Nationale M-titel voor Tess Krabbe

ERMELO - Tess Krabbe uit Agelo veroverde zaterdag op knappe wijze de nationale indoortitel van de KNHS in de klasse M. De 19-jarige amazone uit Agelo moest met Zip Code (v. Quattro) als eerste de ring in voor de barrage, maar zag na haar alle concurrenten sneuvelen in hun rit tegen haar snelle tijd van 31,99 seconde. Amanda Slagter deed 32,53 seconden over haar barragerit met Vienna (v.Hattrick) en werd tweede, gevolgd door Kelly Nieuwerf met Elcaro-nakomeling Vasthi. 
 

Het spreekwoord 'De laatsten zullen de eersten zijn' ging in deze titelstrijd niet op. Ook het gezegde 'Het eerste gewin is katten gespin' deed geen opgeld. De 19-jarige tandartsassistente in opleiding was uiteraard dolgelukkig. "Ik had de tweede startplaats geloot in de wedstrijd en was de eerste foutloze. Daarom mocht ik in de barrage het spits afbijten. Voor ik van start ging had ik absoluut geen last van spanning, maar toen ik voor mijn gevoel een goede tijd had neergezet en nog zeventien combinaties moest wachten, kreeg ik daar wel last van. Zou mijn tijd goed genoeg zijn of toch net niet? Gelukkig was ik aan het eind ruim een halve seconde sneller dan Amanda", vertelde een duidelijk opgeluchte en blije Tess Krabbe.

In de barrage maakte Krabbe het verschil met de concurrentie in de wending van de dubbelsprong naar de oorspronkelijke tweede hindernis. Daar reed zij heel sterk door de binnenbocht, waar anderen duidelijk meer ruimte nodig hadden. Mede omdat zij uitermate goed passend bij die tweede hindernis kwam kon zij de afstand naar de laatste hindernis heel gemakkelijk in vijf galopsprongen overbruggen, wat resulteerde in de snelste tijd. "Ik wilde een vlotte en snelle rit rijden, zonder te jakkeren. Mijn paard is nu acht jaar en ik heb er geen behoefte aan om Zip Code op te offeren aan mijn ambities. Ik heb dit paard gekregen toen hij zes was en bekend stond als een boefje. Vanaf het eerste moment hadden wij een klik met elkaar. Af en toe wil Zip Code nog wel eens ondeugend zijn, maar dat beschouw ik als een uiting van zijn karakter. Voor mij gaat hij door het vuur en werkt hij ongelooflijk mee", aldus de amazone, die vanaf komend weekend met dit paard in de klasse Z gaat starten als er niemand komt die Zip Code wil kopen.

"Ik rijd drie paarden en die zijn altijd te koop", aldus Krabbe, die hoopt binnenkort haar diploma tandartsassistente af te ronden met louter achten, omdat ze dan zonder loting de opleiding mondzorgkunde kan volgen. "Voor mij is het halen van een diploma erg belangrijk, want ik vind de hippische sector een apart vak. Als je het daarin dan niet redt en je hebt geen diploma's, dan wordt het in je latere leven best lastig", aldus de kersverse kampioen in de klasse M.

Edwin Oosterbroek (Losser) werd met Tuinpoint Zariska (v. Con Capitol) derde in de klasse L. In het mooie barrageparcours deelde de 17-jarige Bo Cranen (Boekel) met de zesjarige Cassius Clay (v. Cartano) een knock out uit aan de 27 deelnemers sterke verzamelde concurrentie. Dat leverde haar niet alleen de titel op, maar ook een BMW. "Mijn vader had me er eentje uit de 1-serie beloofd als ik kampioen zou worden. Wel moet ik eerst mijn rijbewijs halen en even wachten tot hij een geschikte auto voor mij vindt. Mijn vader heeft een autoschadeherstelbedrijf en tussen de schadeauto's zal vast wel een mooie zitten", vertelde Bo Cranen. In de barrage eindigde de internationaal ervaren eventingamazone Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met de door Marius Breuking uit Brummen gefokte Coral Estate Ayo (v. Timeless) op de tweede plaats.

In de medaillekast van Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) ontbrak tot zaterdag nog één KNHS kampioenschapslint, die van de klasse ZZ. Dat lint veroverde Van den Brink in het met de merrie Ultra. Zeven combinaties drongen door tot de barrage. Dennis van den Brink was met Ultra (v. Casall) als laatste starter de snelste.

De klasse Z kende twee manches en een barrage. Daarvoor palatsten zich slechts twee combinaties. Joey Alberti uit het Limburgse Enighausen won de titelstrijd met Flip, voor Bart Lips (Hilvarenbeek) die Uzi Lana bereed, terwijl de op voorhand kansloos geachte Michiel de Ruyter uit Meerlo zeer verrassend het brons opeiste met Stiphouts Caramella. Het podium bleef net buiten bereik voor Vicky Helthuis met Utility en Sharon Tenberge met Pinacolada, die de vierde en de vijfde plaats bezetten. (Bron KNHS)

Foto Tess krabbe met Zip Code van www.digishots.nl

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)