GOEDE KLASSERINGEN BIJ CONCOURSEN IN OLIVA EN GORLA MINORE

Regioruiters op dreef in buitenland

Hendrik Jan Schuttert

OLIVA/GORLA MINORE - Diverse regioruiters lieten afgelopen weekend bij wedstrijden in het Spaanse Oliva en het Italiaanse Gorla Minore klasseringen in de top tien noteren.

Hendrik Jan Schuttert en Madée Schuttenbeld sloten de week van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva in stijl af.

Schuttert reed zaterdag naar de derde plaats in de rankingproef over 1,45 meter met zijn tienjarige bruine ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL).  Met de negenjarige vosmerrie Hertogin van de Kouberg (v. Den Ham Blue R) eindigde de Ommenaar als negende in de Grote Prijs, die over dezelfde hoogte was uitgeschreven. Met Farmers Girl voegde hij in het weekend nog een tiende plek in de rubriek over 1,35 meter op tijd toe aan zijn statistieken.

Madée Schuttenbeld werd met haar dertienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Fentauer Z) tweede op een progressief parcours over 1,30 meter en vijfde in een rubriek op tijd over 1,30 meter.

In het Italiaanse Gorla Minore boekten Wilton en Lucas Porter, Jeroen Dubbeldam en Mart IJland klasseringen in de top tien. Wilton Porter eindigde vrijdag met de bruine ruin Janacek D (v. Quasimodo van de Molendreef) als derde in de rubriek voor zevenjarige paarden. Daarin werd zijn broer Lucas negende met de schimmelruin Whisker EIS Z (v. Chellano Aplha Z). Wilton Porter reed een dag later met de bruine hengst Sternmarke (v. Stakkato) naar de tiende plek bij de zevenjarige paarden.

Mart IJland tekende zondag in de proef met twee fasen over 1,30 meter voor de vierde positie met de negenjarige bruine ruin Händel (v. Zambesi) en voor de zesde met It’s a Dream VDW. Met Händel was hij een dag eerder al goed voor de negende stek in een zelfde rubriek. Met de schimmelmerrie Kymette E (v. Detroit VDL) werd hij een keer zevende en eenmaal negende bij de zesjarige paarden. 

Jeroen Dubbeldam werd vrijdag zevende over 1,45 meter op tijd met de tienjarige merrie Cosa Nostra (v. Conthargos) en tiende over 1,35 meter (twee fasen) met de acht jaar oude hengst Investment (v. Kannan). Zaterdag liet hij er nog een achtste plek op volgen met de vos Intertoff.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Jesse Berkers veroverde zondag in manege De Hofmeijer de Twente Cup voor ponyruiters in categorie DE van de klassen M, Z en ZZ. De... (05-12-2021)
RIESENBECK – Jeroen Dubbeldam nam zondag de vijfde prijs mee in de Grote Prijs van het CSI1 in Riesenbeck. De Weerseloër leverde die prestatie met de... (05-12-2021)
LICHTENVOORDE – Steven Veldhuis had zaterdag het laatste woord in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek. De Haaksbergenaar klopte met de... (05-12-2021)
TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)