BRITT WIEFFERINK ZEGEVIERT IN CSI1 IN BIJNA WIERDENS ONDERONSJE

Remco Been tweede in Championat

WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het Championat van Wierden, de finale van de Medium Tour om de Plegt-Vos Prijs tijdens Outdoor Wierden.
 

Met de achtjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) moest Been alleen Doron Kuipers (onderste foto) met zijn elf jaar oude bruine ruin Calgary (v. Canturo) voor laten gaan. Chantal Regter legde met haar bruine ruin Quilando beslag op de vierde plaats en ook Eric ten Cate met Lacoste 145 (zesde), Ben Schröder met Grodino (achtste), Peter Olthof met Fairytale (negende) en Pia-Luise Aufrecht met Giolito (tiende) nestelden zich bij de beste tien in het klassement.

De wedstrijd over 1,20 meter over twee fasen voor de Small Tour van het CSI1 mondde uit in een bijna compleet Wierdens onderonsje. Britt Wiefferink (foto boven) zegevierde met haar veertienjarige bruine merrie Apourti (v. Quinar), voor Marije Nijhof met de acht jaar oude zwartbruine ruin Gangster (v. Ukato). Ook Koen Westendorp met de schimmelmerrie Galant V Z en Jessie Wiefferink met de bruine merrie Gaminka meldden zich, als vierde en vijfde, aan het front. Coen Kerbert eiste de zesde plek voor zich op met de bruine merrie Goldy R, Joy Viscaal werd negende met haar schimmelmerrie Cayetano en Chantal Regter tiende met de bruine merrie Ifrieda W.

Ties Rothstegge
Ties Rothstegge had lang de leiding in de rubriek voor jonge paarden op tijd om de Nemaco Prijs, maar moest met zijn zes jaar oude donkerbruine ruin Ivar (v. Montender 2)  uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Dennis van den Brink met zijn zeven jaar jonge vosmerrie Harino Touch W. De posities zes tot en met acht werden bezet door achtereenvolgens Vincent Geerink met Iniesta, Conor Drain met Shanroe Barney en Frank Buitenhuis met Idrigill.

Hilde Woudstra was als nummer vijf de beste regionale representant in de Small Tour over 1,35 meter om de Olthof Prijs. De amazone uit Daarle ging met haar onverslijtbare negentien jaar oude schimmelmerrie Titania Chantal Regter met Conchacco, Kirsten Rikkert met Colandro 4 en Ben Schröder met Marco V vooraf. Frank Schuttert eindigde met Girocco als tiende.

Voor uitslagen, zie www.outdoorwierden.com

Foto's Britt Wiefferink met Apourti (boven) en Doron Kuipers © www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)