ZEGES IN KLASSEN Z EN ZZ BIJ SAS IN ANKERHAL SAASVELD

Lars Volmer snelt concurrentie vooruit

SAASVELD - De eerste aflevering in het nieuwe seizoen van de reeks wedstrijden indoor onder de naam SAS in de Ankerhal in Saasveld leverde woensdagmiddag een dubbele overwinning op voor Lars Volmer.

Volmer was zowel in de klasse Z als ZZ op tempo niet bij te houden en won twee keer met een forse voorsprong op de nummer twee. In de klasse Z zette hij met Hattrick N Wesley Mulder met My Lady Carthago WM op 3,27 seconde. Met zijn tweede paard Hamatilde eindigde Mulder ook als derde op 4,25 seconde van Volmer.

Bas van der Aa kon Lars Volmer, toen met Spirit, nog het best volgen in de klasse ZZ. Met Eros W moest hij desondanks nog altijd 4,12 seconde op de ongenaakbare winnaar inleveren. Valeria Sokolova was met Eristoff Blue weliswaar 1,15 seconde sneller dan Van der Aa, maar maakte onderweg een springfout en kwam daardoor niet verder dan de derde plek.

Steven Veldhuis
In de ochtenduren snelde de net als een dag eerder in Marienheem ook in Saasveld in puike vorm verkerende Steven Veldhuis met Hummer nog bijna een seconde rapper dan Volmer in de middagsessie door de finish. Jeroen Dubbeldam werd tweede met Forever SFN en derde met Diesel, maar bleef respectievelijk 5,63 en 5,78 seconde achter bij de snelle tijd van de Haaksbergenaar.

Veldhuis moest in de klasse Z op Hummer met een verschil van 0,99 seconde zijn meerdere erkennen in Remy Ellis met Good Friends. Sjaak Sleiderink werd derde met Iceman B SFN en verwees Gijs Mosman met Unforgettable Z en zichzelf met Euphoria naar de vierde en vijfde positie.

In de klasse M was Sander Geerink, op de foto met Harmony-S in actie in de klasse Z, ’s middags de baas. Hij boekte met Jacobus S en Harmony S een dubbele zege. Lars Volmer pakte hier de derde prijs met Hattrick N. In de morgenrubriek ging de winst naar Marjet Drost met Harry, die Naomy Bonvanie met Eminence en Remy Ellis met Good Friends als naaste achtervolgers kreeg.

Wesley Mulder
Ellis was de gevaarlijkste concurrent voor Wesley Mulder in de klasse L van de middag. Met Volonte eindigde ze als tweede. Mulder won met Jump for Joy VDP en werd derde met Identity CDP. ’s Ochtends moest Steven Veldhuis met respectievelijk Iregina en Faithful Sn N genoegen nemen met de tweede en derde plaats achter een superieure Mirjam Kruders met Intoto.

De eerste zege van de dag was in de Ankerhal voor Dirja Veneberg, die in de klasse B met Twente Stables Jackpot na haar foutloze rit 80 stijlpunten kreeg toebedeeld. Puck Haverkate met Kornuit VDP (77,5) en Mirjam Kruders met Intoto (72,5) bezetten de volgende posities. Madeleine Brugman zegevierde ’s middags in het zadel van Chica Mix (77,5) voor Pia Brinkman met Kes TN (75,5) en Jolien Roetgerink met Gavanta (68).

Ivo Busscher won in de avonduren twee van de drie rubrieken. Op Arizona schreef hij met 85,5 stijlpunt de klasse B op zijn naam, voor Eline Mekenkamp met Zoe V (81( en Lars Schröder met Waterloo (78).  Met C-JOXX Z was Busscher veruit de snelste foutloze deelnemer in de klasse L Maiju Kultanen met Que Belle Z en Daphne Tijhuis met Heros D volgden op meer dan twee seconden als tweede en derde. Maiju Kuktanen mocht wel de klasse M aan haar erelijst toevoegen. Met Weibeli was ze aanzienlijk rapper dan de enige andere foutloze combinatie, gevormd door Mareille Engbers en Herzogin von Loma. 

Meer Springen

GEESTEREN – De springonderdelen van Hippisch Geesteren gaan ook dit weekeinde niet door. Gooide begin mei het coronavirus roet in het eten, dit keer... (05-06-2020)
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
HULSEN - Don Willemsen heeft vorige week afscheid genomen van zijn talentvolle zevenjarige merrie Corazon (v. Cormint x Call him Crack). De nieuwe... (30-04-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)