SJAAK SLEIDERINK TEVREDEN MET ZIJN ZEVENDE PLAATS IN GROTE PRIJS

Marc Houtzager heerst in Tubbergen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid, waarmee Marc Houtzager met zijn Sterrehof’s Dante over de hindernissen scheerde. Met de elfjarige bruine merrie (v. Canturano) reed de ruiter uit Rouveen naar een winnende tijd van 38,74 seconde. Dat was 1,02 seconde rapper dan de op dat moment leidende chrono van de Ier Michael Duffy met zijn even oude schimmelhengst SIEC Captain Future. De derde plaats was voor de jonge Duitse amazone Sophie Hinners, die met Vittoria 8 na 40,68 seconde door de finish kwam.

Houtzager was er maar wat blij mee na afloop. “Dit was een barrage die ik heb kunnen rijden, zoals het moest”, luidde zijn enthousiaste commentaar na afloop. Danmte is een snel en voorzichtig paard, zodat ik gelukkig niet aan het maken van fouten hoef te denken.” Lof had hij ook voor parcoursbouwer Jos Brinkman en de organisatie. “Het was super gebouwd. Dit is wel een twee ster, maar er waren hier veel goede ruiters en paarden en dan moet er wel wat in zo’n barrage zitten. Ik vind dit sowieso een geweldig evenement, vijf sterren waardig.”

Sjaak Sleiderink deed het goed met een zevende positie in de toprubriek van de zesde editie van Jumping Schröder Tubbergen, die ook de vorige vijf keer een Nederlandse winnaar kreeg. De Denekamper deed dat met de elf jaar oude voshengst Ivan R, die hij eerder reed als stalruiter van de BWG Stables en die hij sinds het begin van het indoorseizoen weer onder het zadel heeft.

Niet helemaal mooi
“In de eerste ronde liep het super. In de barrage ging het niet helemaal mooi. In de eerste lijn wilde ik op zes galopsprongen uitkomen. Dat werden er zeven en daardoor raakten we een beetje uit het ritme. Maar ik ben hier best tevreden mee hoor.” Dat is hij ook met zijn samenwerking met Bas Westerhof, vanuit de locatie van Stal Brugman in Deldenerbroek. “Vorig jaar zijn we daar een dag na Jumping Schröder begonnen. Het eerste jaar was goed, ook qua handel. Ik ben blij dat ik Ivan R terug heb. Vrijdag liep hij twee keer nul en nu weer en beide keren werden we zevende. Daar ben ik heel tevreden over. De barrage was heel geschikt voor paarden met een grote galop, die kunnen mooi meters maken in die grote bak. Ivar moet het wat meer van kort draaien hebben, dus dit was niet in zijn voordeel.”

In het basisparcours was behalve de tijd vooral de steilsprong met de golvende planken een scherprechter, die veel deelnemers buiten de barrage hield. Sleiderink, voor wie het CSI Twente zijn volgende wedstrijd wordt, daarover: “Dat is een beetje een joker, waar die ook in het parcours staat. Die was moeilijk omdat het drie dunne plankjes waren. Maar op zich had je na de oxer voldoende tijd om er naar toe te rijden en kon je dat doen op de manier die je wilde.”

Gerben Morsink, vrijdag nog de snelste in de hoofdrubriek van de dag, haalde eveneens de extra omloop. In de barrage moest hij uiteindelijk met zijn zwartbruine hengst Navarone Z door een springfout genoegen nemen met de dertiende plek.

Vierde plaats Robert Vos
Robert Vos eindigde met zijn negenjarige vosruin Chapeau (v. Comme Il Faut) over twee fasen als vierde in de finale van de Small Tour (1,35 meter) om de Kamphuis Sloopwerken Prijs. De Braziliaan streek de winst op met Kinky van ’t Heike. Ruben Romp pakte de tweede prijs met Gintura en Sanne Thijssen met Hi There de derde.

Liza Houwen-Tiebot sloot de finale van de Small Tour van het CSI1 om de Provincie Overijssel Prijs met haar zestienjarige schimmelruin (v. Guidam) af als derde. Ze bleef op het parcours over twee fasen maar drietiende seconde achter bij winnares Lisa Schill met Coco 274 en moest ook Karlijn Stemerdink met Belladonna nog voorrang verlenen. Na de top drie volgde een heel legertje aan eveneens foutloze combinaties uit deze contreien op de posities vier tot en met negen. Dat waren Jessie Wiefferink met My Lady, Jan Schuttert met In the Mood, Madée Schuttenbeld met Bonheur, Marije Nijhof met Gangster, Vincent Geerink met Iniesta en Bas van der Aa met E. Guriel.

Foto's Marc Houtzager met Sterrehof's Dante en Sjaak Sleiderink met Ivar R © www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines... (02-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)
HEETEN – Steven Veldhuis toonde zich maandagavond superieur in de strijd om de springtitel van de Regio Overijssel. Met de achtjarige merrie Gammon... (30-07-2019)
HEETEN – De uitgestelde strijd om de regiotitel van Overijssel in de klasse Z kreeg maandagavond een ontknoping, waarbij éénhonderdste seconde... (29-07-2019)
HEETEN – Job en Ties Rothstegge uit Weerselo maakten er maandag in de klasse M van de strijd om de regiotitel springen in een mooi familiefeestje.... (29-07-2019)