BELGISCHE AMAZONE UIT WEERSELO SNELSTE FOUTLOZE DEELNEMER BIJ CH DE WOLDEN

Mooie triomf Annelies Vorsselmans 

Annelies Vorsselmans

VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage tijdens het CH De Wolden. Als voorlaatste starter van negen kandidaten voor de zege in de extra rondgang bleek ze de snelste foutloze deelnemer.

Hoewel Vorsselmans niet erg snel door het beslissende parcours leek te gaan, nam Quinn forse galopsprongen en uiteindelijk dook de Belgische onder de tijd van Pam Nieuwenhuis met Farmer’s Apple. Vorsselmans kwam uit op 48,46 seconden en moest alleen nog toekijken hoe de Italiaan Guido Tarantini het eraf zou brengen. Maar daar was snel duidelijkheid over toen zijn Jestinov een balk liet vallen. Suus Kuyten werd derde met Dallas du Domaine Z.

De vijfde plaats was voor Gert-Jan Bruggink met de achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles). Bruggink werd zesde op het parcours over 1,40 met twee fasen op de eveneens acht jaar oude vosmerrie Carrie Brad SHO Z (v. Charman). Mart IJland bezette de achtste positie met de zevenjarige bruine ruin Kedgwick (v. Bamako de Muze).

In de rubriek over 1,35 meter met twee fasen mocht Evi Wiefferink na haar rit met de negenjarige schimmelmerrie Iregina (v. Elton John) de vierde prijs afhalen. Quinten ter Harmsel volgde haar als vijfde op de voet met de veertienjarige vosruin Unicstar de Courcy (v. Kashmir van Schuttershof).

Remco Been legde in Samorin (Tsjechië) beslag op twee vijfde plaatsen. Dat deed hij in de kwalificatie voor de Grote Prijs met de dertienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin) over 1,40 meter met twee fasen. Ook over 1,35 meter op tijd moest hij vier concurrenten voor laten gaan, dit keer met de achtjarige schimmelmerrie Jalandra (v. Action-Breaker).

 

Meer Springen

KRONENBERG - De Nederlandse children en junioren hebben in Kronenberg onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat de CSIO-jeugdfinales gewonnen. (26-09-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag op superieure wijze de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck op zijn naam. De ruiter uit De Lutte... (24-09-2022)
ENSCHEDE - Arie Hoogendoorn, tot vorig jaar teamveterinair van de springpaarden van TeamNL, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse springsport... (23-09-2022)
RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in... (23-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert heeft de smaak te pakken. Een week na zijn fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Samorin met Joviaal ES won de... (18-09-2022)
OPGLABBEEK – Eric ten Cate blijft prima presteren. In Opglabbeek reed de ruiter uit Geesteren donderdag drie keer naar een plek in de top tien. (15-09-2022)
ALMELO – De Almelose Looleeruiters hielden afgelopen weekeinde een geslaagde pilot tijdens hun springconcours. Deelnemers konden in de grote ring,... (14-09-2022)
PADERBORN – Gerben Morsink snelde zondag naar een mooie zege tijdens de OWL Challenge in Paderborn. Met zijn achtjarige vosmerrie Carina Z (v.... (11-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert schreef zondagmiddag op overtuigende wijze de Grote Prijs van het CSI2* in  het Slowaakse Samorin op zijn naam. Met zijn... (11-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate onderstreepte zaterdag zijn puike vorm met een imponerende overwinning in de rubriek over 1,35 meter op tijd tijdens het... (10-09-2022)
KRONENBERG – Bas van der Aa stond vrijdag al voor de tweede keer vooraan tijdens een prijsuitreiking bij de Indian Summer Tour in Kronenberg. Op de... (10-09-2022)
KRONENBERG – Sander Geerink en Bas van der Aa zijn prima begonnen aan de Indian Summer Tour bij De Peelbergen in Kronenberg. Geerink won woensdag de... (09-09-2022)
LIER – Bij het CSI3 De Azelhof in het Belgische Lier bezette Remco Been zaterdag met zijn tienjarige bruine merrie Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)... (05-09-2022)
LANGEVEEN – Jarno Hesselink was zondag de enige ruiter, die tijdens het concours van De Molenruiters in Langeveen ook in de barrage van de klasse... (05-09-2022)
VALKENSWAARD – De bruine ruin Mister SFN (v. Grandorado TN) werd woensdag in Valkenswaard gehuldigd als beste vijfjarige in de finale van de strijd... (31-08-2022)
ERMELO – De Hippiade springen voor ponyruiters heeft de Twentse deelnemers zes medailles opgeleverd. Er werd vier keer werd zilver veroverd en... (31-08-2022)
LASTRUP – Gerco Schröder sloot zondag de strijd om de Grote Prijs van het CSI2* Klein Roscharden in het Duitse Lastrup als vierde af. Met zijn... (28-08-2022)
DENEKAMP – Lars Wigger was zaterdag de grote man tijdens de zwaarste rubrieken van Euregio Outdoor Denekamp. Met Check Me 4 won de ruiter van Stal De... (28-08-2022)
ERMELO – De laatste dag van de Hippiade springen leverde vrijdag voor de regio Twente twee zilveren medailles op. Eva Oude Wolcherink en Jesse Seiger... (27-08-2022)
MÜNSTER – Voor Gerben Morsink werd meteen al de eerste rubriek van het CSI4 Münster het ‘Turnier der Sieger’. (27-08-2022)