NA ZEGE IN OCHTENDRUBRIEK DERDE IN GROTE PRIJS CHILDREN

Prima slotdag DYF voor Thijmen Vos

WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde op het voor hem overbekende terrein van De Vossenbos met de tienjarige donkerbruine ruin Theo (v. Talkative) derde in de Grote Prijs voor children.

Eerder op zaterdag had Thijmen Vos met de twaalfjarige vosmerrie Catango (foto, v. Tangelo van de Zuuthoeve) al de zege gepakt in de rubriek over 1,25 meter.
De jonge Vos voelt zich als een vis in het water op de prachtige piste van Wierden. Hij hoefde in de strijd om de Robert Vos Grote Prijs alleen de superieure Emma Bocken met Dagmar en de Hongaar Scongor Toro met Chacco Boy voor zich te dulden.

Mart IJland
Mart IJland was met een zesde plaats de beste Nederlander in de Bolk Transport Grote Prijs bij de ponyruiters. In de door de Duitser Johannes Beeken gewonnen hoofdrubriek bleef hij foutloos op zijn vijftien jaar oude bruine hengst Invisible E van het Juxschot. Liv Huijbrechts werd achtste op Enzovoort Dew Drop en ondanks een foutje in de barrage plaatste ook Yannick Janssen van Grunsven zich in de top tien op Fantasia.naar de winst.

Stijn Roelink hield de regionale eer hoog in de proef voor junioren en young riders over 1,30/1,35 meter om de Wessels Vetker Prijs. Hij werd achtste met Souplesse , de tienjarige vosruin van Carthine Z.
De Van de Mheen Grote Prijs voor junioren werd een prooi voor de dochter van de sponsor van de rubriek. Elize van de Mheen reed met Ferdinand op vorstelijke wijze naar de overwinning.

Vlekkeloos verlopen
Ruben Hofman, voorzitter van het Dutch Youngster Festival, kneep zijn handen dicht met het verloop van het vierdaagse internationaal jeugdconcours waar de beste jonge ruiters van Europa op af kwamen. “Alles ging zo mooi. Het is vlekkeloos verlopen. Het weer was goed, er zijn geen nare valpartijen geweest, parcoursbouwer Louis Konickx was enthousiast en de bodem was zeer goed. Gewoon fantastisch. Onze dank gaat uit naar onze vrijwilligers en sponsoren. Ik hoop volgende week met z’n allen nog zo’n geweldig evenement te kunnen draaien”, vertelt hij.

CSI1* en CSI2* Outdoor Wierden wordt van woensdag tot en met zaterdag verreden en daarvoor worden ruim 300 paarden uit binnen- en buitenland verwacht. Marinus Vos bouwt dan samen met Henk Ekkelenkamp.

UITSLAGEN DUTCH YOUNGSTER FESTIVAL

Foto Thijmen Vos met Catango © www.fototrailer.nl

Meer Springen

GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)
TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid,... (26-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)