STALRUITER BWG STABLES BESTE IN TWEEDE KWALIFICATIE GROTE PRIJS WIERDEN

Lennard de Boer maakt indruk

WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin Dento (v. Zento) knap naar de overwinning in de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zaterdag over 1,45 meter met barrage voor de Big Tour.

De Boer bleef de Britse Annabel Shields met Carnoney Challenger 1,17 seconde voor. De derde stek werd bezet door de Belg Thierry Goffinet op Eyecatcher of Two Notes Z. Conor Drain kwam als vierde uit de strijd met zijn achtjarige donkerbruine merrie Forever (v. C-Ingmar). In de barrage met twaalf deelnemers kwamen ook Peter Olthof met de tienjartige bruine merrie Dokyra Fortuna, Gerben Morsink met de achtjarige bruine ruin Rapidash (v. Chaqui Z) en good old Peter Geerink met zijn achtjarige donkerbruine ruin Florijn (v. Carthino Z) in actie. Ze eindigden in deze volgorde als zevende, elfde en twaalfde.

Twee keer binnen vier dagen
Voor Lennard de Boer betekende het, na de winst van zondag in de CSI2* Grote Prijs van Lier, de tweede zege in een Longines-rankingproef in vier dagen. “Ik had niet eens het gevoel dat we zó hard gingen. Dento heeft ook zoveel galop”, is Lennard de Boer ook zelf enigszins verbaasd.  “Vanavond voelde het heel simpel aan”, is Lennard de Boer tevreden over zijn zege. Hij sloeg de openingsproef op Indoor Wierden over met Dento. Het was een beetje een gok hoe hij meteen zou aanpakken in de rubriek over 1,45 meter, maar het bleek goed uit te pakken. “Hij is nog steeds in goede vorm. De hal van Indoor Wierden staat bekend als best wel indrukwekkend voor de paarden. Ze zijn er snel wat kijkerig en gespannen, maar dat was Dento helemaal niet. Ik kan merken dat hij steeds makkelijker wordt.”

De ruin, gefokt door Ellen Hietbrink in Vorden, is uiterst sensibel en scherp, maar springt de ene foutloze rit na de andere. “Toen ik er van de zomer voor het eerst op zat wist ik meteen dat het een heel speciaal paard was. Ik had er meteen een goed gevoel op. Ben Schröder, die me altijd helpt in de trainingen, zei: ‘Rustig opbouwen dit paard’. Dat pakt super uit. Ik spring hem thuis maar heel weinig. Het enige waar ik me goed op moet concentreren is op de rust en de ontspanning erin houden. Hij weet wel waar de palen liggen.”

Robert Vos de snelste
Robert Vos zegevierde in eigen omgeving in de wedstrijd over 1,40 meter voor de Medium Tour. In de tweede fase vond hij met zijn tienjarige donkerbruine ruin Scotch (v. Stolzenberg) de snelste route over de hindernissen. Op ruim een halve seconde ging Angelique Hoorn met haar bruine merrie Space Girl 4 als tweede door de finish. Achter de Belg Thierry Goffinet met Tio de l’ Huyne greep Gerben Morsink met zijn negen jaar oude zwartbruine hengst Navarone Z de vierde plaats, voor Hessel Hoekstra met de bruine merrie Famke en Eric ten Cate met de bruine hengst Dairone. Emiel Richter haalde met de bruine merrie Sundance nog net de top tien.

Sander Geerink, woensdag al glorieus winnaar van de toprubriek van de dag, zag zijn wens in vervulling gaan en presteerde ook donderdag prima. Achter winnares Annabel Shields met Creevagh Carisma pakte hij met de negenjarige bruine ruin Primeval Extase de tweede plek over twee fasen (1,35 meter) voor de Small Tour. Robert Vos werd vierde met de tienjarige vosruin Chapeau, Conor Drain vijfde met de elfjarige bruine ruin Dialetto PS.

Een tweede prijs was er ook voor Steven Veldhuis, die in de Big Tour van het CSI1 met de tienjarige vosmerrie Famoriloma (v. Azteca VDL) op het twee fasenparcours (1,30 meter) alleen niet was opgewassen tegen de Belg Thierry Goffinet met Vospero de Qo. Ook de volgende vier posities waren voor vertegenwoordigers uit de regio. Dat waren achtereenvolgens Sven Peters met zijn achtjarige vosmerrie Fiësta (v. Tangelo van de Zuuthoeve), Inge Biemolt met de even oude bruine ruin Fabian B, Iris Zwienenberg met haar zevenjarige vosmerrie Gravin BZ en Conor Drain met zijn tienjarige bruine ruin Fieldmaster.

Jessie Wiefferink en weer Sander Geerink
Een mooie overwinning was er wel voor Jessie Wiefferink, die met haar acht jaar oude schimmelhengst Kentucky’s Picobello (v. Mr. Blue) duidelijk de sterkste was in de rubriek over twee fasen voor het CSI1 (1,20 meter). Koen Westendorp moest met de zevenjarige bruine ruin Comme Prevu ook Gerrit Veenstra met Homer van T&L Z voor laten gaan. Jessie Wiefferink werd met de zeven jaar oude schimmelmerrie My Lady 179 ook nog vijfde en verwees Hessel Hoekstra met de zwarte hengst Hunter Fairy naar plek zes.

Sander Geerink boekte zijn tweede zege tijdens Indoor Wierden in de finale van de klasse M. Met Caia Z troefde hij de concurrentie ruim af. Pim Mulder gaf als nummer twee meer dan vier seconden toe op BCO Viktor 2 en werd tweede. De volgende plekken waren voor Henri Stegeman met Hyacinthe VDL, Daan van Geel met Händel en Rieanne Burgwal met Don Way 4.

Zie ook www.indoorwierden.com

(later meer)

Foto's (van boven naar beneden) Lennard de Boer met Dento, Robert Vos met Scotch en Sander Geerink met Caia © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)