BONDSCOACH MOET NA ZESTIEN JAAR WIJKEN VOOR ‘FRISSE WIND’

KNHS: ook afscheid van Rob Ehrens

Rob Ehrens

ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien jaar lang vervulde Ehrens deze positie met passie, kennis en ervaring.

Ehrens is één van de meest succesvolle en langstzittende bondscoaches uit de geschiedenis van de KNHS met als absoluut hoogtepunt het team- en Individueel goud op het WK in Caen in 2014. Na zo veel jaar dezelfde persoon in deze sleutelrol vindt de KNHS het tijd voor een frisse wind.  

Onder leiding van Rob Ehrens wonnen de Nederlandse springruiters vele mooie medailles. In 2006 werd het team in Aken onder zijn leiding wereldkampioen en tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012 werd teamzilver in de wacht gesleept. En dan natuurlijk het genoemde succes op het WK in Caen in 2014. 

Dit jaar sloot Ehrens af met het individueel brons van Maikel van der Vleuten bij de Olympische Spelen in Tokio en de overwinning in de finale van de FEI Longines Nations Cup in Barcelona. Rob Ehrens begon in 2005 als bondscoach van de Nederlandse senioren, nadat hij eerst enkele jaren succesvol was geweest als bondscoach van de Nederlandse jeugdteams.

Graag doorgegaan
Rob Ehrens is teleurgesteld over de manier waarop de beslissing van de KNHS tot stand is gekomen. “Ik had het liever eerder geweten en was graag nog doorgegaan. Ik heb deze functie altijd met heel veel passie en plezier uitgevoerd, maar als de KNHS het tijd vindt voor een frisse wind, dan leg ik me daarbij neer.”

Technisch directeur Iris Boelhouwer: “De successen van Rob Ehrens als bondscoach zijn ongeëvenaard. De KNHS en de Nederlandse springsport zijn Rob veel dank verschuldigd. Ik begrijp de teleurstelling van Rob. Het besluit om het contract met Rob niet te verlengen was uiteraard geen makkelijke beslissing om te nemen. Na zestien jaar dezelfde persoon in deze sleutelrol vinden wij het tijd voor vernieuwing. In afstemming met de ruiters worden de rol en positie van bondscoach opnieuw ingevuld. Een nieuwe coach heeft tijd nodig om samen met de springruiters te bouwen aan een stevig fundament voor verder succes. De voorbereidingen die moeten leiden naar een teammedaille in Parijs zijn inmiddels al begonnen.”

Eerder vandaag werd al bekend dat de KNHS na dit jaar ook afscheid neemt van jeugdcoach Luc Steeghs.

Meer Springen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde... (07-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)