Josta van Straaten ongenaakbaar

WIERDEN - Josta van Straaten was woensdag onbetwist de sterkste in de klasse ZZ (categorie D) tijdens Pony Indoor Wierden. De amazone uit Den Ham legde beslag op de eerste twee plaatsen. Van Straaten won met Il Divo en pakte met Fury de tweede plek. Lisa Everts met July en Caily Oude Groeniger met Zebrano RAG waren allebei sneller dan Van Straaten, maar tikten beiden een balk af. Ze werden daardoor derde en vierde. 

Mirte Kamphuis won met Flower Girl twee keer in de klasse M (DE). In de eerste rubriek bleven Marjolein Jonkers met Zarville en Lisanne Oordt met Thirza het dichtst in haar buurt, in de tweede wedstrijd werden de posities twee en drie ingenomen door Daisy Senger met Zerrany en Jelske Klunder met Opaal de l'Equille.

Het afsluitende springen over six bars leverde een gedeelde zege op voor Daphne Haarhuis met Mirror en Daniël Lokerse met Tertius. Ze bleven over na vijf ronden, toen een hoogte van 1,65 meter was bereikt. Lotte Bels eindigde als derde met Almar.

In het tweede parcours voor de klasse Z/ZZ (DE) ging de overwinning naar Talessa de Jong met Panoog de l'Aube. Daniël Lokerse viel als tweede ook nu in de prijzen met Tertius, Robin Goosen nam met Zenzi Boy de derde positie voor zijn rekening.

Angela van Daatelaar had de eerste rubriek Z (DE) naar zich toe getrokken met Narco. Ook nu werd Daniël Lokerse tweede. Noah van Unen haalde de derde prijs af met Venery Dew-drop.

Ties Rothstegge maakte de beste indruk in de klasse M/Z (C). De ruiter uit Weerselo eindigde met Quickstar in de eerste omloop als tweede achter Marit Ekkel met Captain Jack. Bibi van Ooijen pakte de derde stek met Storm. Rothstegge duldde in de tweede rit geen tegenstander voor zich. Isabel Lienesch stuurde Magnum naar de tweede plaats, Bas Bronsvoort Macho naar de derde.



|
Foto Daphne Haarhuis met Mirror van Hans Geurkink.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)