Perfecte rondjes van Gerco Schröder

ROTTERDAM - Ondanks twee perfece rondjes van Gerco Schröder moesten de  Nederlandse springruiters het vrijdag bij het CHIO Rotterdam doen met de vijfde plaats in de landenwedstrijd voor de FEI Furusiyya Nations Cup. “Rotterdam is ons concours niet”, liet bondscoach Rob Ehrens teleurgesteld weten. Groot Brittannië won in Rotterdam, gevolgd door Frankrijk en Zweden.

Rob Ehrens selecteerde voor Rotterdam zijn sterkste team met als doel de winst in het Kralingse Bos. De missie leidde echter niet tot het gewenste resultaat. “Het is hier altijd wat”, aldus een teleurgestelde Ehrens, die de laatste jaren een topklassering in de thuiswedstrijd ontbeerde. De vijfde plaats in Rotterdam brengt Nederland op de zesde plaats in de tussenstand van de FEI Furusiyya landencompetitie na vijf wedstrijden. Alleen in het Zweedse Falsterbo kunnen nog punten behaald worden. “Ik ga er eens rustig over nadenken hoe mijn team er dan uit gaat zien. Maar we kunnen niets aan het toeval overlaten”, kijkt Ehrens vooruit.
 
Magistraal
Gerco Schröder reed met Glock’s Cognac Champblanc twee perfecte foutloze ronden. “Magistraal”, volgens Ehrens. Ook Schröder zelf was heel tevreden: “Hij sprong heel goed. De tijd is voor ons altijd wat moeilijk, maar ik ben twee keer binnendoor gereden en daarmee waren we net binnen de tijd.”

“Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN NOP reden een topronde in de eerste manche”, aldus Ehrens. In de twee manche liep het duo tegen een zeldzame springfout plus een tijdfout aan. “Ik moest wat op de tijd letten en kreeg een wat grote afstand. Verdi sprong wat onder mij vandaan. Ik had hem niet helemaal aan elkaar”, legt Van der Vleuten uit.

Nederlands kampioen Leopold van Asten en VDL Groep Zidane vervingen Jur Vrielin en VDL Zirocco Blue NOP, omdat de schimmel donderdag niet fit bleek. Van Asten en de bruine kregen in beide omlopen een springfout. “Over de fout op de sloot in de tweede manche twijfel ik nog steeds. Toen had ik er mooi de rust er in. In de eerste ronde was het nog wat hectisch”, vertelt Van Asten zichtbaar balend.

Streepresultaat Dubbeldam
Het streepresultaat kwam voor Nederland in de tweede omloop van wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith NOP. “Ze begonnen de eerste ronde top. Op hindernis 9 viel Zenith wat naar binnen. Dat gebeurde in de tweede manche ook. Daar kregen ze een springfout. Wat er in de dubbelsprong gebeurde kon ik niet goed zien”, analyseert Ehrens de ritten van Dubbeldam.

Duidelijk is dat Nederland, de wereldkampioen van 2014 en de winnaar van de FEI Furusiyya finale 2014, er alles aan moet doen om de titel in de finale in Barcelona te kunnen verdedigen. “Niets aan het toeval overlaten”, volgens Ehrens.
 
Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Rotterdam
1. Groot Brittannië *, 5 strafpunten
2. Frankrijk *, 7
3. Zweden * 10
4. Duitsland * 12
5. Nederland *
Jeroen Dubbeldam - SFN Zenith NOP (v. Rash R) 4 / 8
Maikel van der Vleuten - VDL Groep Verdi TN NOP (v. Quidam de Revel) 0 / 5
Leopold van Asten - VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker), 4 / 4 
Gerco Schröder - Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway), 0 / 0
6. Zwitserland 24
7. België 28
7. Brazilië 28 
 
Tussenstand na vijf van de acht wedstrijden
1. Frankrijk, 310 (4)
2. België, 250 (3)
3. Zweden, 210 (3)
4. Ierland, 205 (3)
5. Groot Brittannië, 200 (2)
6. Nederland, 195 (3)
7. Italië, 155 (2)
8. Duitsland, 140 (2)
9. Spanje, 135 (2)
10. Zwitserland, 90 (1)
 
Voor elk land tellen vier wedstrijden uit de competitie voor plaatsingspunten. (tussen haakjes aantal tellende wedstrijden)

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)