NA ZEGE IN OCHTENDRUBRIEK DERDE IN GROTE PRIJS CHILDREN

Prima slotdag DYF voor Thijmen Vos

WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde op het voor hem overbekende terrein van De Vossenbos met de tienjarige donkerbruine ruin Theo (v. Talkative) derde in de Grote Prijs voor children.

Eerder op zaterdag had Thijmen Vos met de twaalfjarige vosmerrie Catango (foto, v. Tangelo van de Zuuthoeve) al de zege gepakt in de rubriek over 1,25 meter.
De jonge Vos voelt zich als een vis in het water op de prachtige piste van Wierden. Hij hoefde in de strijd om de Robert Vos Grote Prijs alleen de superieure Emma Bocken met Dagmar en de Hongaar Scongor Toro met Chacco Boy voor zich te dulden.

Mart IJland
Mart IJland was met een zesde plaats de beste Nederlander in de Bolk Transport Grote Prijs bij de ponyruiters. In de door de Duitser Johannes Beeken gewonnen hoofdrubriek bleef hij foutloos op zijn vijftien jaar oude bruine hengst Invisible E van het Juxschot. Liv Huijbrechts werd achtste op Enzovoort Dew Drop en ondanks een foutje in de barrage plaatste ook Yannick Janssen van Grunsven zich in de top tien op Fantasia.naar de winst.

Stijn Roelink hield de regionale eer hoog in de proef voor junioren en young riders over 1,30/1,35 meter om de Wessels Vetker Prijs. Hij werd achtste met Souplesse , de tienjarige vosruin van Carthine Z.
De Van de Mheen Grote Prijs voor junioren werd een prooi voor de dochter van de sponsor van de rubriek. Elize van de Mheen reed met Ferdinand op vorstelijke wijze naar de overwinning.

Vlekkeloos verlopen
Ruben Hofman, voorzitter van het Dutch Youngster Festival, kneep zijn handen dicht met het verloop van het vierdaagse internationaal jeugdconcours waar de beste jonge ruiters van Europa op af kwamen. “Alles ging zo mooi. Het is vlekkeloos verlopen. Het weer was goed, er zijn geen nare valpartijen geweest, parcoursbouwer Louis Konickx was enthousiast en de bodem was zeer goed. Gewoon fantastisch. Onze dank gaat uit naar onze vrijwilligers en sponsoren. Ik hoop volgende week met z’n allen nog zo’n geweldig evenement te kunnen draaien”, vertelt hij.

CSI1* en CSI2* Outdoor Wierden wordt van woensdag tot en met zaterdag verreden en daarvoor worden ruim 300 paarden uit binnen- en buitenland verwacht. Marinus Vos bouwt dan samen met Henk Ekkelenkamp.

UITSLAGEN DUTCH YOUNGSTER FESTIVAL

Foto Thijmen Vos met Catango © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)