ENSCHEDESE BLIJFT MET RED BULL CONCURRENTIE ONDER 25 JAAR VOOR

Lisa Everts verrast met Grote Prijs

VRAGENDER - Lisa Everts heeft zich tijdens Jumping de Achterhoek in Vragender op ongekende wijze in de kijker gereden. Nadat ze op donderdag al twee rubrieken won, was ze zaterdagavond de beste in de Grote Prijs voor ruiters tot 25 jaar en dat was geen eenvoudige rubriek.

In deze wedstrijd over 1,45 meter bleven slechts twee amazones foutloos in een veld met 43 combinaties. Het finishen binnen de maximaal toegestane tijd bleek het grootste struikelblok te zijn. Negen deelnemers kwamen niet eens aan de finish. De pittige finale ontaardde in een duel tussen Nederland en België. Lisa Everts reed een vlotte barrage met Red Bull (v. Nassau). Ze liet een balkje vallen, maar dat overwam de langzamere Maartje Verberckmoes ook met Jugano van de Vosberg (v. Ogano Sitte) en die werd tweede.

“Ik heb het geluk dat mijn paard Red Bull is”, verwijst ze naar het energiedrankje waarnaar de ruin vernoemd is. “Red Bull is heel heet. Maar hoe harder we gaan, hoe scherper hij wordt en vlug draaien kan hij ook. Ik wilde in de barrage vlot rijden zonder extreme risico’s en dan hopen op een fout bij Maartje”, glimlacht ze.

Tranen in de ogen
Lisa Everts had nog niet eerder een internationale Grote Prijs gewonnen en had dit ook niet verwacht met Red Bull, die ze een aantal maanden geleden te rijden kreeg van vriendin Yo Ann Kuipers. “Die had de tranen in de ogen! Ik ben er heel blij mee. Hij is heel anders dan mijn andere paarden en we moesten echt wel even aan elkaar wennen, maar het gaat al super goed.” Ook met haar zelf opgeleide Captain Morgan (v. Carthino Z) reed Lisa Everts sterk en werd ze met een balkje tiende.

“Ik had graag meer dan twee amazones in de barrage gehad, maar die dingen gebeuren. Dat heb je van tevoren niet altijd in de hand”, vertelt parcoursbouwer Jos Brinkman. “De ruiters zeiden bij het parcours verkennen dat het een mooie proef was. Het werd in elk geval een heel spannende.”

Spannend was ook het teamspringen met zeven verschillende ponyteams. Team Engeland/Ierland won, voor een Nederlands team. Na een matige start - Pam Nieuwenhuis viel onverwacht van haar toppony Zeppe - herpakte iedereen zich. ‘Rising Star’ is Bo Dictus, die haar eerste internationale concours reed op haar pony Kelvin en meteen tweemaal foutloos sprong over 1,25 meter., al kostte dat in beide ritten een strafpunt wegens tijdsoverschrijding. Mart IJland was de beste ruiter bij Oranje en bleef twee keer zonder averij. Zondag worden vanaf 12.15 uur de overige drie Grote Prijzen voor children, junioren en pony’s verreden.

Zie ook www.jumpingdeachterhoek.nl

Meer Springen

»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)