Ook young riders superieur in Wierden

WIERDEN - De Nederlandse young riders toonden zich donderdag net als eerder op de dag de collega's van de ponyploeg superieur in de landenwedstrijd van het Dutch Youngster Festival in Wierden. Nadat na de eerste manche de leiding nog gedeeld moest worden met de Belgen sloegen Frank Schuttert, Robin van de Wetering en Charlotte Verhagen de illusies van de concurrentie aan diggelen. Sjaak Sleiderink maakte het succes in de tweede ronde helemaal compleet door in een in feite al overbodige tweede rit een derde nul op het bord te zetten.

Achter Oranje met acht strafpunten werd Italië alsnog tweede en grepen de Noren de derde plaats.

Robin van de Wetering was op Untouchable met twee knappe foutloze rondes de beste van het viertal Nederlanders. Frank Schuttert begon op Colorado HS met twee balken, maar droeg met een tweede rit zonder haperingen goed bij aan het Oranje-succes. Sjaak Sleiderink noteerde met La Toya 44 als slotruiter van het stel nul en vier strafpunten en Charlotte Verhagen presteerde met Willemijn HL constant met in beide omlopen één fout. In de tweede manche stelde ze daarmee de winst in feite al veilig, maar de overwinning werd er nog een stuk fraaier op door het puntgave slotakkoord van Sjaak Sleiderink.

De Denekamper: "Voor La Toya was dit de eerste landenwedstrijd en ze heeft het super gedaan. Jammer van die schijtfout in de eerste manche, maar ze herpakte zich heel goed en in de tweede ronde hadden we nog iets meer rust in het parcours."

Sleiderink stelde in Wierden zijn kandidatuur voor een plekje in de ploeg voor het EK in Oostenrijk, maar is wel zo realistisch te beseffen dat de concurrentie moordend is. "Dat is nog aan tandje hoger en we moeten natuurlijk afwachten of Sven ons meeneemt. Ja, als het lukt denk ik dat ik met La Toya daar meer kans heb, omdat ze net iets beter is dan BMC Lasksha de Breve. Die ging de laatste dagen bij het NK toch wat minder. Maar we zullen nog heel erg ons best moeten doen om mee te mogen. Ik zal me nog een paar keer goed moeten laten zien bij twee sterrenconcoursen en in Grand Prix'. Want we hebben momenteel bij de young riders heel veel goede ruiters en paarden."

Frank Schuttert beaamt dat volmondig, maar is vol goede moed. "Ik denk dat ik in vorm ben", aldus de lange ruiter uit Stegeren. Als eerste starter begon ik met twee fouten, waarvan ik de eerste aan mezelf wijt. Ik kwam niet zo goed de dubbel in waardoor de balk er bij de insprong afging. Daarna ging het op de muur nog eenmaal fout. Normaal heeft Colorado daar geen moeite mee, het was net of hij het dit keer niet goed inschatte waardoor er een blok uit viel. Toen we na de eerste manche samen met de Belgen toch gedeeld eerste stonden, had ik er wel vertrouwen in. Zeker toen Robin haar tweede nulrondje reed. Dan weet je dat er of van Charlotte of van Sjaak nog wel eentje bij komt."

Bondscoach Sven Harmsen: "Ze hebben het allemaal goed gedaan vandaag. Stuk voor stuk hebben ze het karwei prima afgemaakt. Maar vijf anderen waren vorige week in Reims in de stromende regen fantastisch op gras, deze vier hebben gewonnen op een geweldige bodem. De ploeg van Reims mag volgende week, op Charlotte Verhagen na, in Hagen ook op een fantastische bodem bewijzen wat ze kan. Daarna ga ik op mijn gemak de ploeg voor het EK kiezen. We hebben gewonnen acht topjockeys. Helaas mogen er maar vijf mee naar het EK."

Uitslag landenwedstrijd young riders

Op de foto rijden vanaf links Robin van de Wetering, Sjaak Sleiderink, Charlotte Verhagen en Frank Schuttert hun ereronde op de gewonnen mountainbikes.  
     

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)