Sleiderink: lange weg met La Toya

GEESTEREN – Sjaak Sleiderink beleeft tot nu toe een moeizame hereniging met La Toya 44. De Denekamper heeft de veertienjarige bruine Hannoveraner merrie sinds enkele maanden weer onder zijn hoede op Stal De Sjiem in Weerselo, maar het vertrouwde ritme van weleer heeft het duo nog niet weer te pakken. “Ze is erg moeilijk in het hoofd”, oordeelt Sjaak Sleiderink ,die desondanks de moed niet opgeeft. “Want ik heb een speciale band met haar.”

door Willem Pfeiffer

In 2012 had Sjaak Sleiderink de voorheen door Merle Tasche gereden La Toya een half jaar onder het zadel en klikte het wonderwel tussen de twee. De combinatie won onder meer de Grote Prijzen in Mariënheem en Geesteren op twee sterrenniveau. Begin november van dat jaar werd La Toya echter door de toenmalige eigenaren - Jeroen Dubbeldam en de broers Schröder - verkocht aan Tiffany Foster, stalruiter van wereldtopper Eric Lamaze.

“Met haar ging het niet helemaal zoals het moest”, zegt Sjaak Sleiderink. “Er is daarna een andere ruiter op gezet, maar ook dat beviel niet. Ze boekte geen goede resultaten meer en raakte langzamerhand de weg een beetje kwijt. Vervolgens is ze verhuisd naar de Stephex Stables van Stephan Conter in België. Maar ook daar kon niemand echt wat met haar.”

Het bracht Conter tot de vraag of het wellicht een goede optie zou kunnen zijn La Toya 44 weer toe te vertrouwen aan Sjaak Sleiderink in een poging er ‘toch nog wat van te maken’. De Denekamper: “De eerste keer in Exloo stopte ze nog in de klasse M, daarna ben ik nog een paar keer met haar gestart in de M en vervolgens in de Z. Ik probeer het vertrouwen bij haar langzaam opnieuw op te bouwen. Bij Eurojump Wierden ging het redelijk en daarom heb ik haar nu meegenomen naar het concours van Het Twentse Ros in Geesteren. In de Z bleven we vrijdag foutloos, maandag rijd ik haar in de ZZ.”

Al te optimisch is Sjaak Sleiderink echter nog niet. “Het is een heel ander paard geworden dan ze was toen ze bij ons vertrok. Zeker zo gauw ze gaat springen, is ze enorm moeilijk. De kans dat ze ooit weer op het niveau komt van 2012 schat ik eerlijk gezegd niet erg hoog in.”

Toch gaat Sleiderink de uitdaging met La Toya 44 aan. “Want ik weet wat ze kan en ze heeft me eerder veel gebracht. Ik heb een heel speciale band met haar opgebouwd en erg veel plezier aan haar beleefd. Van de ene kant ben ik daarom superblij dat ze terug is, van de andere kant doet het me wel veel als ik zie in welke conditie ze is teruggekomen.  Ik ga gewoon proberen haar weer op orde te krijgen, al realiseer ik me dat het een lange weg wordt. Maar ze is het waard.”

Foto Sjaak Sleiderink met La Toya 44 van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)