BRITT WIEFFERINK ZEGEVIERT IN CSI1 IN BIJNA WIERDENS ONDERONSJE

Remco Been tweede in Championat

WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het Championat van Wierden, de finale van de Medium Tour om de Plegt-Vos Prijs tijdens Outdoor Wierden.
 

Met de achtjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) moest Been alleen Doron Kuipers (onderste foto) met zijn elf jaar oude bruine ruin Calgary (v. Canturo) voor laten gaan. Chantal Regter legde met haar bruine ruin Quilando beslag op de vierde plaats en ook Eric ten Cate met Lacoste 145 (zesde), Ben Schröder met Grodino (achtste), Peter Olthof met Fairytale (negende) en Pia-Luise Aufrecht met Giolito (tiende) nestelden zich bij de beste tien in het klassement.

De wedstrijd over 1,20 meter over twee fasen voor de Small Tour van het CSI1 mondde uit in een bijna compleet Wierdens onderonsje. Britt Wiefferink (foto boven) zegevierde met haar veertienjarige bruine merrie Apourti (v. Quinar), voor Marije Nijhof met de acht jaar oude zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato). Ook Koen Westendorp met de schimmelmerrie Galant V Z en Jessie Wiefferink met de bruine merrie Gaminka meldden zich, als vierde en vijfde, aan het front. Coen Kerbert eiste de zesde plek voor zich op met de bruine merrie Goldy R, Joy Viscaal werd negende met haar schimmelmerrie Cayetano en Chantal Regter tiende met de bruine merrie Ifrieda W.

Ties Rothstegge
Ties Rothstegge had lang de leiding in de rubriek voor jonge paarden op tijd om de Nemaco Prijs, maar moest met zijn zes jaar oude donkerbruine ruin Ivar (v. Montender 2)  uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Dennis van den Brink met zijn zeven jaar jonge vosmerrie Harino Touch W. De posities zes tot en met acht werden bezet door achtereenvolgens Vincent Geerink met Iniesta, Conor Drain met Shanroe Barney en Frank Buitenhuis met Idrigill.

Hilde Woudstra was als nummer vijf de beste regionale representant in de Small Tour over 1,35 meter om de Olthof Prijs. De amazone uit Daarle ging met haar onverslijtbare negentien jaar oude schimmelmerrie Titania Chantal Regter met Conchacco, Kirsten Rikkert met Colandro 4 en Ben Schröder met Marco V vooraf. Frank Schuttert eindigde met Girocco als tiende.

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto's Britt Wiefferink met Apourti (boven) en Doron Kuipers © www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)