London haalt op valreep eis Rio

VILLACH – Op het ultieme moment, een dag voor het sluiten van de termijn, heeft Gerco Schröder ook met Glock’s London NOP voldaan aan de eis om eventueel te mogen starten bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Tubbergenaar deed dat uitgerekend op de accommodatie van zijn sponsor Gaston Glock in het nabij Villach gelegen Treffen. 

In de strijd om de Grote Prijs beperkte Schröder de schade met de veertienjarige voshengst, waarmee hij vier jaar geleden in Londen Olympisch zilver veroverde, tot een fout op de muur. Hij werd er 23ste mee.

Schröder was er blij mee. “We moesten ons nog steeds kwalificeren om mee te kunnen doen in de strijd voor Rio omdat London vorig seizoen niet heeft gelopen. Nu hebben we op de valreep nog de deadline gehaald. Dat is mooi, maar nog belangrijker is dat hij weer top aanvoelt. Uiteindelijk gaat het wel om het resultaat.”

Hoe het programma van London er tot augustus uitziet, gaat Gerco Schröder ongetwijfeld deze week verder bespreken met bondscoach Rob Ehrens. “Volgende week ga ik in elk geval met Champblanc naar Rotterdam”, meldt Gerco Schröder, die mogelijk een plekje krijgt in de nationale afvaardiging naar het Zweedse Falsterbö, dat in het weekend van het CSI Twente als observatiewedstrijd geldt. “Maar de bondscoach heeft momenteel best veel keus.”

Met Glock’s Cognac Champblanc NOP behoorde Gerco Schröder al tot het lange rijtje kandidaten dat bondscoach Rob Ehrens in zijn boekje kon noteren. Daarin stonden ook al  de namen van Jeroen Dubbeldam, Willem Greve, Gert-Jan Bruggink en nationaal kampioen Frank Schuttert. De eerste drie reden zondag eveneens mee in het hoofdnummer bij Glock, waarbij Europees en wereldkampioen Dubbeldam er het best af bracht.

Optreden Zenith geeft hoop
De Weerseloër deed het na enkele mindere prestaties uitstekend met zijn toppaard en was op Oostenrijkse bodem met een springfout in de extra omloop de beste Nederlander. Hij tikte daarin bij de insprong van de dubbel een balk af, nadat hij in het basisparcours indrukwekkend over de hindernissen was gegaan. Een optreden dat paardenminnend Oranje weer alle hoop geeft op een florissant vervolg van dit Olympische seizoen.

Gert-Jan Bruggink miste de barrage op een haar met de dertienjarige bruine ruin Vampire (v. Marome x Voltaire. Willem Greve, die constant goed presteert met Carambole, zadelde dit keer de twaalfjarige bruine hengst ruin Eldorado van de Zeshoek Tn. Direct achter Gerco Schröder legde hij beslag op de 24ste positie.

De winst in Oostenrijk was voor de Duitser Christian Ahlmann, die met de voorheen door Jos Lansink en diens stalruiter Frank Schuttert gereden Epleaser van |‘t Heike de vorstelijke premie van 87.500 euro opstreek. Ahlmann bleef Daniel Deusser met First Class van Eeckelghem en Robert Whitaker met Catwalk voor.

Bruggink en Vorsselmans vierde

Gert-Jan Bruggink en Annelies Vorsselmans boekten op de slotdag van het concours in Treffen allebei een vierde plaats. De Belgische amazone  presteerde dat in de Grote Prijs van het CSI 2 over 1,45 meter met barrage met haar bruine hengst Cazell (v. Castoro x Aston). Pia-Luise Aufrecht eindigde als negende met haar schimmelruin Charmeur in deze door de Duitser Markus Beerbaum gewonnen eindstrijd.

Bruggink reed zijn tienjarige schimmelruin Connelly (v. Valvados x Jalisco) naar de vierde prijs in een twee fasenproef over 1,45 meter, waarin de Belg Gregory Wathelet de snelste was met Eldorado van het Vijverhof. Gerco Schröder tenslotte  klasseerde zich met de achtjarige bruine merrie Glock’s Debalia (v. Numero Uno x Lupicor) als zevende in de finale van de Youngster Tour over 1,40 meter met barrage. De Duitser David Will won met Casco en was ruim drie seconden sneller.

Bekijk alle uitslagen op www.ghpc.at/at/turnierportal

Foto: Gerco Schröder met London op de terrein van het Glock Horse Performance Center.

Meer Springen

»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN) van eigenaresse Marjolein Btaamhaar en fokker Gerard Braamhaar uit... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)