LANG GEBLESSEERDE RUITER UIT DE LUTTE BOEKT ZEGES IN SAASVELD, VRAGENDER EN WIERDEN

Prima week voor Gert-Jan Bruggink 

Archieffoto Gert-Jan Bruggink met Floris © www.fototrailer.nl

DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in wedstrijden kon uitkomen, smaakte in enkele dagen tijd drie keer het zoet van de overwinning.

Bruggink won eerst woensdag in de Ankerhal van Saasveld de klasse M met Carrie Brad SHO Z. Vervolgens eindigde hij vrijdag in Vragender met Vigalio SHO Z als eerste en met Viggo als tweede in de klasse Z. En tijdens de Triple Crown Wierden reed hij zaterdag naar de toppositie in de klasse Z met Floris.

In Saasveld was Steven Veldhuis de man van de wedstrijd tijdens Springen Ankerhal Saasveld (SAS). De Haaksbergenaar zegevierde met Irango Blue in de klasse Z en werd met Hudson ook tweede.
Veldhuis bleek vervolgens ook in de klasse ZZ met Installera Balia niet te kloppen. In de Z reed Jochen Munsterhuis met Jaguar naar de derde plaats, in de ZZ werd Valeria Sokolova tweede met Jackpot en Willy van der Ham derde met Imposant-O.

Jacobien Molenkamp was met Esperanza MK runner-up in de door Gert-Jan Bruggink gewonnen klasse M. Steven Veldhuis bezette met Karolitha plek drie. Later op de dag werd de klasse M over twee fasen een prooi voor Caroline Brummelhuis met Ibiza van het Drienerwolde. Jacobien won de eerste rubriek voor de klasse L met Esperanza MK, voor Stef Veldhuis met Nyrbalia en Anne-Liza Makkinga met Lidante. De tweede proef was voor Mirjam Kruders met Jill. Noor Kuilboer tekende met Watermill Kadar voor plek twee. De stijlrubrieken in de klasse B werden gewonnen door Danique Scholten met Need a Cocktail (77,5 punt) en Jojanneke Munsterhuis met Incredible M (80).

Julius Ehinger
Bij de wedstrijden in Vragender maakte stalruiter Julius Ehinger het succes voor Het Oosterbrook compleet door de klasse ZZ naar zijn hand te zetten met Flying Princess. Met Midney werd hij ook nog eens vierde. In de door Gert-Jan Bruggink gedomineerde klasse Z pakte Remco Been met Balou de vierde prijs mee. Joep Bronsvoort reed vrijdag naar een vierde positie in de klasse Z met Ivy.

Britt Wevers won vrijdag met Dark en Bright in de klasse M, waarin zaterdag een derde plaats werd opgeëist door Indy ten Hag met Jackpot. Peter Meerstra werd derde in de klasse L met Kerria en Joost Luttikhuis was met 80 stijlfouten na een foutloos parcours met Melrose de beste in de klasse B.

Onderste foto van Steven Veldhuis met Installera Balia © Ashley Claus/Claus Close Up

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)