursbouwer, Louis Konickx. Die bouwt altijd op een bepaalde manier eerlijk.”

Gerco Schröder
Ook met het eigen fokproduct Iregina deed Steven Veldhuis het prima. Hij won er de klasse ZZ mee, voor Maxi de Weert met Hello Twiggy BB en Claudia Morsink met Zabab Z. Conor Drain reed Forever naar de vijfde plek. Een dag eerder had Veldhuis met Iregina  de rubriek over 1,40 meter al als tweede afgesloten. Die werd een prooi voor Gerco Schröder met Click N’Çhic HDC. Linda Portychova van de BWG Stables werd derde met Lara. Vincent Geerink met Gelster en Lars Wigger met Foline legden beslag op de vijfde en zesde positie.

Conor Drain werd zaterdag met Clementine tweede in de klasse Z, die werd gewonnen door Maikel Schennink met Glamour. Achter Wendy Scholten en Jocelyn Browne WA pakte Bas van der Aa de vierde plek met Bruce Springsteen VDV Z, voor Steven Veldhuis die met Elixer Blue de vijfde stek bezette.

Een dag eerder reikte Maud Wiefferink met de ervaren Agono naar de derde prijs en eindigde Madée Schuttenbeld met Piccolo R als vierde in de klasse Z. Maxi de Weert met Korhaya Z en Sjoerd Kommers met Millstream’s Indy Gold gingen het Twentse duo vooraf. 
Mandy Asbroek zegevierde donderdag in de klasse M met Haserania.

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)