Sander Geerink als snelste derde

VRAGENDER – Sander Geerink vormde zondag met zijn elfjarige vosruin Robinson (v. Rubert R x Odermus R) de snelste combinatie in de strijd om de Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek over 1,45 meter, maar bij de prijsuitreiking stond hij niet vooraan. Zijn springfout  in de barrage leverde de ruiter uit Gelselaar niet meer op dan de derde plaats.

Twee ruiters reden een tweede nulronde. Kars Bonhof zegevierde met Casina en Suus Kuyten werd tweede met de eerder door Wesley Heijdens gereden Dallas du Domaine Z. Remco Been legde met zijn bruine hengst VDL Holland van de Bisschop beslag op de vijfde plek, Conor Drain werd zevende met de bruine ruin Audi’s Faults Free.

Stevig finaleparcours
Jos Brinkman schotelde de internationale ruiters in Vragender een stevig finaleparcours om de Grote Prijs van Gelderland voor. De hindernissen werden tot maximaal 1,50 meter opgetrokken en dat bleek voor tien van de  zestig gekwalificeerde ruiters te zwaar. Toch kwamen er nog 28 met één balk en minder aan de finish, wat veel zegt over het sterke deelnemersveld. Er bleven negen barragekandidaten over.

Jos Brinkman had niet verwacht dat alle ruiters in het midden van de barrage achter de pilaar voor een hindernis langs  doken waarna ze zeer krap voor de te springen steilsprong uitkwamen. De meeste paarden kregen de hindernis te laat in het vizier, kwamen niet goed uit qua afzet, weigerden of maakten een fout. Sander Geerink liet als eerste starter zien hoe het moest met Robinson (v. Rubert), maar had al een balk opgelopen in de dubbelsprong en werd derde. 

Pirouettedraai
Ook de gevoelige, maar handige schimmelmerrie Casina (v. Calido) van Kars Bonhof overwon dit technisch hoogstandje ogenschijnlijk makkelijk, waardoor de rest eveneens besloot om deze pirouettedraai uit te voeren. Veelal met minder succes.

Dat Bonhof zou winnen, lag buiten de verwachtingen. “Ik bracht m’n merrie terug op stal, want ze houdt niet van alle drukte. Toen ik terugkwam, feliciteerde Willem Greve me, terwijl ik dacht dat iemand wel sneller zou zijn. Ik liet wat tijd liggen richting de dubbelsprong omdat ik Sander daar een fout zag maken.”

Gerben Morsink
Gerben Morsink reed met de tienjarige bruine hengst Cartaire Z (v. Carthago Z x Voltaire) naar de tweede prijs in de finale van de Small Tour over 1,35 meter met barrage. De Engelsman William Whitaker was 1,1 seconde sneller dan de Beuninger. Steven Veldhuis werd vijfde met zijn donkerbruine merrie Evalien en bleef Liza Tiebot met C’est la Vie en Annelies Vorsselmans met Santa Fé LS La Silla (zesde en zevende) voor. Thomas Arendsen Raedt met Champion (negende) en Ester Blekkink met Electric (tiende) maakten de top tien vol.

Tom Brinkman
Tom Brinkman moest met zijn bruine ruin Winterberg de overwinning in de rubriek op tijd over 1,35 meter aan Kristian Houwen op Cilydi laten. Het verschil tussen de jummers een en twee bedroeg 0,33 seconde. Ester Blekkink grepe de vierde positide met Eindelijk.

Steven Veldhuis sloot met Farah Diba de finale van de klasse L af als zevende en eindigde daarmee twee plaatsen hoger dan zijn zoon Stef op Frits. Sabrina Schuchard won met Zhadras, voor Margot Norder met Dorianda.

Voor alle uitslagen, zie www.jumpingdeachterhoek.nl 

Foto Kars Bonhof van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)