HESSEL HOEKSTRA TEVREDEN TWEEDE IN GROTE PRIJS ALMELO

Pim Mulder slaat opnieuw toe

ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een overwinning van Hessel Hoekstra in de Grote Prijs van Almelo.
 

Twaalf combinaties, acht uit de klasse Z en vier uit de ZZ, haalden de barrage in een boeiende wedstrijd. Lang leek het erop dat Hoekstra met de hoofdprijs aan de haal zou gaan. Zijn rit op Comme Prévu was er een uit het boekje. “Toch had ik niet het idee dat het genoeg zou zijn”, bekende de net negentienjarige ruiter. Hoekstra is sinds januari van dit jaar ’s ochtends actief voor Stal Oosterbrook van de als gevolg van een gecompliceerde heupbreuk nog altijd uitgeschakelde Gert-Jan Bruggink en rijdt ’s middags paarden voor Erik Wiefferink.

In De Lutte krijgt Hoekstra de mogelijkheid de toppaarden van Gert-Jan Bruggink in de sport uit te brengen. “Ik rijd daardoor best veel internationaal en op hoog niveau. Dat is een super kans voor mij, al is de oorzaak natuurlijk minder leuk voor Gert-Jan. Bij Erik rijd ik vooral jonge paarden die eraan komen. Ook daar heb ik het prima naar mijn zin.”

'Super mooi concours'
Net als in Almelo, waar ook de tweede plaats voor hem smaakte als een overwinning. “Comme Prévu heeft niet veel galop, dus ik wist dat het nog wel sneller kon”, lichtte Hessel Hoekstra toe. “En al werd ik in de laatste rit nog geklopt door Pim, ik ben hier heel tevreden mee. Zeker weten. Ik geniet trouwens sowieso wel hier. Ik ben hier vanaf maandag en het is een super mooi concours.”

Don Willemsen
Don Willemsen bleef na een dappere poging met Corazon precies achttiende seconde achter bij de tijd van Hessel Hoekstra. Pim Mulder slaagde wel. Hij dook nog 1,08 seconde onder diens chrono van 42,38 seconde. “Het ging vandaag echt heel hard, dus ik wist dat ik alles zou moeten geven om te winnen. Ik heb vanaf het begin gas gegeven en na hindernis 3 heb ik heel veel risico genomen. Dat pakte gelukkig goed uit, mijn paard deed het fantastisch.”

Freedom Again (v. Carambole) is de negenjarige bruine ruin, die op stal de ondertussen verkochte Djoost Again moet doen vergeten. Mulder won daarmee vorig jaar de Grote Prijs in Ommen, zijn mooiste triomf tot nu toe. “Het ziet er veelbelovend uit. De fokker van Djoost heeft ook deze zelf opgeleid en hem bij me gebracht. Het is geweldig dat hij dat vertrouwen in me heeft. Dat moet ook het doel zijn  voor mij, doorbouwen met een paard dat al wat kent. Freedom had al Z gelopen toen ik hem kreeg. Voor mij een nieuw paard waarmee ik aan de gang kan.”

Al drie keer won Pim Mulder de derby, waarmee zondag het programma van de Almelose Ruiterdagen wordt afgesloten. “De derby rijden is apart en leuk. Het zou mooi zijn om hier deze week voor de derde dag op rij te winnen en het daarmee af te maken. Daar heb ik graag een nat pak voor over.”

Meer Springen

AKEN – Willem Greve heeft net als in de landenwedstrijd van donderdag ook in de Grote Prijs van Aken slechts een bescheiden rol kunnen spelen. (21-07-2019)
VEENINGEN – Steven Veldhuis hield zondag de Twents eer hoog op de laatste dag van de eerste week van het CH De Wolden. Met zijn achtjarige... (21-07-2019)
VEENINGEN – De derde dag van CH De Wolden leverde zaterdag drie Twentse zeges op. Robert Vos boekte zijn tweede triomf, Gerco Schröder en Don... (20-07-2019)
VEENINGEN – Robert Vos was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over twee fasen (1,40 meter) voor de Silver Tour van het CSI2 De Wolden. (20-07-2019)
AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)