RUITER UIT BOEKELO BLIJFT IN SCHRÖDER MASTERCLASS SANDER GEERINK EN MAUD WIEFFERINK VOOR

Jubileumeditie voor Rob Schipper

TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie Famke (v. Boss x Phin Phin).

 

De tegenwoordig in Boekelo residerende Schipper bleef met rondom zich volgepakte tribunes in de derde barrage naaste concurrent Sander Geerink met Freestyler precies driekwart seconde voor. Maud Wiefferink legde verrassend beslag op de derde plaats met Agono. Ze was slechts 0,02 seconde minder snel dan Geerink in de slotrit.

Periode met veel ellende
Rob Schipper voelde zich na afloop de koning te rijk en niet zonder reden. “Sinds dit jaar ben ik weer echt serieus en heel fanatiek met paardensport bezig na een lange periode met veel ellende. Door stomme ongelukken en onder meer een verbrijzelde voet en een armbreuk heb ik een tijdje niet mee kunnen rijden. Als je dan hier mag winnen is dat natuurlijk geweldig mooi. Het is in de buurt en iedereen wil hier eerste worden, dit staat bij iedereen hoog op het lijstje.”

Terwijl de meeste deelnemers al ervaring hadden met het winnen van de Masterclass, die in 2000 Ben Schröder als eerste winnaar kreeg. Net als broers Wim en Gerco, van wie alleen de laatste nog nooit het genoegen van een zege op eigen grond mocht smaken, beet ook die de tanden stuk op de snelle barragetijd van Schipper. En dat overkwam uiteindelijk ook Eric ten Cate, die als enige al drie keer de beste was op het Raadhuisplein, maar nu als laatste starter in alle haast met Blue Sky twee balken uit de lepels wipte.

Echt je best doen
Zodat Rob Schipper een toch al mooi seizoen met Famke mocht bekronen met een prestigieuze triomf in wat het midden houdt tussen een heuse springwedstrijd en publiek vermaak. De Hellendoorner van origine met gevoel voor nuance: “Maar vergis je niet, het niveau is wel hoog hoor. Het zijn allemaal goede ruiters en je moet echt je best doen hier.”

Met Famke weet hij zich verzekerd van een merrie die erover kan. “Ze is heel competitief, snel en voorzichtig, ze doet altijd haar ding op concours.” Maar ook Famke zal over enige tijd ongetwijfeld door iemand anders gezadeld worden. “Ik ben meer handelaar dan ruiter. Zo goed als Jeroen Dubbeldam of Gerco Schröder ben ik niet. Daarom kies ik ervoor een stuk opleiding te doen van jonge paarden en die te verkopen. Doel is toch een boterham te verdienen.”

Plezierige samenwerking
Hij doet het op de nieuwe accommodatie van Stal De Weaver in plezierige samenwerking met de familie Bonvanie in Boekelo. “Dat werkt van beide kanten prima en ik woon op vijf minuten rijden van de stal.”

Dat betekent overigens niet dat de sport voor hem op het tweede plan staat. “Nee, eerlijk gezegd zou ik heel graag in de topsport mee willen doen. Maar ik zie ook om me heen hoe moeilijk dat is.
Topsport is het mooiste wat er is. Het is de kers op de taart, vooral als je zoiets als vandaag mag winnen.”

Sander Geerink deed een vergeefse poging om na 2007 voor de tweede keer de hoofdprijs (dit keer 2000 euro) te mogen opeisen. “Ik ben hier een jaar of tien niet meer geweest, maar Wim Schröder drong er erg op aan dat ik nu wel mee zou doen. Hij zei dat ik nu echt moest komen. En het is ook gewoon leuk hier. Een bult sfeer en veel volk. Freestyler heb ik net voor een klant uit Marokko gekocht van Teus van den Brink. Een snel paard, maar dat heb je hier ook nodig, omdat alles best kort komt. Het staat allemaal niet zo lomp hoog en dat is ook voor de paarden wel mooi. Beter dan een puissance of six bars.”

Eervolle vermelding
Maud Wiefferink verdient een eervolle vermelding voor haar optreden met Agono. Ze hield met haar 21 jaar als jongste deelnemer knap stand tussen de geroutineerde opponenten en hoefde aanvankelijk alleen Rob Schipper voor zich te dulden. Uiteindelijk klopte ook Sander Geerink haar nog met een haarlengte verschil, maar haar prestatie was er absoluut niet minder om.

Meer Springen

AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)