LANGEVEENSE GRIJPT NET NAAST ZEGE KLASSE ZZ BIJ JUMPING SCHRÖDER

Nadieh Plegt heeft smaak te pakken

TUBBERGEN -  Met een verschil van slechts 0,35 seconde moest Nadieh Plegt (foto boven) vrijdag tijdens Jumping Schröder Tubbergen de zege in de klasse ZZ (1,35 meter) afstaan aan Mischa Everse (foto onder). Met haar achtjarige merrie Fantasy Colada (v. Azteca VDL) ging de als achttiende van de 29 deelnemers gestarte Langeveense met haar tijd van 40,24 seconde even aan de leiding in de rubriek over twee fasen, maar Evers dook met Kerswin van ´t Roosakker vier ritten na haar als enige van het veld onder de veertig seconden (39,89).

Hoewel ze net naast de winst greep, was Nadieh Plegt dik tevreden met haar tweede plek. “Eerlijk gezegd heb ik niet eens hard gereden.  Ik heb haar sinds haar vijfde en het is gewoon een goed paard voor mij. Morgen start ik Fantasy weer in de ZZ, rijd ik Havanna bij de zesjarigen en doe ik met twee andere paarden mee bij de vier- en vijfjarigen.”

Hoop gevestigd op WK Lanaken
Vorige week nog presteerde Nadieh Plegt ook al prima op het concours bij Jan Tops in Valkenswaard, waar ze na een tweede positie op een van de eerste dagen met Isanne (v. Dakar VDL) de finale bij de vijfjarige paarden op haar naam schreef.  Ze heeft de smaak dus te pakken. “Daar ging het boven verwachting”, aldus de Langeveense, die haar hoop heeft gevestigd op deelname aan het later dit jaar in Lanaken te verrijden WK voor jonge paarden.

De 22-jarige amazone is freelance ruiter en rijdt sinds tweeënhalf jaar vooral veel voor de stal van Maarten Kamphuis. Sinds enkele maanden fungeert Tony Haselbekke als haar coach. “Hij leert me vooral hoe ik zelf goed moet gaan zitten, dan gaat de rest volgens hem vanzelf. Ik ben daarom momenteel erg gefocust op mijn eigen houding.”

Diarmuid Howley bleef op zijn beurt niet ver achter Nadien Plegt en kwam na 40,40 seconde met Primeval Extase als derde binnen. Henk Frederiks met Gwendorado SW en Wendy Timmers met Quidam de Bagneux completeerden de top vijf.

Alleen amazones in top vijf
De top vijf in de klasse Z op tijd (1,30 meter) werd volledig gevormd door amazones. Laura Slager zegevierde afgetekend met La Serena in 64,06 seconde. Op bijna 3,3 seconde volgde Anoek van der Pluijm met Google als tweede (67,35) en de volgende plaatsen werden bezet door Mischa Everse met Galidos  (68,68), Rianne Nalis met Super Mario (69,15) en Anne-Lotte Tijhuis met Geke (71,68).

Stijn Roelink greep met de zevenjarige merrie Vive la Vi de zege in de klasse M op een parcours over twee fasen. Hij was 0,33 seconde sneller dan Diarmuid Howley met That’s Mie Z en 1,24 seconde rapper dan nummer drie Anne-Lotte Tijhuis met Gravin van het Weleveld.

Lieke Ophof pakte de overwining in de klasse L over twee fasen (1,10 meter) met haar vijfjarige ruin Imago. Ze werd op 0,15 seconde op de hielen gezeten door Noelle in het Veld met Ciros en op 0,29 seconde gevolgd door Stijn Roelink met Silverstone.

Joukje Laarman kreeg met Herolin de meeste stijlpunten toebedeeld in de klasse B. Met 82 punten bleef ze Esmé Ekkelkamp met Never Know's Carniska (81) en Madeleine Brugman met Classic Edition (80) net voor.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)