MET COPIN’S BOY WINNARES OVER 1,40 METER BIJ TWENTSE RUITERDAGEN SAASVELD

Lucratief avondje Linda Portychova

Linda Portychova met Copin's Boy tijdens de ereronde.

SAASVELD – Voor Linda Portychova liep de Grote Prijs van Saasveld vrijdag uit op een lucratief avondje. Met haar negenjarige bruine hengst Copin’s Boy (v. Copin de Broy) verdiende ze met haar overwinning 1500 euro.

Als beste amazone van het hoofdnummer mocht de 21-jarige Tsjechische nog ook nog eens als extra prijs een cheque ter waarde van 250 euro in ontvangst nemen, goed voor een dagarrangement voor twee personen bij B-You Cosmetics.

Linda Portychova was een van de zes van de 25 deelnemers, die in de toprubriek in de Ankerhal mocht uitkomen in de barrage. Britt Schaper was daarin met twee paarden vertegenwoordigd.
Nadat Stijn Roelink met Joyride ook in de extra rondgang foutloos was gebleven en de Italiaan Antonio Giuliano met Kartouche zijn voorbeeld met een iets snellere tijd had gevolgd, dook de Tsjechische bijna drie seconden onder diens chrono. 

Iris Hakvoort slaagde er vervolgens met Helsinki wel in nog eens bijna drie tellen van de leidende tijd af te knabbelen, maar dat ging ten koste van een springfout. Ze werd vijfde. Britt Schaper deed uiteindelijk nog een moedige poging Portychova alsnog te onttronen, maar kwam met In the Air 0,58 seconde tekort voor de zege en werd tweede, voor Giuliano en Roelink. Met Bad Boy eindigde ze als zevende, achter Laura Spekenbrink met Quintero.

Terug na blessure
Voor Linda Portychova betekende de zege veel, ook al omdat Copin’s Boy bewees helemaal terug te zijn na een blessure, die hem deze zomer uit de competitie hield. De hengst, die al ervaring opdeed over 1,50 meter en met zijn amazone in het Tsjechische team uitkwam, onderging ook een lichte operatie. Sinds september werkt hij aan een rentree op hoog niveau. “Eindelijk is hij nu weer zo fit, dat ik het wel kon wagen om een snelle ronde te rijden.  Hij is al snel van zichzelf en ook nog eens erg voorzichtig.” Aldus de gelukkige winnares, die vorig jaar januari als talent via de Rolex Academy drie maanden stage liep bij de BWG Stables van de broers Schröder. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat ze daar al in mei 2021 als stalruiter terugkeerde.

“En als het aan mij ligt blijf ik hier nog wel een tijdje”, hoopt ze. “Ik probeer jonge paarden internationaal uit te brengen en ze op te leiden voor het niveau van Grand Prix’. Ik heb het in Tubbergen erg naar mijn zin en geniet er ook van in Nederland te zijn.”

De wedstrijd over 1,30 meter met twee fasen werd een prooi voor Martine Kempkes met Alandria Z. Ze bleef Julius Ehinger met Valdez 1,65 seconde voor. Robert Vos met Canadian Girl Z, Tom Brinkman met Kentucky TN en Lars Wigger met Check Me 4 bezetten in deze volgorde de posities drie tot en met vijf.
Nikki Meenderink won de rubriek over 1,20 met twee fasen op Newyork Grandia Z. Martine Kempes en Julius Ehinger werden nu tweede en derde met respectievelijk Arhaya Z en Corney Z. 

Judith Vermeulen-Vetker en Jesse Berkers deelden de lakens uit in de klasse over 1,20 meter met twee fasen. De Wierdense werd eerste met Naketano WV en vierde met Nino WF, de jonge Lattropper tweede met Lapphira H en derde met Baby W. 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)