Jonge Arabier blijft Frank Schuttert voor

VRAGENDER – Nationaal kampioen Frank Schuttert moest zaterdagavond in de finale van de Medium Tour van het CSI 2 Jumping De Achterhoek over 1,40 meter nipt zijn meerdere erkennen in Khaled Abdulrahman Almobty. Het 18-jarige Arabische talent voorkwam daarmee dat de Ommenaar aan de haal ging met de hoofdprijs van de door de vader van Schuttert geadopteerde rubriek. 

Het was een kwestie van afwachten tot Khaled Abdulrahman Almobty zijn slag sloeg in Vragender. Vorige week werd hij al tweede in de Grote Prijs voor ruiters tot 25 jaar en vrijdag eindigde hij als derde in de proef voor de Big Tour. Tien van de zestig ruiters bleven foutloos en kregen een uitdagende barrage voorgeschoteld door Jos Brinkman. Verschillende routes binnendoor vergrootten het risico op een fout.

Khaled Abdulrahman Almobty koos een paar keer een langere route, maar bleef met de van Laura Kraut gekochte Dona Evita (v. Darco) wel foutloos en voerde de druk op de concurrentie op. Uiteindelijk bleven slechts drie ruiters foutloos. Frank Schuttert trok alles uit de kast om de door zijn vader gesponsorde rubriek op zijn naam te schrijven, maar kwam 0,12 seconde te kort met zijn elfjarige donkerbruine ruin Arc de Triomphe (v. Triomphe de Muze x Calvados). Knap derde werd Bas van der Aa uit Albergen op Goldfeyer (v. Graf Top). Remco Been finishte met Umen Ulady als vijfde, Willem Greve met Carrera als achtste.

Voor Khaled Abdulrahman Almobty kan Jumping de Achterhoek al niet meer stuk. “Ik ging hier speciaal voor beide weekenden naar toe om me voor te bereiden op de Arabische League met wedstrijden op viersterrenconcours. In Saudi-Arabië is de keus niet zo groot wat betreft dit soort concoursen. Sowieso ben ik nu elke zomer in Nederland. De laatste vier maanden heb ik bij Jurgen Stenfert getraind. De basis kreeg ik van Khaled AL Eid, die in 2000 individueel brons won op de Olympische Spelen in Sydney. De Olympische Spelen zijn  ook mijn doel. En wereldkampioen worden”, glimlacht de ruiter.

Sjaak Sleiderink
Een zege was er wel voor Sjaak Sleiderink.Hij won de ochtendrubriek over 1,35 meter (twee fasen) met Esmee (v. Berlin x Gran Corado). Pim Mulder reed met Ciao Bella S van de familie Van Straaten naar de derde plek, Conor Drain belandde met Cheff H Z op de tiende positie.

In de Grote Prijs van het CSI 1 volgde Johannes Ehning zijn broer Marcus op na diens overwinning in 2015. Johannes Ehning won met de sensationeel springende Caraggiosa (v. Casiro I). Conor Drain bezette de zevende plaats met de donkerbruine merrie Forever. Clarissa Crotta zegevierde voor de tweede keer over 1,20 meter met Sir Max (v. Sandro Boy). Aileen Menneken reed met Zingaro naar de zesde stek.

Rianne Dijkers met Visa-Vie en Sven Peters met Empire M eindigden in de finale van de klasse M als vierde en vijfde. De overwinning was voor Niek Groenewoud met Giuletta, voor Maud Roosendaal met Fancy Roos.

Jumping De Achterhoek heeft zondag nog vier rubrieken op de agenda staan, waaronder de finale klasse L en om 15.00 uur de Rabobank Grote Prijs van Gelderland over 1,45 meter.

Zie ook www.jumpingdeachterhoek.nl 

Foto Almobty van www.fototrailer.nl 

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)