RUITER UIT BOEKELO BLIJFT IN SCHRÖDER MASTERCLASS SANDER GEERINK EN MAUD WIEFFERINK VOOR

Jubileumeditie voor Rob Schipper

TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie Famke (v. Boss x Phin Phin).

 

De tegenwoordig in Boekelo residerende Schipper bleef met rondom zich volgepakte tribunes in de derde barrage naaste concurrent Sander Geerink met Freestyler precies driekwart seconde voor. Maud Wiefferink legde verrassend beslag op de derde plaats met Agono. Ze was slechts 0,02 seconde minder snel dan Geerink in de slotrit.

Periode met veel ellende
Rob Schipper voelde zich na afloop de koning te rijk en niet zonder reden. “Sinds dit jaar ben ik weer echt serieus en heel fanatiek met paardensport bezig na een lange periode met veel ellende. Door stomme ongelukken en onder meer een verbrijzelde voet en een armbreuk heb ik een tijdje niet mee kunnen rijden. Als je dan hier mag winnen is dat natuurlijk geweldig mooi. Het is in de buurt en iedereen wil hier eerste worden, dit staat bij iedereen hoog op het lijstje.”

Terwijl de meeste deelnemers al ervaring hadden met het winnen van de Masterclass, die in 2000 Ben Schröder als eerste winnaar kreeg. Net als broers Wim en Gerco, van wie alleen de laatste nog nooit het genoegen van een zege op eigen grond mocht smaken, beet ook die de tanden stuk op de snelle barragetijd van Schipper. En dat overkwam uiteindelijk ook Eric ten Cate, die als enige al drie keer de beste was op het Raadhuisplein, maar nu als laatste starter in alle haast met Blue Sky twee balken uit de lepels wipte.

Echt je best doen
Zodat Rob Schipper een toch al mooi seizoen met Famke mocht bekronen met een prestigieuze triomf in wat het midden houdt tussen een heuse springwedstrijd en publiek vermaak. De Hellendoorner van origine met gevoel voor nuance: “Maar vergis je niet, het niveau is wel hoog hoor. Het zijn allemaal goede ruiters en je moet echt je best doen hier.”

Met Famke weet hij zich verzekerd van een merrie die erover kan. “Ze is heel competitief, snel en voorzichtig, ze doet altijd haar ding op concours.” Maar ook Famke zal over enige tijd ongetwijfeld door iemand anders gezadeld worden. “Ik ben meer handelaar dan ruiter. Zo goed als Jeroen Dubbeldam of Gerco Schröder ben ik niet. Daarom kies ik ervoor een stuk opleiding te doen van jonge paarden en die te verkopen. Doel is toch een boterham te verdienen.”

Plezierige samenwerking
Hij doet het op de nieuwe accommodatie van Stal De Weaver in plezierige samenwerking met de familie Bonvanie in Boekelo. “Dat werkt van beide kanten prima en ik woon op vijf minuten rijden van de stal.”

Dat betekent overigens niet dat de sport voor hem op het tweede plan staat. “Nee, eerlijk gezegd zou ik heel graag in de topsport mee willen doen. Maar ik zie ook om me heen hoe moeilijk dat is.
Topsport is het mooiste wat er is. Het is de kers op de taart, vooral als je zoiets als vandaag mag winnen.”

Sander Geerink deed een vergeefse poging om na 2007 voor de tweede keer de hoofdprijs (dit keer 2000 euro) te mogen opeisen. “Ik ben hier een jaar of tien niet meer geweest, maar Wim Schröder drong er erg op aan dat ik nu wel mee zou doen. Hij zei dat ik nu echt moest komen. En het is ook gewoon leuk hier. Een bult sfeer en veel volk. Freestyler heb ik net voor een klant uit Marokko gekocht van Teus van den Brink. Een snel paard, maar dat heb je hier ook nodig, omdat alles best kort komt. Het staat allemaal niet zo lomp hoog en dat is ook voor de paarden wel mooi. Beter dan een puissance of six bars.”

Eervolle vermelding
Maud Wiefferink verdient een eervolle vermelding voor haar optreden met Agono. Ze hield met haar 21 jaar als jongste deelnemer knap stand tussen de geroutineerde opponenten en hoefde aanvankelijk alleen Rob Schipper voor zich te dulden. Uiteindelijk klopte ook Sander Geerink haar nog met een haarlengte verschil, maar haar prestatie was er absoluut niet minder om.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)