RUITER UIT GELSELAAR BOEKT DRIE ZEGES MET JONGE PAARDEN IN MICHALOWICE

Sander Geerink sterk in Polen

Sander Geerink met Kilimanjaro

MICHALOWICE – Sander Geerink presteerde afgelopen week prima in de derde en laatste week tijdens het internationale concours hippique in het Poolse Michalowice. De ruiter uit Gelselaar boekte onder meer drie zeges.

Geerink had vooral succes met zijn jonge paarden. Met de zesjarige bruine merrie Joint won hij vrijdag over twee fasen. Zijn andere triomfen realiseerde hij met Karate Kid in de finale voor vijfjarige paarden op zaterdag. Met de schimmelmerrie Kilimanjaro werd hij in die wedstrijd tweede en won hij over twee fasen op donderdag, in welke rubriek hij op de bruine ruin Karate Kid als tiende finishte. 

Met Joint eindigde Sander Geerink zondag als vierde in de finale van de Youngster Tour over 1,35 meter en werd hij een dag eerder negende in de rubriek op tijd. Met de zesjarige bruine hengst Jacobus S reed hij zaterdag naar de zesde plek over 1,30 meter op tijd. Met de zevenjarige Iglesias werd hij donderdag negende op een parcours over 1,35 meter op tijd en een dag later tiende over twee fasen (1,40 meter). 

Bart Haselbekke
Ook Bart Haselbekke deed het goed in Polen. De Wierdenaar reed donderdag met de twaalfjarige bruine ruin Dorus naar een derde plek in de proef over 1,35 meter op tijd en deed er zaterdag in de finale over 1,40 meter met hetzelfde paard nog een schepje bovenop met een derde prijs. 

Britt ter Harmsel sloot de finale van de Medium Tour van het CSI1 zondag met de veertienjarige schimmelmerrie Butter Flower als derde af. Donderdag was de combinatie al geworden in de Big Tour over 1,30 meter.

Remco Been zesde in GP Olivia
Remco Been legde in de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage in de derde week van Met Oliva in Valencia met de dertienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop beslag op de zesde plaats. Vrijdag reed hij met de elf jaar oude bruine ruin Balou van het Molenhof naar de vierde plek in de rubriek over 1,40 meter op tijd en een dag eerder tiende over 1,45 meter tegen de klok met de negenjarige bruine ruin Granny Smith Apple. In die proef was Hendrik Jan Schuttert goed voor de vierde prijs met de elf jaar oude bruine ruin Expensive.

Willem Greve klasseerde zich zaterdag met de tienjarige donkere ruin als derde in de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,40 meter. Met de acht jaar oude bruine hengst Highway M TN, waarmee hij vorige week zondag vijfde werd in de Grote Prijs van week 2, werd hij als negende geplaatst.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)