SJAAK SLEIDERINK TEVREDEN MET ZIJN ZEVENDE PLAATS IN GROTE PRIJS

Marc Houtzager heerst in Tubbergen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid, waarmee Marc Houtzager met zijn Sterrehof’s Dante over de hindernissen scheerde. Met de elfjarige bruine merrie (v. Canturano) reed de ruiter uit Rouveen naar een winnende tijd van 38,74 seconde. Dat was 1,02 seconde rapper dan de op dat moment leidende chrono van de Ier Michael Duffy met zijn even oude schimmelhengst SIEC Captain Future. De derde plaats was voor de jonge Duitse amazone Sophie Hinners, die met Vittoria 8 na 40,68 seconde door de finish kwam.

Houtzager was er maar wat blij mee na afloop. “Dit was een barrage die ik heb kunnen rijden, zoals het moest”, luidde zijn enthousiaste commentaar na afloop. Danmte is een snel en voorzichtig paard, zodat ik gelukkig niet aan het maken van fouten hoef te denken.” Lof had hij ook voor parcoursbouwer Jos Brinkman en de organisatie. “Het was super gebouwd. Dit is wel een twee ster, maar er waren hier veel goede ruiters en paarden en dan moet er wel wat in zo’n barrage zitten. Ik vind dit sowieso een geweldig evenement, vijf sterren waardig.”

Sjaak Sleiderink deed het goed met een zevende positie in de toprubriek van de zesde editie van Jumping Schröder Tubbergen, die ook de vorige vijf keer een Nederlandse winnaar kreeg. De Denekamper deed dat met de elf jaar oude voshengst Ivan R, die hij eerder reed als stalruiter van de BWG Stables en die hij sinds het begin van het indoorseizoen weer onder het zadel heeft.

Niet helemaal mooi
“In de eerste ronde liep het super. In de barrage ging het niet helemaal mooi. In de eerste lijn wilde ik op zes galopsprongen uitkomen. Dat werden er zeven en daardoor raakten we een beetje uit het ritme. Maar ik ben hier best tevreden mee hoor.” Dat is hij ook met zijn samenwerking met Bas Westerhof, vanuit de locatie van Stal Brugman in Deldenerbroek. “Vorig jaar zijn we daar een dag na Jumping Schröder begonnen. Het eerste jaar was goed, ook qua handel. Ik ben blij dat ik Ivan R terug heb. Vrijdag liep hij twee keer nul en nu weer en beide keren werden we zevende. Daar ben ik heel tevreden over. De barrage was heel geschikt voor paarden met een grote galop, die kunnen mooi meters maken in die grote bak. Ivar moet het wat meer van kort draaien hebben, dus dit was niet in zijn voordeel.”

In het basisparcours was behalve de tijd vooral de steilsprong met de golvende planken een scherprechter, die veel deelnemers buiten de barrage hield. Sleiderink, voor wie het CSI Twente zijn volgende wedstrijd wordt, daarover: “Dat is een beetje een joker, waar die ook in het parcours staat. Die was moeilijk omdat het drie dunne plankjes waren. Maar op zich had je na de oxer voldoende tijd om er naar toe te rijden en kon je dat doen op de manier die je wilde.”

Gerben Morsink, vrijdag nog de snelste in de hoofdrubriek van de dag, haalde eveneens de extra omloop. In de barrage moest hij uiteindelijk met zijn zwartbruine hengst Navarone Z door een springfout genoegen nemen met de dertiende plek.

Vierde plaats Robert Vos
Robert Vos eindigde met zijn negenjarige vosruin Chapeau (v. Comme Il Faut) over twee fasen als vierde in de finale van de Small Tour (1,35 meter) om de Kamphuis Sloopwerken Prijs. De Braziliaan streek de winst op met Kinky van ’t Heike. Ruben Romp pakte de tweede prijs met Gintura en Sanne Thijssen met Hi There de derde.

