IN LAATSTE WEDSTRIJD VOOR EUROJUMP WIERDEN 2019

Sander Geerink vier keer bij beste drie

WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Gelselaar won een keer, werd twee maal tweede en een keer derde met drie paarden waarmee hij pas voor de tweede keer op concours ging.

Met Elrado en Guess boekte Geerink (op archieffoto) in de ochtendsessie een dubbele zege in de klasse ZZ. Wybe Scholten eindigde met Bisbis SW als derde. Met Elrado reed Sander Geerink ook in de rubriek over 1,40 meter met de besten mee. Nu eindigde hij als derde achter Elise van der Craats met Calico Z en Frank Buitenhuis met Freedom. Joey Lansink met Chakira Z en Rob Wiefferink completeerden de top vijf.

Hans van der Kolk was met Icaria de enige, die Sander Geerink met Bolton Gate Ben de baas bleef in de klasse Z. Achter het duo bezetten Frank Buitenhuis met My Lord Quintina, Remy Ellis met Good Friends en Anne-Liza Makkinga met Jacobs Stud Gannie de posities drie tot en met vijf.

Elike Morsink voor Willem Greve
Elike Morsink sloot de klasse Z/ZZ in de middagreeks winnend af. Met Celina bleef ze Willem Greve voor, die met Isabelle II S tweede en met Unitred Touch derde werd.

Zoï Snels heerste ’s ochtends in de klasse M. Van de foutloze deelnemers reed hij met Zlatan Z en In the Mood HS naar de twee snelste tijden. Remy Ellis man de derde plek voor zijn rekening mee met Good Friends.

Danny Schaper bleef met Heerdestar in het middagdeel Willem Greve met Opium JW van de Moerhoeve en Bjorn Egberink met Revenge de baas. ´s Avonds troefde Mareille Engbers met Je m´Apelle de eveneens foutloze Stacey van der Kolk met Doricia op snelheid af. Nathalie Slot was flink rapper, maar maakte met Fabiola een springfout en moest met de derde plaats tevreden zijn.

Nathalie Slot
Nathalie Slot was met Fabiola wel superieur in de avondrubriek van de klasse L. Marjolijn Stam met Eros M en Wybe Scholten met Jezzalinde volgden op afstand als nummers twee en drie.
In de ochtend ging de winst naar Frank Buitenhuis met I´am Special Easy, voor Renate Beuving met Iranta en Berber Dijkman met Infinity. ´s Middags won Jan-Willem Kraay met Ixiafee en volgden Anne-Liza Makkinga met Cornetta en Britt Schaper met Bad Boy in zijn spoor.

In de klasse B boekten Nina Dubbeldam met Just D, Britt Schaper met Iberlina (beiden 80 stijlpunten) Carolien Teggeler (77,5) overwinningen.

Namens de organiserende Eschruiters keek Dinja Veneberg tevreden terug op de reeks van zes woensdagen Eurojump: “Alle wedstrijden zaten bomvol. Regionale topruiters als Willem Greve, Jeroen Dubbeldam, Caroline Müller, Remco Been en Sander Geerink komen iedere keer weer graag aan de start, net als bijvoorbeeld Don Willemsen Joey Lansink, Henri Stegeman, Peter Olthof, Hans van der Kolk en Bas van der Aa. We moesten iedere keer met een lange wachtlijst werken en daardoor jammer genoeg toch vaak ruiters teleurstellen. We begonnen elke wedstrijd om 08:00 uur ‘s morgens en stopten ’s avonds laat als het donker werd. Hadden we maar langer daglicht, dan konden we nóg langer door! Volgend zomerseizoen gaan we zeker op herhaling.”

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij,... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)