SJAAK SLEIDERINK TEVREDEN MET ZIJN ZEVENDE PLAATS IN GROTE PRIJS

Marc Houtzager heerst in Tubbergen

TUBBERGEN – Twaalf concurrenten in de barrage om de Huiskes Kokkeler Grote Prijs van Tubbergen hadden zondagmiddag geen antwoord op de snelheid, waarmee Marc Houtzager met zijn Sterrehof’s Dante over de hindernissen scheerde. Met de elfjarige bruine merrie (v. Canturano) reed de ruiter uit Rouveen naar een winnende tijd van 38,74 seconde. Dat was 1,02 seconde rapper dan de op dat moment leidende chrono van de Ier Michael Duffy met zijn even oude schimmelhengst SIEC Captain Future. De derde plaats was voor de jonge Duitse amazone Sophie Hinners, die met Vittoria 8 na 40,68 seconde door de finish kwam.

Houtzager was er maar wat blij mee na afloop. “Dit was een barrage die ik heb kunnen rijden, zoals het moest”, luidde zijn enthousiaste commentaar na afloop. Danmte is een snel en voorzichtig paard, zodat ik gelukkig niet aan het maken van fouten hoef te denken.” Lof had hij ook voor parcoursbouwer Jos Brinkman en de organisatie. “Het was super gebouwd. Dit is wel een twee ster, maar er waren hier veel goede ruiters en paarden en dan moet er wel wat in zo’n barrage zitten. Ik vind dit sowieso een geweldig evenement, vijf sterren waardig.”

Sjaak Sleiderink deed het goed met een zevende positie in de toprubriek van de zesde editie van Jumping Schröder Tubbergen, die ook de vorige vijf keer een Nederlandse winnaar kreeg. De Denekamper deed dat met de elf jaar oude voshengst Ivan R, die hij eerder reed als stalruiter van de BWG Stables en die hij sinds het begin van het indoorseizoen weer onder het zadel heeft.

Niet helemaal mooi
“In de eerste ronde liep het super. In de barrage ging het niet helemaal mooi. In de eerste lijn wilde ik op zes galopsprongen uitkomen. Dat werden er zeven en daardoor raakten we een beetje uit het ritme. Maar ik ben hier best tevreden mee hoor.” Dat is hij ook met zijn samenwerking met Bas Westerhof, vanuit de locatie van Stal Brugman in Deldenerbroek. “Vorig jaar zijn we daar een dag na Jumping Schröder begonnen. Het eerste jaar was goed, ook qua handel. Ik ben blij dat ik Ivan R terug heb. Vrijdag liep hij twee keer nul en nu weer en beide keren werden we zevende. Daar ben ik heel tevreden over. De barrage was heel geschikt voor paarden met een grote galop, die kunnen mooi meters maken in die grote bak. Ivar moet het wat meer van kort draaien hebben, dus dit was niet in zijn voordeel.”

In het basisparcours was behalve de tijd vooral de steilsprong met de golvende planken een scherprechter, die veel deelnemers buiten de barrage hield. Sleiderink, voor wie het CSI Twente zijn volgende wedstrijd wordt, daarover: “Dat is een beetje een joker, waar die ook in het parcours staat. Die was moeilijk omdat het drie dunne plankjes waren. Maar op zich had je na de oxer voldoende tijd om er naar toe te rijden en kon je dat doen op de manier die je wilde.”

Gerben Morsink, vrijdag nog de snelste in de hoofdrubriek van de dag, haalde eveneens de extra omloop. In de barrage moest hij uiteindelijk met zijn zwartbruine hengst Navarone Z door een springfout genoegen nemen met de dertiende plek.

Vierde plaats Robert Vos
Robert Vos eindigde met zijn negenjarige vosruin Chapeau (v. Comme Il Faut) over twee fasen als vierde in de finale van de Small Tour (1,35 meter) om de Kamphuis Sloopwerken Prijs. De Braziliaan streek de winst op met Kinky van ’t Heike. Ruben Romp pakte de tweede prijs met Gintura en Sanne Thijssen met Hi There de derde.

Liza Houwen-Tiebot sloot de finale van de Small Tour van het CSI1 om de Provincie Overijssel Prijs met haar zestienjarige schimmelruin (v. Guidam) af als derde. Ze bleef op het parcours over twee fasen maar drietiende seconde achter bij winnares Lisa Schill met Coco 274 en moest ook Karlijn Stemerdink met Belladonna nog voorrang verlenen. Na de top drie volgde een heel legertje aan eveneens foutloze combinaties uit deze contreien op de posities vier tot en met negen. Dat waren Jessie Wiefferink met My Lady, Jan Schuttert met In the Mood, Madée Schuttenbeld met Bonheur, Marije Nijhof met Gangster, Vincent Geerink met Iniesta en Bas van der Aa met E. Guriel.

Foto's Marc Houtzager met Sterrehof's Dante en Sjaak Sleiderink met Ivar R © www.fototrailer.nl

 

Meer Springen

ALMELO – Bas van der Aa kan terugkijken op een geslaagd weekend. De Albergenaar deed zaterdag een forse greep in de prijzenpot tijdens het concours... (13-07-2020)
WIERDEN – Het kost Sander Geerink ogenschijnlijk niet of nauwelijks moeite om zijn paarden tijdens de coronacrisis prima in vorm te houden. De ruiter... (08-07-2020)
CIEKOCINKO - Fabienne Roelofsen leverde donderdag een puike prestatie tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko Met haar negenjarige... (02-07-2020)
WIERDEN –Met een vertraging van tien weken worden het Dutch Youngster Festival (DYF) en Outdoor Wierden 2020 alsnog verreden. (01-07-2020)
CIEKOCINKO – Remco Been reed de afgelopen dagen prima vooraan mee tijdens de Baltica Spring Tour in het Poolse Ciekocinko. Het leverde de Wierdenaar... (29-06-2020)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren was dit weekend drie dagen lang het domein van de springruiters. PSV Sint Joris bood er de gelegenheid... (28-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ERMELO - Met de versoepeling van de coronamaatregelen is er ook ruimte gekomen om het Nederlands kampioenschap voor de springruiters alsnog te laten... (26-06-2020)
ESSEN – Gerben Morsink liet afgelopen weekend een prima indruk achter tijdens het concours op de terreinen van het Gestut Sprehe in Essen-Herbergen. (22-06-2020)
BEERZE – Anne-Liza Makkinga heeft haar veelbelovende negenjarige donkerbruine ruin Go For it B (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Faldo) verkocht aan... (11-06-2020)
GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)