Liza Houwen-Tiebot sloot de finale van de Small Tour van het CSI1 om de Provincie Overijssel Prijs met haar zestienjarige schimmelruin (v. Guidam) af als derde. Ze bleef op het parcours over twee fasen maar drietiende seconde achter bij winnares Lisa Schill met Coco 274 en moest ook Karlijn Stemerdink met Belladonna nog voorrang verlenen. Na de top drie volgde een heel legertje aan eveneens foutloze combinaties uit deze contreien op de posities vier tot en met negen. Dat waren Jessie Wiefferink met My Lady, Jan Schuttert met In the Mood, Madée Schuttenbeld met Bonheur, Marije Nijhof met Gangster, Vincent Geerink met Iniesta en Bas van der Aa met E. Guriel.

Foto's Marc Houtzager met Sterrehof's Dante en Sjaak Sleiderink met Ivar R © www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

GEESTEREN – Het Erve Maathuis is volgende week zondag (23 juni) het decor van het afscheid van Glock’s London (v. Nabab de Reve x Chin Chin).   (14-06-2019)
DENEKAMP - Na een spannende barrage met zes combinaties mocht Maikel Vaanholt zich laten huldigen als winnaar van de klasse ZZ tijdens Euregio... (10-06-2019)
HAAKSBERGEN – Emiel Richter was zondag tijdens de Haaksbergse Paardendagen veel te snel voor de concurrentie in de klasse Z. Met Sundance (v. Padinus... (10-06-2019)
WIESBADEN - Lucas Porter tekende maandag voor een knappe prestatie met zijn derde plaats in de Grote Prijs van het CSI4 in Wiesbaden over 1,60 meter. (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIESBADEN -  Jeroen Dubbeldam maakte zondag indruk met zijn nieuwe troef, de elfjarige vosruin Donjo (v. VDL Zirocco Blue). De Weerseloër bleef ook... (10-06-2019)
WIERDEN – Manege De Vossenbos is vertrouwde grond voor Willem Greve. De Markeloër boekte er diverse keren succes. Zaterdag stond hij opnieuw vooraan... (08-06-2019)
WIERDEN – Voordat de Grote Prijs van Wierden om de Roelofsen Horse Trucks Prijs zijn beslag kreeg, boekten Conor Drain en Steven Veldhuis op de... (08-06-2019)
WIERDEN – Bart Haselbekke bleek ook op de derde dag van Outdoor Wierden niet te kloppen met zijn elf jaar oude bruine ruin Dorus (v,. Sam R x... (07-06-2019)
WIERDEN – Remco Been kwam vrijdag in zijn eigen woonplaats iets meer dan een seconde te laat door de finish om de zege te kunnen opeisen in het... (07-06-2019)
WIERDEN – Steven Veldhuis was donderdag onbetwist de sterkste deelnemer in de rubriek voor jonge paarden om de Scherphof Prijs tijdens Outdoor... (06-06-2019)
WIERDEN - Bart Haselbekke voelt zich thuis in zijn eigen woonplaats en heeft tijdens Outdoor Wierden de smaak te pakken. Donderdagochtend won hij al... (06-06-2019)
WIERDEN - Outdoor Wierden is van start gegaan en de beste Nederlandse amazone in de hoogste rubriek over 1,40 meter was woensdag Chantal Regter. (05-06-2019)
WIERDEN - Thijmen Vos beleefde een prima slotdag van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De zoon van Robert en kleinzoon van Marinus Vos legde... (02-06-2019)
WIERDEN – Sven Peters kwam vrijdag net te kort voor de zege in de Grote Prijs van Wierden voor young riders. De Enschedeër was een van de twee... (01-06-2019)
WIERDEN – De junioren met Elike Morsink (zilver) en de ponyruiters met Mart IJland (brons) haalden donderdag het podium tijdens de landenwedstrijden... (30-05-2019)
WIERDEN - Het Dutch Youngster Festival in Wierden, het internationaal springconcours voor jeugdruiters, het draait op volle toeren. De eerste... (30-05-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve opgenomen in de nationale springploeg, die Nederland in het weekend van 13 tot en met 16 juni... (28-05-2019)
WIERDEN – Mart IJland en Elike Morsink rijden deze week in het Oranje tijdens het Dutch Youngster Festival, dat woensdag van start gaat op de... (27-05-2019)
TUBBERGEN – Jan Schuttert was zaterdagavond de laatste starter in de barrage en uiteindelijk nog de enige die Wout-Jan van der Schans met zijn bruine... (25-05-2019)