Rikkert en Sorrento veruit snelste

MARIENHEEM - Kirsten Rikkert zegevierde donderdag in de belangrijkste springrubriek op de eerste dag van het internationaal springconcours CSI Salland. Ze moest al als vijfde van de 53 deelnemers van start in de proef over 1,40 meter en bleek niet te kloppen met haar succespaard Sorrento.

“Ik weet dat Sorrento een snel paard is van zichzelf. Hij is geweldig wendbaar en heeft een super karakter, wat enorm in je voordeel is. Ik besloot om er voor te gaan, zonder al te gek te rijden in dit parcours direct op tijd. En dat is gelukt”, lacht de amazone uit Enter. Daar komt bij dat ze inmiddels al vijf jaar internationaal rijdt met Sorrento, de 16-jarige zoon van Kingston x Faram, dus het tweetal kent elkaar door en door en voelt haarfijn aan waar risico's genomen kunnen worden in de jacht naar de snelste tijd.

Kirsten Rikkert heeft inmiddels al wat opvolging klaar staan en in opleiding, zodat Sorrento op het niveau van 1,40 en 1,45 meter kan blijven lopen. “Dat past hem goed en daar heeft hij ontzettend veel plezier aan. Hij is topfit. Als hij de vrachtwagen hoort, staat hij al te stampen op stal. Hij wil mee op concours.”

Met 2,34 seconden verschil werd Lennard de Boer tweede in deze proef met Bonea Field (v. Corland), voor de Ier Conor Drain met Artistiek (v. Air Jordan Z) van Gert-Jan Bruggink en Pia-Luise Aufrecht en Franklin Posmus op So It Be (v. Tadmus). Peter Geerink completeerde het feestje voor Stal Rikkert door in de top vijf te finishen met de hengst Another Pleasure (v. For Pleasure).

Geerink is alweer een jaar de vaste trainer van Kirsten Rikkert. “Voorheen trainde ik bij Robert Vos, met wie ik een super tijd mee had en met wie we nog steeds heel goed kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat je van iedereen wat kunt leren. Natuurlijk hebben Robert en Peter elk hun eigen stijl, maar je moet datgene eruit halen wat bij je past. Ik ben heel echt heel blij met de trainingen. Peter is zo fanatiek. We doen veel dressuurmatige springtrainingen, waarbij hij op de kleine puntjes let. Verder heb ik nog dressuurles van Roelie Bril. Dat alles bij elkaar maakt net het verschil. Dat Peter zo goed presteert met ons paard is ook leuk. Hij wilde zijn internationale carrière weer oppakken, maar had weinig paarden voor dat werk staan. Another Pleasure paste hem wel, ze hadden meteen een klik.”

Sterre Stichting
Peter Geerink verdiende vanavond 210 euro aan prijzengeld, maar stond de helft af aan het goede doel De Sterre Stichting waarvoor geld opgehaald werd. Tijdens de druk bezochte businessmeeting op de VIP konden bedrijven zich tegen een bedrag laten koppelen aan een ruiter in de ring en dat leverde 1.240 euro op. Jan Schuttert van Handelshuis Schuttert uit Ommen schoot raak met Kirsten Rikkert en besloot het totaal aan te vullen tot 2.000 euro.
De Sterre Stichting zet zich in voor de verbetering van de behandelwijze van kinderkanker en de opvang van ouders en familie van ernstig
 zieke kinderen.

Ook de overige drie springrubrieken op donderdag werden gewonnen door Nederlandse ruiters. Leonie Jonkers was met Berghgraaf de beste over 1,35 meter. Fabienne Roelofsen, dochter van hoofdsponsor Jonny Roelofsen van het CSI Salland, won met Hallo Hallo de wedstrijd over 1,30 meter, die over 1,20 meter ging naar Rianne Nalis met Aninn.

Het evenement is tot en met zondag gratis te bezoeken. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt de paardensport afgesloten met een feestavond. Zondagmiddag wordt het hoofdnummer verreden, de Grote Prijs van CSI Salland.

UITSLAGEN DONDERDAG

Big Tour 1, 40 meter direct op tijd
1. Kirsten Rikkert, NED, Sorrento (Kingston)
2. Lennard de Boer, NED, Bonea Field (Corland)
3. Conor Drain, IRL, Artistiek (Air Jordan Z)
4. Franklin Posmus, NED, So it Be (Tadmus)
5. Peter Geerink, NED, Another Pleasure (For Pleasure)

Medium Tour 1,35 meter twee fasen:
1. Leonie Jonkers, NED, Berghgraaf
2. Gerben Morsink, NED, Clintino (Clinton)
3. Edwin Klokman, NED, Can Can (Lord Z)
4. Hans van der Kolk, NED, Britney (Sydney)
5. Juulia Jylas, FIN, Replay (Fandzi de St.Paul’ecolit)

Small Tour 1,30 meter twee fasen
1. Fabienne Roelofsen, NED, Hallo Hallo (Hinault)
2. Harrie Wiering, NED, Dolcevita (O’Brien)
3. Liza Tiebot, NED, C’est la Vie (Namelus R)
4. Carry Huis in ‘t Veld, NED, Dame Blanche (Clinton)
5. Micky Morssinkhof, NED, Care for Love (Cardento)

Small Tour 1,20 meter direct op tijd
1. Rianne Nalis, NED, Aninn (Burggraaf)
2. Wiljan Laarakkers, NED, Frits (Excenel V)
3. Robbin Robijn, NED, Görlitz (Guidam)
4. Albert Zoer, NED, Edorette (Clinton)
5. Liza Tiebot, NED, Do (Tangelo van de Zuuthoeve)

Zie ook www.salland.nl

Foto Kirsten Rikkert met Sorrento van www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)