Steun in rug Gerben Morsink

BEUNINGEN – Team Morsink in Beuningen hield zondag voor het eerst een open dag. Het evenement was een initiatief van de in februari opgerichte Stichting Promotie Springteam Gerben Morsink. Die maakt zich sterk voor het binnenhalen van fondsen die het Gerben Morsink mogelijk moeten maken zich in internationale wedstrijden te meten met de concurrentie.

Oud-burgemeester Frans Backhuijs is voorzitter van de stichting. Backhuijs, tegenwoordig eerste burger in Nieuwegein, is net als zijn medebestuursleden Barend Kerssenberg (secretaris) en Yvonne Koop gelieerd aan de familie Morsink. “Paardensport bedrijven op internationaal niveau kost veel geld. De startgelden zijn al zo hoog dat je geen enkele kans hebt als je niet één grote sponsor hebt of meerdere kleinere. Dat we dit vandaag doen heeft ook als reden dat je moet laten zien dat je er bent.”

Barend Kerssenberg vult aan:  “Deze open dag gaat een beetje voor de baat uit. Hierdoor wordt het gemakkelijker om straks de mensen te benaderen die hier geweest zijn.”

Gerben Morsink verzorgde zondag een clinic, waarbij hij eerst een jong en vervolgens een wat meer ervaren paard aan het publiek voorstelde. Morsink kwam op het idee voor een ’promotieteam’ via zijn nicht Marieke Bodde, de vrouw van vierspanrijder Mark Weusthof.

“In de springsport bestond zoiets als De Stichting Twents Vierspan nog niet. We hebben het daar een beetje van afgekeken. Onze stichting is ook bedoeld voor de gewone man die niets met paarden heeft en er op deze manier enthousiast voor kan worden. Het is goed dat er nieuwe gezichten bij komen en dat kinderen zich ervoor interesseren.”

Backhuijs weer: “Het budget dat beschikbaar komt, besteden we aan dingen die extra zijn.” Of, zoals Gerben Morsink het zegt: “Het gaat erom dat we de kosten kunnen dekken. We zitten volop in de goede paarden, dat is vereiste nummer één. Qua accommodatie hebben we hier de afgelopen jaren heel grote stappen gezet. Maar in de sport hebben we nog net niet de puntjes helemaal op de i kunnen zetten. Het loopt mooi, maar het moet nog net iets beter. Als we hierdoor een paar keer per jaar internationaal op concours kunnen, zou dat mooi zijn.”

Want buiten de grens echt doorbreken, dat is wat elke topsporter wil. En dat idee laat ook Gerben Morsink niet los. De Beuninger heeft een succesvol studieverleden en daarmee een ogenschijnlijk aardige baangarantie. Maar zijn sporthart spreekt zo mogelijk nog meer. “Ook sport is een maatschappelijke carrière.”

Op de foto vanaf links voorzitter Frans Backhuijs, Gerben Morsink, Barend Kerssenberg en Yvonne Koop. 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)