FRANK SCHUTTERT EN HARRIE SMOLDERS VERSCHIJNEN NIET MEER AAN DE START

Marc Houtzager enige finalist Oranje

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero

RIESENBECK - Dankzij een voortreffelijke nulronde met zijn paard Sterrehof’s Calimero is Marc Houtzager op de derde dag van het EK springen in het individuele klassement gestegen naar plaats vijftien.

“Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter”, lacht de ruiter uit Rouveen. Houtzager deed dat in de finaleronde van de landenwedstrijd, die door Zwitserland is gewonnen. Het viertal van Duitsland werd tweede, België won na Tokio de tweede bronzen medaille op een rij.
“Toch nog wel een nulrondje”, lacht Marc na zijn werkelijk fantastische foutloze laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de finale van het Europees kampioenschap springen. Het was de reactie die kwam na de twee springfouten van donderdag. “Nee hoor. Toch wel twee. Woensdag waren we ook foutloos. Calimero sprong echt heel goed. Super. Het kon niet beter. Gisteren sprong hij ook goed. Ik denk dat ik pech op de muur had. De tweede was een echte fout. Maar ik zou niet weten hoe ik anders had moeten rijden. Je kunt niet altijd zeggen pech, maar gisteren was het wel een beetje pech.”

Hoe verklaart Marc het dat het vrijdag zoveel makkelijker leek? “Tijdens het parcourslopen vond ik het een serieuze proef, maar het rijdt makkelijker dan het liep. Ik weet niet of het lager is dan gisteren. Soms loopt het anders dan het lijkt. Maar dat kan ook omdat wij met minder druk binnenrijden nu er geen teambelang meer is. De ruiters na mij rijden iets meer met een ander doel binnen.”
Frank Schuttert en Harrie Smolders kozen ervoor om niet meer aan start te komen op het Europees kampioenschap. In een spannende finale van de landenwedstrijd trokken de Zwitsers aan het langste eind en kaapten het goud weg voor de thuis rijdende Duitsers. België kwam met een fris team naar het EK en net als in Tokio overtuigden ze met de bronzen medaille. In de finale bleven alle vier ruiters foutloos.

Eindstand EK springen landen
1) Zwitserland 9,47 strafpunt
2) Duitsland 12,77 
3) België 17,34 

Tussenstand individueel
1) Martin Fuchs (Zwi) - Leone Lei 1,31 strafpunt
2) Andre Thieme (Dui) - DSP Chakaria 2,84 
3) Pieter Devos (Bel) - Jade van de Bisschop 3,16 
15. Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof’s Calimero 9,65 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)