NA ZEGE IN OCHTENDRUBRIEK DERDE IN GROTE PRIJS CHILDREN

Prima slotdag DYF voor Thijmen Vos

WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde op het voor hem overbekende terrein van De Vossenbos met de tienjarige donkerbruine ruin Theo (v. Talkative) derde in de Grote Prijs voor children.

Eerder op zaterdag had Thijmen Vos met de twaalfjarige vosmerrie Catango (foto, v. Tangelo van de Zuuthoeve) al de zege gepakt in de rubriek over 1,25 meter.
De jonge Vos voelt zich als een vis in het water op de prachtige piste van Wierden. Hij hoefde in de strijd om de Robert Vos Grote Prijs alleen de superieure Emma Bocken met Dagmar en de Hongaar Scongor Toro met Chacco Boy voor zich te dulden.

Mart IJland
Mart IJland was met een zesde plaats de beste Nederlander in de Bolk Transport Grote Prijs bij de ponyruiters. In de door de Duitser Johannes Beeken gewonnen hoofdrubriek bleef hij foutloos op zijn vijftien jaar oude bruine hengst Invisible E van het Juxschot. Liv Huijbrechts werd achtste op Enzovoort Dew Drop en ondanks een foutje in de barrage plaatste ook Yannick Janssen van Grunsven zich in de top tien op Fantasia.naar de winst.

Stijn Roelink hield de regionale eer hoog in de proef voor junioren en young riders over 1,30/1,35 meter om de Wessels Vetker Prijs. Hij werd achtste met Souplesse , de tienjarige vosruin van Carthine Z.
De Van de Mheen Grote Prijs voor junioren werd een prooi voor de dochter van de sponsor van de rubriek. Elize van de Mheen reed met Ferdinand op vorstelijke wijze naar de overwinning.

Vlekkeloos verlopen
Ruben Hofman, voorzitter van het Dutch Youngster Festival, kneep zijn handen dicht met het verloop van het vierdaagse internationaal jeugdconcours waar de beste jonge ruiters van Europa op af kwamen. “Alles ging zo mooi. Het is vlekkeloos verlopen. Het weer was goed, er zijn geen nare valpartijen geweest, parcoursbouwer Louis Konickx was enthousiast en de bodem was zeer goed. Gewoon fantastisch. Onze dank gaat uit naar onze vrijwilligers en sponsoren. Ik hoop volgende week met z’n allen nog zo’n geweldig evenement te kunnen draaien”, vertelt hij.

CSI1* en CSI2* Outdoor Wierden wordt van woensdag tot en met zaterdag verreden en daarvoor worden ruim 300 paarden uit binnen- en buitenland verwacht. Marinus Vos bouwt dan samen met Henk Ekkelenkamp.

UITSLAGEN DUTCH YOUNGSTER FESTIVAL

Foto Thijmen Vos met Catango © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)