Ook GP Eindhoven voor Frank Schuttert

EINDHOVEN - Twee weken na het Nederlands kampioenschap in Mierlo greep Frank Schuttert zondag met de tienjarige bruine ruin Go Easy de Muze (v. Vigo d'Arsouilles x For Pleasure de zege in de Grote Prijs van Eindhoven. De lange Ommenaar troefde in de barrage Lorenzo de Luca af, die met Ensor de Litrange LXII - ook al deels eigendom van Jos Lansink - af met een verschil van 0,45 seconde. Het leverde Schuttert 20.393 euro op.

De pas 22-jarige ruiter uit Ommen, die sinds drie jaar voor oud-Nederlands kampioen Jos Lansink in België rijdt, straalt van oor tot oor. Hij ging als eerste van start in de barrage met vijftien kandidaten en zette een tijd neer waar al zijn concurrenten zich op stuk beten. Zo won hij met Go Easy de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) een Mini Cooper, die verrassend veel beenruimte blijkt te hebben want laat Schuttert met zijn twee meter de langste ruiter van het concours zijn en er prima inpassen...

De concurrenten gaven zich niet gewonnen na de voorbeeldronde van Schuttert, maar bij velen rolde de balk van de steilsprong uit de lepels. Knap derde werd de in België wonende Nederlander Johnny Pals met de fantastisch springende hengst Fernando (v. For Pleasure). De top vijf werd aangevuld door Ruben Romp op Audi's Teavanta II CZ (v. Treasure) en Remco Been met Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker).

"Wat is Go Easy in super vorm", vertelt Frank Schuttert na afloop. "Ik denk dat we hebben laten zien dat het winnen van het NK geen toeval was. De manier waarop hij springt is geweldig. Het is een eer om hem te mogen rijden. Met zo'n paard ga je met een glimlach op je gezicht naar het volgende concours. Vandaag won ik onder meer door van hindernis één naar twee al een galopsprong minder te rijden. Vaak als je die eerste lijn goed hebt, kun je in je ritme verder rijden en dat lukte hier ook. Het zag er misschien niet heel snel uit, maar toen ik de ring uitkwam zei ik nog: eerst maar zien of de anderen sneller kunnen."

Het gevaar dat Go Easy de Muze een keer verkocht wordt na deze spraakmakende resultaten, ligt wel op de loer. "Sportief gezien zou dat heel jammer zijn, maar Jos Lansink is geen sponsor. Hij moet van de handel leven. Zo heb ik ook Epleaser van 't Heike moeten afstaan. Maar als ik hem onder de nieuwe ruiter terugzie in de ring, ben ik ontzettend trots."

Ondertussen is Schuttert al meer dan drie jaar in de leer bij Lansink. "De beste beslissing die ik ooit genomen heb. Ik heb toen alles aan de kant gezet en ben met school gestopt. Ik ging erheen om te leren en met het idee dat ik de opgedane kennis mee naar huis zou nemen. Ik dacht dat ik de eerste tijd niet veel op concours zou mogen, dat ik eerst moest investeren in mezelf, maar het ging allemaal heel snel. Kort voordat ik naar Jos ging, won ik met mijn eigen paard Winchester de Grote Prijs van Amsterdam. Daarna reden we dubbel foutloos in de landenwedstrijden van Al Ain en La Baule en waren we ook nog eens tweede in de Grote Prijs van La Baule. Ik kon mijn jeugd fantastisch afsluiten door het NK Young Riders te winnen en vervolgens heb ik aansluiting met de senioren kunnen houden doordat Jos mij paarden als Epleaser en nu Go Easy te rijden gaf. Ik heb nog geen haast om terug naar huis te gaan..."

Of Frank Schuttert binnenkort in de Mini Cooper rijdt, valt nog te betwijfelen. "Alles gaat naar Jos", lacht hij. Het Eindhovense publiek kreeg een schitterende winnaar en bouwde het feestje verder uit in de wetenschap dat PSV Landskampioen is geworden.

Robert Vos bleef zondag met de veertienjarige bruine ruin Interline H (v. Indoctro x Elmshorn) in de rubriek over 1,40 meter op tijd maar éénhonderdste seconde verwijderd van de eerste prijs. Die ging nu naar de Belg Jeroen Appelen met Filesto van de Herkant.

Wim van der Leegte van VDL reikt de prijs uit aan Frank Schuttert met Go Easy de Muze. Foto van Wendy Scholten.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)