HESSEL HOEKSTRA TEVREDEN TWEEDE IN GROTE PRIJS ALMELO

Pim Mulder slaat opnieuw toe

ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een overwinning van Hessel Hoekstra in de Grote Prijs van Almelo.
 

Twaalf combinaties, acht uit de klasse Z en vier uit de ZZ, haalden de barrage in een boeiende wedstrijd. Lang leek het erop dat Hoekstra met de hoofdprijs aan de haal zou gaan. Zijn rit op Comme Prévu was er een uit het boekje. “Toch had ik niet het idee dat het genoeg zou zijn”, bekende de net negentienjarige ruiter. Hoekstra is sinds januari van dit jaar ’s ochtends actief voor Stal Oosterbrook van de als gevolg van een gecompliceerde heupbreuk nog altijd uitgeschakelde Gert-Jan Bruggink en rijdt ’s middags paarden voor Erik Wiefferink.

In De Lutte krijgt Hoekstra de mogelijkheid de toppaarden van Gert-Jan Bruggink in de sport uit te brengen. “Ik rijd daardoor best veel internationaal en op hoog niveau. Dat is een super kans voor mij, al is de oorzaak natuurlijk minder leuk voor Gert-Jan. Bij Erik rijd ik vooral jonge paarden die eraan komen. Ook daar heb ik het prima naar mijn zin.”

'Super mooi concours'
Net als in Almelo, waar ook de tweede plaats voor hem smaakte als een overwinning. “Comme Prévu heeft niet veel galop, dus ik wist dat het nog wel sneller kon”, lichtte Hessel Hoekstra toe. “En al werd ik in de laatste rit nog geklopt door Pim, ik ben hier heel tevreden mee. Zeker weten. Ik geniet trouwens sowieso wel hier. Ik ben hier vanaf maandag en het is een super mooi concours.”

Don Willemsen
Don Willemsen bleef na een dappere poging met Corazon precies achttiende seconde achter bij de tijd van Hessel Hoekstra. Pim Mulder slaagde wel. Hij dook nog 1,08 seconde onder diens chrono van 42,38 seconde. “Het ging vandaag echt heel hard, dus ik wist dat ik alles zou moeten geven om te winnen. Ik heb vanaf het begin gas gegeven en na hindernis 3 heb ik heel veel risico genomen. Dat pakte gelukkig goed uit, mijn paard deed het fantastisch.”

Freedom Again (v. Carambole) is de negenjarige bruine ruin, die op stal de ondertussen verkochte Djoost Again moet doen vergeten. Mulder won daarmee vorig jaar de Grote Prijs in Ommen, zijn mooiste triomf tot nu toe. “Het ziet er veelbelovend uit. De fokker van Djoost heeft ook deze zelf opgeleid en hem bij me gebracht. Het is geweldig dat hij dat vertrouwen in me heeft. Dat moet ook het doel zijn  voor mij, doorbouwen met een paard dat al wat kent. Freedom had al Z gelopen toen ik hem kreeg. Voor mij een nieuw paard waarmee ik aan de gang kan.”

Al drie keer won Pim Mulder de derby, waarmee zondag het programma van de Almelose Ruiterdagen wordt afgesloten. “De derby rijden is apart en leuk. Het zou mooi zijn om hier deze week voor de derde dag op rij te winnen en het daarmee af te maken. Daar heb ik graag een nat pak voor over.”

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)