BROER VINCENT TWEEDE, NINA VAN DE BRUG VIERDE BIJ MASTERSPRINGEN DIEPENHEIM

Sander Geerink wint broederstrijd

DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en Sander Geerink. Laatstgenoemde won.

In de extra omloop moest het duo het opnemen tegen de Italiaan Davide Fenili met De Javu en lokaal favoriete Nina van de Brug. Als derde starter dook Sander Geerink (bovenste foto) met zijn elfjarige ruin Unfinity Bois Margot (v. L’ Arc de Triomphe) nog ruim twee seconden onder de tijd die Vincent voor hem met Fireboy CB op de klokken had gebracht.

Boeiende clinic Willem Greve
Liefst zo’n 600 toeschouwers waren getuige van het Masterspringen, dat werd vooraf gegaan door een boeiende clinic van topruiter Willem Greve. De Markeloër, in de ring geassisteerd door de tegenwoordig in Villa Peckedam in Diepenheim woonachtige pianist Wibi Soerjadi (zie foto rechts), was er speciaal voor teruggekeerd uit Aken, waar hij deze week deelneemt aan het prestigieuze CHIO.

Veertien deelnemers begonnen op een hoogte van 1,25 aan hun rondje over zes hindernissen. De overgebleven foutloze laatste vier combinaties moesten in de barrage voor de tweede keer obstakels over 1,50 overwinnen. ‘Best pittig’, vond winnaar Sander Geerink, die eerder op de dag met de twaalfjarige merrie Capri Rubertha R ook al het ZZ-springen op zijn naam had geschreven. Net als broer Vincent en hun eveneens aan de start verschenen vader Peter levert de ruiter uit Gelselaar als vrijwilliger een belangrijk aandeel in het welslagen van het evenement op de all weatherbodem van de rijvereniging in Diepenheim.

‘Best mooie buitenbak’
“Ach, je probeert er wat moois van te maken en het te stimuleren, het is namelijk best een mooie buitenbak in de buurt”, is hij bescheiden over de zeer gewaardeerde inbreng van de familie bij het concours. “Het was in elk geval een heel geslaagde dag met ook overdag veel deelname. En de club had alles heel goed voor elkaar.”

Ook voor Nina van de Brug (rechts) kon de dag niet meer stuk, al sloot de 28-jarige amazone voor eigen publiek de extra rondgang af met een val van haar paard Ben, voor deze gelegenheid geleend van plaatsgenoot Peter Geerink. “In de hitte van de strijd was ik wat te gretig. Ik dacht groot te kunnen afdrukken, maar daar dacht Ben jammer genoeg wat anders over. Tja, als, als hè…”

Stramme spieren
De podotherapeute, die tevens paarden behandelt met dry needling en les geeft, kon erom lachen. De stramme spieren die zij en haar paard aan de tuimeling overhielden, zijn van tijdelijke aard. “Het was een super mooie ervaring. Peter gaf me gelukkig deze kans. Op zich was het een prima prestatie dat ik zo ver kwam, want vooraf had ik maar vier of vijf keer geoefend met Ben. Zelf heb ik paard dat op het niveau van 1,20 meter springt. De merrie die in de ZZ kan rijden, heeft dit jaar een veulen gekregen en breng ik momenteel niet in de sport uit. Bovendien had ik in oktober mijn arm gebroken, waardoor ik bijna een half jaar niet gereden heb. Maar vandaag heb ik echt genoten.”

Sander Geerink was veruit superieur in de klasse Z/ZZ, waarin hij nummer twee Ymke Ribbels met Gaby Wartina op liefst ruim zes seconden zette. Rianne Nalis met Galaxy SDO, Bas van den Burg met Ivar en Frank Buitenhuis met Flow completeerden in deze volgorde de vijf combinaties, die geen enkel strafpunt opliepen.

Joy Lansink moest met Izarina en Dolce Vita Reuvekamp Z ruim toegeven op Carlos de Mollinedo met Forti in de klasse L. De Haaksbergen werd er wel tweede en derde mee.
Jan Lutke Willink zegevierde in de klasse L met Zisinaa, voor Cejay Joosten met Action Girl en Rianne Nalis met Just Impression.
Demi Dinkelman werd op Ice Age met 85 stijlpunten eerste in de klasse B, waarin Anneke Thuinte met Bilot (82,5) en Anne Molenaar met Jaradette S (82) de tweede en derde plek opeisten.    

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)