Jur Vrieling pakt GP, voor Gerben Morsink

GEESTEREN - De Grote Prijs van Twente is zondagmiddag gewonnen door Jur Vrieling (foto) met zijn tienjarige schimmelhengst VDL Groep Zirocco Blue NOP (v.Mr. Blue x Voltaire). Verrassend tweede werd de enige andere foutloze combinatie, Gerben Morsink met de eveneens tienjarige bruine hengst Faithfull (v. For Keeps x Amor). De derde plaats was voor de Zweed Alexander Zettermann met Cafino. De Italianen Marco Porro met Colombea en Piergiorgio Bucci met Casello maakten het vijftal barragekandidaten vol.

De veertigste Grote Prijs van Twente werd behoorlijk beïnvloed door twee zware regenbuien die voor en tijdens de wedstrijd over Geesteren neerdaalden. De laatste zorgde voor een stortvloed aan water in het tweede deel van de basisomloop, waarin de beste ruiters van het concours in actie zouden komen. Zeventien besloten het risico op een glijpartij niet te wagen. Onder hen favorieten als Jeroen Dubbeldam, Cian O’Connor, Albert Zoer, Jos Lansink, Katharina Offel en Jessica Kuerten.

Jur Vrieling toonde zich na afloop in al zijn blijdschap ook realistisch.”Vandaag hebben de weergoden me een handje geholpen. Als ik zelf in het tweede deel van het schema had gezeten, zou ik evenmin van start zijn gegaan. Het is niet toevallig dat alle vijf combinaties in de barrage uit het eerste deel van de wedstrijd kwamen. Maar ik ben er niet minder blij om. Zirocco sprong echt fantastisch en gaf me ook in de barrage niet het idee dat hij de bodem niet vertrouwde. Het is jammer dat niet iedereen heeft meegedaan, maar dat je naam op de lijst van winnaars in Geesteren staat, is wel erg mooi. Dan moet ik het kunstje volgend jaar nog maar een keer doen, als iedereen er wel is.”

Niet meer kapot
Voor Gerben Morsink kon het CSI Twente niet meer kapot,ook al eindigde hij op de doorgaans ondankbare tweede plek. “Vorig jaar miste ik de barrage omdat ik net niet binnen de tijd bleef. Maar ook toen was Faithfull al foutloos. Geweldig dat het nu weer lukte. Nee, ik heb geen moment het idee gehad dat ik hier kon winnen. Dat zou helemaal te gek zijn geweest, maar het is absoluut geen schande van een ruiter als Jur Vrieling te verliezen. Ik ben echt superblij.”

Nadat drie ruiters voor hem in de fout waren gegaan, mikte Morsink op een nulrondje. “Mijn vader adviseerde me een beetje behoudend te rijden. Ik heb Faithfull echter niet overdreven veel terug genomen. Ik weet dat hij er super over kan en normaal gesproken geen fout hoeft te maken.”

Voorkeur voor gras
Morsink had niet overwogen de extra rondgang maar te laten voor wat die was. “Net als Jur zou ook ik niet gereden hebben als ik in de tweede helft van de startlijst had gestaan. Maar in de barrage was het geen bepalende factor meer. Vanaf de kant zag het er inderdaad wat minder uit, maar als je erover heen liep mankeerde er niets aan. Als je trouwens moet kiezen voor een grasbodem zonder regen of voor zand, kies je altijd voor gras. Dat het weer zo tegenzat, was gewoon superjammer.”

Voorzitter Gerard Maathuis trok namens de organisatie echter wel het boetekleed aan. “De afgelopen dagen zijn er alleen wat druppeltjes gevallen. Als we gisteren het terrein goed nat hadden gemaakt, was er vandaag geen probleem geweest. Nu sloeg de bodem dicht omdat het terrein te droog was. Dat heeft ons overvallen.”

UITSLAG GROTE PRIJS VAN TWENTE

Foto: Gerben Morsink (links) krijgt de felicitaties van Gert-Jan Bruggink na zijn tweede plaats in Geesteren. Foto Kiek4Fun

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)