FAYE LOUISE VOS PRESTEERT UITSTEKEND BIJ DE CHILDREN MET ZEGE EN TWEEDE PLAATS

Mart IJland foutloos in landenteam

Foto Mart IJland met Hero © Ashley Claus

Mart IJland reed twee foutloze manches in de landenwedstrijd bij de junioren in het Duitse Hagen met zijn tienjarige bruine Hero (v. Cantos). Maar de Hengeloër kon TeamNL daarmee niet aan een topklassering helpen. Oranje werd zevende.

Ook Faye Louise Vos presteerde uitstekend tijdens het jeugdconcours in Hagen. De jonge amazone uit Wierden won vrijdag met de zestienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) over twee fasen bij de children, waarin Jesse Berkers met de zevenjarige bruine merrie Cillbhrid Julie (v. Querlybet Hero) als tiende eindigde. Een dag eerder sloot ze met hetzelfde paard de openingsrubriek als tweede af.

Beiden maakten ook deel uit van de nationale equipe bij de children. Met de tienjarige schimmelmerrie Aragorn Hipphira maakte Jesse Berkers een springfout in de eerste manche. Faye Louise Vos tikte met de elfjarige bruine merrie Monica LH twee balken uit de lepels. In de tweede omloop bleven beiden foutloos.

Sander Geerink
Sander Geerink legde zaterdag met zijn achtjarige bruine hengst Jacobus S (v. Numero Uno) beslag op een keurige derde plaats in de finale van de Medium Tour van het CSI Poznan. Dezelfde combinatie werd een dag eerder zevende in de rubriek over 1,40 meter op tijd.

In het Duitse Riesenbeck eindigde Jennifer Munsterhuis met haar vosmerrie Pebble Beach (v. Arezzo VDL) zondag als tweede in de finale van de strijd om de Youngsters Cup voor zes- en zevenjarige paarden. Vader Jochen Munsterhuis reed donderdag met de achtjarige bruine ruin Jaguar (v. Arko III) naar de negende tijd over 1,35 meter. 
Caroline Müller werd zaterdag tiende in de rubriek over 1,45 meter tegen de klok met haar elf jaar oude vosruin Garfield 260 (v. Chelltago Z.

Meer Springen

HOUTEN – Steven Veldhuis beleefde een mooie primeur tijdens het CSI2* Houten. De zege in de Grote Prijs met de negenjarige vosmerrie Installera Balia... (15-08-2022)
HOUTEN – Steven Veldhuis eindigde zaterdag als vierde in de finale van de Medium Tour over 1,40 meter van het CSI2* Houten. Met zijn negenjarige... (14-08-2022)
TUBBERGEN – De eerste dag van de Schröder Masterclass liep vooral uit op de avond van Anne-Lotte Tijhuis. De amazone eindigde als tweede bij de... (13-08-2022)
HERNING – De Nederlandse springruiters hebben zich vrijdag in het Deense Herning geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De tweede... (12-08-2022)
HOUTEN – Sander Geerink sloot vrijdag de zwaarste rubriek van de dag bij het CSI2* Houten als vierde af. Dat deed hij met de achtjarige bruine hengst... (12-08-2022)
HOUTEN -  Vincent Geerink boekte donderdag een fraaie zege in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CSI2* in Houten. Met de elfjarige... (12-08-2022)
HERNING - Op de tweede dag van de landenwedstrijd voor springruiters bij het WK in Herning deed het team van bondscoach Jos Lansink goede zaken. Door... (12-08-2022)
TUBBERGEN - Binnen het bestuur van de organisatie van de Schröder Masterclass vervult Jort de een breed scala aan taken. Zo is de geboren Groninger... (11-08-2022)
HERNING - De springruiters van TeamNL staan als team na eerste onderdeel van het WK in Herning op een voorlopige achtste plaats. (10-08-2022)
TUBBERGEN - Corine Hofstra is sinds begin vorig jaar medewerker marketing en communicatie voor Toeristisch Glinsterend Tubbergen. Ze beleeft in die... (10-08-2022)
TUBBERGEN - Paarden spelen van generatie op generatie een belangrijke rol in het leven van de familie Schröder in Tubbergen. (09-08-2022)
HERNING - Het WK springen, dat woensdag begint in het Deense Herning, is voor Jos Lansink de eerste titelstrijd als bondscoach. Het is meteen een... (09-08-2022)
SINT ISIDORUSHOEVE -  Stijn Roelink toonde zich zaterdag een waardig kampioen van de Regio Overijssel. Tijdens het concours van de Isidorushoeve... (08-08-2022)
TUBBERGEN - Na twee jaar een leeg centrumplein in de derde week van de bouwvak, is de organisatie van de Schröder Masterclass vastbesloten om weer... (07-08-2022)
DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)