IER WINT DRIE KEER IN LANGEVEEN: IN KLASSEN M, Z EN ZZ

Onemanshow van Conor Drain

LANGEVEEN – Conor Drain verzorgde een ware onemanshow tijdens het concours hippique van de Molenruiters uit Langeveen. De Ier won drie keer op rij, in de klassen M, Z en ZZ.

Als winnaar van de klasse ZZ met Cristo verdiende Drain meteen een startplek voor het CSI1 of CSI2 Twente in Geesteren van 2020. Met Shanroe Barney pakte hij de zege in de klasse Z en met Mekalio was hij de beste in de klasse M.

En dat terwijl de concurrentie toch bepaald  niet kinderachtig was. Koen Westendorp was met Helsinki ‘best of the rest’ in de klasse ZZ, waarin Eveliina Talvio met Chelsea de derde plek opeiste en Hessel Hoekstra met Diazetta en Peter Olthof met Hugo naar de vierde en vijfde positie verwees.

Eric ten Cate was de belangrijkste tegenstander van Conor Drain in de klasse Z. De ruiter uit Geesteren eindigde als tweede met Forry Fox. Eveliina Talvio bezette ook nu de derde positie, dit keer met Hallo Lady. Bas van der Aa werd vierde met Homemade Danga SW en Bas van den Burg vijfde met Ivar.

Van die laatste combinatie had Conor Drain nog het meest te duchten in de klasse M, waarin Lieke Reinders-Ophof met Illinois VDL als derde in de uitslag werd genoteerd.

Mareille Engbers kon met Ich bin ein Loma Britt Schaper met Bad Boy niet van de winst afhouden. Wel voorkwam ze dat de winnares met Miss Universe van Dorperheide ook nog eens tweede werd.

In de klasse B werd zowel zaterdag als zondag gereden. Gido Bruns troefde zaterdag met Jahzara ook Marlène Bels met Elenorfee en Pascalle Donders met Jaleva af. Een dag later ging de zege naar Chloe in het Veld met Ciros, voor Pascalle Donders met Jaleva en Annemieke Hatzmann met Jasper W.

UITSLAGEN PONY’S

Finale DE
1) Annemijn Wolters met Zidane
2) Liz Loman met Kellogs
3) Thomas Schröder met Giorgio

Finale ABC
Liz Loman met Rianwyn Welsh Flyer 
Maud Reekers met Binky
Sieuwke Höften met Popey

Meer Springen

LANAKEN – Willem Greve belandde zondag in de finale van de strijd om het WK voor jonge paarden net naast het podium met zijn vijfjarige bruine hengst... (22-09-2019)
LANAKEN – In de strijd om het WK voor jonge paarden hielden Willem Greve en Gerben Morsink beiden donderdag en vrijdag met twee troeven de lei schoon... (20-09-2019)
VRAGENDER - Remco Been sloot met Balou van het Molenhof Z het laatste outdoorconcours van Paardensportcentrum Lichtenvoorde van 2019 zaterdagavond af... (16-09-2019)
AMBT DELDEN – Melissa Maatkamp was vrijdag de baas in de klasse Z/ZZ tijdens het concours van De Zeven Buurtschappen in Ambt-Delden. Met haar... (14-09-2019)
PADERBORN – Willem Greve bleef vrijdag slechts iets meer dan een seconde verwijderd van een fraaie zege in de rubriek over 1,50 meter op tijd tijdens... (13-09-2019)
CALGARY – Willem Greve en Frank Schuttert nestelden zich zondag in Calgary knap in de top tien van de Grote Prijs bij het prestigieuze CSI5 van... (08-09-2019)
HAAKSBERGEN – Frank Buitenhuis (op archieffoto) was woensdag overdag onbetwist de meest succesvolle ruiter tijdens het Rapide springen in Haaksbergen... (06-09-2019)
ERMELO– Nederland heeft alsnog een uitnodiging ontvangen voor de prestigieuze finale van de strijd om de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona... (05-09-2019)
VALENCE – De broers Lucas en Wilton Porter hebben de smaak te pakken. Beiden deden het zondag uitstekend in de Grote Prijs van het CSI4 in het Zuid-... (02-09-2019)
LASTRUP – Gerco Schröder bewaarde het beste voor het laatst tijdens het CSI2 Klein Roscharden in het Duitse Lastrup. Met zijn vijftien jaar oude... (01-09-2019)
ERMELO – Steven Veldhuis veroverde zaterdag in Ermelo op fraaie wijze twee keer goud tijdens de strijd om de springtitels van de KNHS in Ermelo. (31-08-2019)
OPGLABBEEK – Willem Greve was zaterdag dicht bij de zege in de rankingproef over 1,45 meter tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. (31-08-2019)
ERMELO – In de strijd om het goud in de klasse B voor C-pony’s kon Lotte Paus (foto) vrijdag rekenen op de liefst 27-jarige ‘familiepony’ Sundance.... (30-08-2019)
LANGEVEEN – Hessel Hoekstra (foto) begon vrijdag met een zege en een derde plaats uitstekend aan het concours hippique van de Molenruiters uit... (30-08-2019)
ERMELO – Liz Meenhuis keerde zaterdag na de Hippiade in Ermelo met zilver en brons terug in Rossum. (26-08-2019)
ROTTERDAM  - Voor Frank Schuttert is het EK al na de eerste manche van de finale voorbij. (25-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)