IN HOUTEN NAAR EERSTE INTERNATIONALE ZEGE IN CSI2*

Mooie primeur van Steven Veldhuis 

Steven Veldhuis met Installera Balia RS

HOUTEN – Steven Veldhuis beleefde een mooie primeur tijdens het CSI2* Houten. De zege in de Grote Prijs met de negenjarige vosmerrie Installera Balia RS (v. Emerald) was zijn eerste internationale triomf op dit niveau. “Ongekende luxe dit.”

Installera is eigendom van en gefokt door Freek Duinkerken van de Redmill Stables in Enschede. ”Ik rijd haar al vanaf haar vierde”, vervolgt Veldhuis. “De  laatste twee, drie jaar heb ik haar ook in training. Buiten heeft ze al veel over 1,40 meter gesprongen. In Vragender werden we drie keer tweede bij Outdoor Gelderland en in Tubbergen wonnen we nationaal de Grote Prijs. Dus het zat er wel aan te komen.”

Over de merrie zegt Steven Veldhuis: “Ze heeft een geweldige instelling en is erg intelligent. Met haar kun je hard rijden, ze is heel vlug. En als je wilt winnen, moet dat.”

De combinatie uit Haaksbergen was de snelste foutloze deelnemer in de barrage. “Het was een serieuze en delicate proef”, vond Veldhuis. “Alles zat erin.”

Gerben Morsink eindigde als vierde met zijn achtjarige vosmerrie Colina Z (v. Ingmar). Frank Schuttert maakte een springfout met zijn elfjarige bruine ruin Gream (v. Verdi TN) en werd negende.

Voor de toekomst
In de wedstrijd over 1,35 meter op tijd kwam Steven Veldhuis uit op de derde plek met zijn achtjarige bruine ruin Jisborn (v. Eldorado van de Zeshoek). “Ook een heel goed paard voor de toekomst”, aldus de Haaksbergenaar. Frank Schuttert haalde de tweede prijs af met de zevenjarige vosmerrie Panama van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld). Gerco Schröder reed met de negenjarige bruine ruin I will be Famous (v. Bubalu VDL) naar de vijfde stek, Gerben Morsink met de pas zesjarige schimmelmerrie Calida Z (v. Cornet Obolensky) naar de zevende.

Jessie Wiefferink boekte op de slotdag van het CSI1* met de tienjarige bruine merrie Hetty van den Hageweg een fraaie zege in de wedstrijd over 1,20 meter met twee fasen. Bart Haselbekke werd derde met de tienjarige vosruin Heros D.

Meer Springen

KRONENBERG - De Nederlandse children en junioren hebben in Kronenberg onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat de CSIO-jeugdfinales gewonnen. (26-09-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag op superieure wijze de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck op zijn naam. De ruiter uit De Lutte... (24-09-2022)
ENSCHEDE - Arie Hoogendoorn, tot vorig jaar teamveterinair van de springpaarden van TeamNL, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse springsport... (23-09-2022)
RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in... (23-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert heeft de smaak te pakken. Een week na zijn fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Samorin met Joviaal ES won de... (18-09-2022)
OPGLABBEEK – Eric ten Cate blijft prima presteren. In Opglabbeek reed de ruiter uit Geesteren donderdag drie keer naar een plek in de top tien. (15-09-2022)
ALMELO – De Almelose Looleeruiters hielden afgelopen weekeinde een geslaagde pilot tijdens hun springconcours. Deelnemers konden in de grote ring,... (14-09-2022)
PADERBORN – Gerben Morsink snelde zondag naar een mooie zege tijdens de OWL Challenge in Paderborn. Met zijn achtjarige vosmerrie Carina Z (v.... (11-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert schreef zondagmiddag op overtuigende wijze de Grote Prijs van het CSI2* in  het Slowaakse Samorin op zijn naam. Met zijn... (11-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate onderstreepte zaterdag zijn puike vorm met een imponerende overwinning in de rubriek over 1,35 meter op tijd tijdens het... (10-09-2022)
KRONENBERG – Bas van der Aa stond vrijdag al voor de tweede keer vooraan tijdens een prijsuitreiking bij de Indian Summer Tour in Kronenberg. Op de... (10-09-2022)
KRONENBERG – Sander Geerink en Bas van der Aa zijn prima begonnen aan de Indian Summer Tour bij De Peelbergen in Kronenberg. Geerink won woensdag de... (09-09-2022)
LIER – Bij het CSI3 De Azelhof in het Belgische Lier bezette Remco Been zaterdag met zijn tienjarige bruine merrie Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)... (05-09-2022)
LANGEVEEN – Jarno Hesselink was zondag de enige ruiter, die tijdens het concours van De Molenruiters in Langeveen ook in de barrage van de klasse... (05-09-2022)
VALKENSWAARD – De bruine ruin Mister SFN (v. Grandorado TN) werd woensdag in Valkenswaard gehuldigd als beste vijfjarige in de finale van de strijd... (31-08-2022)
ERMELO – De Hippiade springen voor ponyruiters heeft de Twentse deelnemers zes medailles opgeleverd. Er werd vier keer werd zilver veroverd en... (31-08-2022)
LASTRUP – Gerco Schröder sloot zondag de strijd om de Grote Prijs van het CSI2* Klein Roscharden in het Duitse Lastrup als vierde af. Met zijn... (28-08-2022)
DENEKAMP – Lars Wigger was zaterdag de grote man tijdens de zwaarste rubrieken van Euregio Outdoor Denekamp. Met Check Me 4 won de ruiter van Stal De... (28-08-2022)
ERMELO – De laatste dag van de Hippiade springen leverde vrijdag voor de regio Twente twee zilveren medailles op. Eva Oude Wolcherink en Jesse Seiger... (27-08-2022)
MÜNSTER – Voor Gerben Morsink werd meteen al de eerste rubriek van het CSI4 Münster het ‘Turnier der Sieger’. (27-08-2022)