ANNELIES VORSSELMANS EN JEROEN DUBBELDAM ZESDE EN TIENDE IN GROTE PRIJS

‘Koninklijke’ zege Elike Morsink

AMSTERDAM – Elike Morsink boekte zaterdag in de Amsterdamse RAI een ‘koninklijke’ zege. Gadegeslagen door onder anderen Prinses Beatrix (op bovenste foto links naast de winnares applaudiserend) zegevierde ze op superieure wijze in de rubriek voor ruiters tot 25 jaar op een parcours over 1,45 meter met barrage.

De amazone uit De Lutte herstelde zich daarmee op fraaie wijze van de mindere donderdag. Met haar twaalfjarige bruine merrie Dakina II (v. Indoctro) was ze al in het basisparcours veruit de snelste foutloze deelnemer van het hele veld en ook in de extra omloop liet ze er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Met een voorsprong van ruim driekwart seconde hield ze nummer twee Mickey Morssinkhof met Graziano achter zich. Het leverde Elike Morsink een mooie premie van 1650 euro op.

In de Grote Prijs van Amsterdam over1,60 meter reikten Annelies Vorsselmans (foto rechts) en haar partner Jeroen Dubbeldam tot de barrage. De Belgische amazone bleef ook daarin foutloos, maar moest op haar veertienjarige bruine ruin Wilandro 3 genoegen nemen met de zesde tijd en positie. Dubbeldam eindigde met zijn twaalf jaar oude nieuwe troef Oak Grove’s Carlyle (v. Casall)  als tiende na een springfout in de barrage. De Grote Prijs werd gewonnen door de Fransman Julien Epaillard op Toupic de la Roque.

Met de tienjarige bruine ruin Forever SFN (v. Azteca VDL) werd Jeroen Dubbeldam zesde in de rubriek progressief springen met joker over 1,45 meter. Willem Greve bezette met zijn negen jaar oude bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) de negende plek. De Italiaan Emanuele Gaudiano zegevierde met Kingston van het Eikenhof.

Zie verder www.jumpingamsterdam.nl

Foto’s © Ashley Claus

Meer Springen

Vanuit de kleine buurtschap Hoge Hexel koos Mo(nique) van Haarst zes jaar geleden voor een onbekend hippisch avontuur in Koeweit. Ondertussen is ze... (28-03-2020)
TUBBERGEN – De zevende editie van Jumping Schröder Tubbergen wordt verschoven naar later datum. Het evenement zou worden gehouden van 13 tot en 17... (18-03-2020)
OLIVA NOVA – Met een tweede plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs over 1,45 meter kwam ook voor Remco Been vrijdag een abrupt einde... (14-03-2020)
DEN BOSCH – The Dutch Masters, het vroegere Indoor Brabant, speelt zich dit weekend af zonder publiek. Dit heeft de organisatie woensdag besloten... (11-03-2020)
KRONENBERG - De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie in Kronenberg leverde Britt Wiefferink bij de young riders en... (09-03-2020)
BRAUNSCHWEIG – Annelies Vorsselmans tekende tijdens de Löwen Classics in Braunschweig voor een opmerkelijke serie resultaten. Ze werd drie dagen... (08-03-2020)
HERNING – Koen Kerbert (foto) leverde dit weekend enkele prima prestaties tijdens wedstrijden in het Deense Herning. De Enschedeër reed drie keer de... (08-03-2020)
BATHMEN – Sander Geerink hoefde vrijdagavond in de strijd om de Grote Prijs van Bathmen over 1,40 meter alleen zijn meerdere te erkennen in winnaar... (07-03-2020)
BATHMEN – Eric ten Cate houdt er wel van een derby te rijden. Het bleek woensdag maar weer eens tijdens Bathmen te Paard, waar de ruiter uit... (06-03-2020)
KRONENBERG – Vier weken na zijn fraaie winst in de strijd om de VHO Trofee tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch boekte Willem Greve zondag opnieuw... (01-03-2020)
KRONENBERG – Annelies Vorsselmans is prima op dreef in de tweede week van de Februari Tour in manage De Peelbergen te Kronenberg. De amazone uit... (01-03-2020)
SAASVELD – Aileen  Menneken en Nuri Dijks waren woensdag het meest succesvol in de zwaarste klassen tijdens de meest recente midweekse aflevering van... (28-02-2020)
WIERDEN – Koen Westendorp ging in de vierde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2020 op herhaling. Westendorp pakte na Exloo met Helsinki... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Lieke Reinders-Ophof (foto boven) veroverde zaterdag in de klasse Z de springtitel van de Regio Overijssel. Het was er een met een... (15-02-2020)
GEESTEREN – Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1... (11-02-2020)
KRONENBERG – Fabiënne Roelofsen (foto) beleefde zondag met de elfjarige ruin Roelofsen Horse Trucks Eldorado (v. Diarado) een fraai debuut op drie... (09-02-2020)
SAASVELD – Bas van der Aa was zaterdag met twee paarden prima vertegenwoordigd in de barrage van de strijd om de Grote Prijs van St. Hubertus in de... (09-02-2020)
KRONENBERG – Slechts vijfhonderdste seconde kwam Remco Been vrijdag tekort voor de zege in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het CSI3 De... (08-02-2020)
KRONENBERG – Gerco Schröder reed donderdag naar een keurige vierde plaats in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het concours hippique in De... (06-02-2020)
HALLE – Noëlle en Chloë in het Veld veroverden onlangs in Saasveld allebei een titel van Kring Twente. De even over de grens bij Oud-Ootmarsum in het... (04-02-2020)