AMAZONE UIT ENSCHEDE WINT OVER 1,40 METER EN WORDT TWEEDE IN KLASSE ZZ IN LUTTENBERG

Lisa Everts maakt uitstekende indruk

LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z) zegevierde de amazone uit Enschede in de nationale rubriek over 1,40 meter en eindigde ze als tweede in de klasse ZZ.

“Het ging goed”, vatte Lisa Everts haar uitstekende optreden in Luttenberg beknopt samen. “Omdat het in de ZZ lekker liep, heb ik Captain Morgan ook in het 1,40 gereden en waren we weer foutloos. Hij is snel van zichzelf en vooral zijn instelling is een ding bij hem. Ik heb hem al sinds zijn zesde en heb hem zelf opgeleid. Hij heeft ook al over 1,45 meter gesprongen.”

De parttime amazone zou best hogerop willen. “Daar heb ik nu ook wel een paard voor, denk ik. Maar vooral door corona ben ik voorlopig nog wel meer amateur dan prof, omdat veel internationaal op pad zijn gewoon heel lastig is op dit moment. Ik hoop in elk geval dat de wedstrijden vooral door kunnen gaan. Ook als er geen publiek bij mag zijn is dat altijd nog beter dan niets kunnen doen.”
 
In de hoofdrubriek hield Lisa Everts een marge over van 0,08 seconde op naaste concurrent John Mulligan met El Greco en reed Frank Buitenhuis naar de derde plek op iets minder dan een seconde van de winnares. Zelf reed Lisa Everts met Erdelistan ook nog naar de zesde plek. Vasco Campana werd negende met Vivant.

In de klasse ZZ gaf Everts 0,23 seconde toe op winnaar Johan Worst met Gomera. Rianne Nalis werd derde met Just Impression en vierde met Jazzlyn WP, Frank Buitenhuis vijfde met Ivory. 

Twee keer Frank Buitenhuis
Ook Frank Buitenhuis was weer prima op dreef in Luttenberg. De Holtenaar won in de klassen M en Z. Met Guardian was hij veel sneller dan de rest van het veld in de klasse Z. Bart Haselbekke leverde met Dorus als nummer twee ruim vier seconden in tegen Buitenhuis, die achter Sally Hopkinen met Klasse One op Joeell ook nog vierde werd. Vasco Campana legde met Haifa beslag op de vijfde positie.

Met Klokwise reed Buitenhuis ook in de klasse M ver weg van zijn tegenstanders. Nu was de tweede stek voor John Mulligan met Let’s Play en noteerde Rens Lovers met Kalineke de derde tijd. Janet Holmberg pakte met Floret de tweede en met Ikke de derde prijs in de klasse L, die werd gewonnen door Diranke Westerman met Luciana.

Zege Kirsten Rikkert
Kirsten Rikkert nam woensdag de zege in de klasse ZZ voor haar rekening. Met de dertienjarige bruine ruin No Fear van de Tichelrij verwees ze Nick Nanning met Bandia naar de tweede plaats. Conan Wright met Hamilton, Berber Dijkman met Jolie F en Caroline Müller met Garfield completeerden de top vijf.
 

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)