IER WINT DRIE KEER IN LANGEVEEN: IN KLASSEN M, Z EN ZZ

Onemanshow van Conor Drain

LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij, in de klassen M, Z en ZZ.

Als winnaar van de klasse ZZ met Cristo verdiende Drain meteen een startplek voor het CSI1 of CSI2 Twente in Geesteren van 2020. Met Shanroe Barney pakte hij de zege in de klasse Z en met Mekalio was hij de beste in de klasse M.

En dat terwijl de concurrentie toch bepaald  niet kinderachtig was. Koen Westendorp was met Helsinki ‘best of the rest’ in de klasse ZZ, waarin Eveliina Talvio met Chelsea de derde plek opeiste en Hessel Hoekstra met Diazetta en Peter Olthof met Hugo naar de vierde en vijfde positie verwees.

Eric ten Cate was de belangrijkste tegenstander van Conor Drain in de klasse Z. De ruiter uit Geesteren eindigde als tweede met Forry Fox. Eveliina Talvio bezette ook nu de derde positie, dit keer met Hallo Lady. Bas van der Aa werd vierde met Homemade Danga SW en Bas van den Burg vijfde met Ivar.

Van die laatste combinatie had Conor Drain nog het meest te duchten in de klasse M, waarin Lieke Reinders-Ophof met Illinois VDL als derde in de uitslag werd genoteerd.

Mareille Engbers kon met Ich bin ein Loma Britt Schaper met Bad Boy niet van de winst afhouden. Wel voorkwam ze dat de winnares met Miss Universe van Dorperheide ook nog eens tweede werd.

In de klasse B werd zowel zaterdag als zondag gereden. Gido Bruns troefde zaterdag met Jahzara ook Marlène Bels met Elenorfee en Pascalle Donders met Jaleva af. Een dag later ging de zege naar Chloe in het Veld met Ciros, voor Pascalle Donders met Jaleva en Annemieke Hatzmann met Jasper W.

UITSLAGEN PONY’S

Finale DE
1) Annemijn Wolters met Zidane
2) Liz Loman met Kellogs
3) Thomas Schröder met Giorgio

Finale ABC
Liz Loman met Rianwyn Welsh Flyer 
Maud Reekers met Binky
Sieuwke Höften met Popey

Meer Springen

AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)
AMBT DELDEN – Jarno Hesselink was de grote man van de laatste dag van Indoor Ambt Delden. Met zijn  tienjarige vosmerrie Fhera (v. Boss x Tangelo van... (02-02-2020)
DEN BOSCH – Het werd een latertje, maar het was volop de moeite waard. Willem Greve schitterde donderdag tijdens de KWPN Stallion Show in de Grote... (31-01-2020)
DEN BOSCH – Een dag na zijn  succesvolle optreden tijdens Indoor Ambt Delden sloeg Steven Veldhuis alweer toe. De Haaksbergenaar sloot woensdag in... (30-01-2020)
SAASVELD – Na circa dertig jaar gebruik te hebben gemaakt van de accommodatie van het Twents Hippisch Centrum in Almelo verhuist het indoorconcours... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – De eerste springdag van Indoor Ambt Delden draaide woensdag uit op een ware show van het duo Veldhuis en Veldhuis. Zoon Stef won de... (30-01-2020)
OUD OOTMARSUM - Na een succesvol seizoen onder Caroline Müller is hengstenhouderij De Wiemselbach nu mede-eigenaar geworden van de opvallende KWPN-... (28-01-2020)
AMSTERDAM - In de aanloop naar de Olympische- en Paralympische Spelen komende zomer in Tokio heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard vier... (27-01-2020)
KRONENBERG – Remco Been was zondag veruit de snelste deelnemer in de barrage van strijd om de Grote Prijs van De Peelbergen. Met zijn dertienjarige... (27-01-2020)
AMSTERDAM – Jeroen Dubbeldam legde zondag tijdens Jumping Amsterdam met Oak Grove’s Carlyle beslag op de zevende plaats in de wedstrijd voor de... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste... (26-01-2020)
AMSTERDAM – Gerco Schröder kende een prima eerste dag van het internationale springprogramma tijdens Jumping Amsterdam. De Tubbergenaar eindigde... (25-01-2020)
AMSTERDAM – Op de eerste dag van Jumping Amsterdam kwamen donderdag vier Twentse deelnemers in actie. Van het kwartet bracht Manon Damhuis het er het... (23-01-2020)
SAASVELD – Sander Geerink (op archieffoto) en Frank Buitenhuis schreven woensdag tijdens SAS Saasveld de rubrieken in de hoogste klassen op hun naam... (23-01-2020)