'Koninklijk bezoek kort, maar heel leuk'

DE LUTTE - Het was maar kort, maar springruiter Gert-Jan Bruggink en zijn partner Pia-Luise Aufrecht genoten donderdagmiddag met volle teugen van het ’bliksembezoek’ van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan hun stoeterij Het Oosterbrook in De Lutte. Na ruim een kwartier trok het door Twente trekkende vorstelijke gezelschap alweer verder, richting Oldenzaal.

“Vooraf had ik me nog wel voorgenomen om wat tijd te rekken”, aldus Gert-Jan Bruggink, “maar daar kwam het niet van, omdat het koninklijk paar eerder op de dag al een achterstand op het geplande schema had opgelopen. We waren liever wat langer in gesprek geweest, zoiets duurt je natuurlijk altijd te kort. Het was nu bijna een echte paardenrace”, lacht Bruggink in de microfoon van een verslaggever van RTV Oost.

“Maar het was erg leuk”, vervolgt Gert-Jan Bruggink, die vooral onder de indruk was van de interesse die het koninklijk paar in de fraaie accommodatie -ingepast binnen het project Natura 2000- en de paardensport toonde. “Heel verrassend was dat voor mij ook weer niet, want ik weet dat de koninklijke familie erg enthousiaste paardenliefhebbers en -beoefenaars zijn. Het ging heel spontaan, het praat toch gemakkelijker als je iemand iets over je vak uitlegt die zelf al erg paardenminded is.”

Het Oosterbrook was uitgenodigd door de gemeente Losser om de koninklijke gasten te ontvangen. Gert-Jan Bruggink: “Een hele eer voor ons en het betekent dat we voor de gemeente een belangrijk bedrijf zijn. We zitten hier alweer zes jaar en ik denk dat we mogen zeggen dat we al veel succes hebben. En het hippisch gebeuren is natuurlijk een economische factor van belang in dit gebied. Net zoals De Lutte voor een toerist prachtig is om te bezoeken. Het is heel landelijk, maar je bent zo in de steden.”

“Het mooiste zou zijn als de koning zou vragen of ik nog een goed paard voor hem heb”, grapte Gert-Jan Bruggink nog vooraf.” Na afloop met zijn bekende brede lach: “Nee, dat heeft hij niet gedaan. Maar wie weet komt het nog eens zo ver. Ik hoop in elk geval dat ze genoten hebben en dat ze zich dit bezoek nog lang zullen herinneren."

Op de foto vanaf links Gert-Jan Bruggink, Pia Luise Aufrecht, Commissaris der Koning Ank Bijleveld, koning Willem Alexander, Koningin Maxima en burgemeester Michael Sijbom van Losser.

Foto © Abbink Fotografie

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)