WILLEM GREVE OOK MET HIGHWAY M TN STERK IN VERONA

Puik debuut Grandorado in World Cup

Foto Willem Greve met Grandorado © www.fototrailer.nl

VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd om de Longines FEI World Cup. In het Italiaanse Verona plaatste de Markeloër zich voor de barrage, maar door een blessure van de hengst trok hij zich daarvoor terug.

Willem Greve was de enige Nederlander in Verona en debuteerde met Grandorado TN in de wereldbeker met een fenomenaal goed gesprongen en foutloze eerste omloop op het parcours over 1,60 meter. “Doordat Grandorao TN zich in het parcours op zijn hoefbal had getrapt was ik genoodzaakt om ons terug te trekken voor de barrage. Dat hoort er bij in onze sport. Maar Grandorado sprong echt abnormaal goed.”

Dertien combinaties plaatsten zich voor de finale van de derde wereldbekerkwalificatie van seizoen. Daarin was de Fransman Simon Delestre de beste met zijn 16-jarige vosruin Hermes Ryan.
Willem Greve kijkt terug op een goede wedstrijd in de Italiaanse stad. “Ik heb met Grandorado TN en Highway M TN twee paarden die dit niveau van vijf sterren heel goed aan kunnen. Highway was vrijdag tweede en zaterdag kreeg hij een fout in de zware proef op de tweede hindernis. Dat was mijn fout, omdat ik te onrustig naar de hindernis 1 reed. Daarna sprong hij weer fantastisch.”

Broers Porter
Lucas Porter eindigde zondag met zijn twaalfjarige bruine ruin E Clinton (v. Clinton) als vierde in de Grote Prijs van het CSI2 Lier. De zege was voor Harrie Smolders met 
Uricas van de Kattevennen. Wilton Porter was zaterdag in de rubriek over 1,35 meter goed voor de negende plek met zijn zevenjarige bruine ruin Janacek D (v. Quasimodo van de Molendreef).

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)