RUITER UIT LONNEKER WINT KLASSE Z/ZZ VOOR CONOR DRAIN EN SARAH KOPPELMAN

Slotakkoord ‘Salland’ voor Sven Peters

Foto Sven Peters met Ugano Z © www.fototrailer.nl

MARIENHEEM – Het slotakkoord van Nationaal Indoor Salland werd gespeeld door Sven Peters. De ruiter uit Lonneker zegevierde met Ugano Z in de afsluitende klasse Z/ZZ, die door Twentse combinaties werd gedomineerd.

Conor Drain eindigde met Covehill Archie als tweede, Sarah Koppelman legde met Hebe beslag op de derde plaats.

Marjolein Jonkers pakte haar derde zege in Marienheem in de klasse M met Hurricane. Enola Mulder legde met Grand Prix VDP beslag op de tweede plek en Jessie Wiefferink finishte met Just for Fun als derde.

Frank Buitenhuis stuurde Lunar naar de overwinning in de klasse L. Ook de nummers twee en drie, Collin Zwartjens met Wenke Cente en Marlou Knobben met Djazz Coll, konden de Holtenaar niet van zijn vijfde triomf in manege Bartelds afhouden.

Onbetwiste ster
Buitenhuis was tijdens de vierdaagse de onbetwiste ster van Indoor Salland. “Het was inderdaad een heel goede week”, bevestigde hij na afloop. “De paarden sprongen heel fijn en erg gemakkelijk in onze eerste wedstrijd binnen. Ook het winnen ging eenvoudig.”

In de tienjarige bruine merrie Guardian en de twee jaar jongere vosmerrie Ivory heeft Frank Buitenhuis twee toppers voor de zwaarste klassen bij de landelijke ruiters. “Ze zijn allebei heel snel en gemakkelijk te rijden. Ze kunnen vlot de bocht door en zijn echte meewerkers.” De pas vijfjarige  bruine merrie Lunar was goed voor twee zeges in de klasse L.

Als toetje van de vierdaagse in manege Bartels stond ‘Salland got Talent’ op het programma. De beloftes Silke Kogelman, Didi Schuurman en Fayegale Krieger gingen met de prijzen aan de haal. Ze krijgen les van respectievelijk Fabiënne Roelofsen, Gerben Morsink en Frank Buitenhuis, vanaf rechts op de foto (© www.fototrailer.nl).


 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Jesse Berkers veroverde zondag in manege De Hofmeijer de Twente Cup voor ponyruiters in categorie DE van de klassen M, Z en ZZ. De... (05-12-2021)
RIESENBECK – Jeroen Dubbeldam nam zondag de vijfde prijs mee in de Grote Prijs van het CSI1 in Riesenbeck. De Weerseloër leverde die prestatie met de... (05-12-2021)
LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de... (05-12-2021)
TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)