RUITER UIT DE LUTTE OP TERREIN CSI TWENTE STERKSTE IN DE KLASSEN M EN Z BIJ CH ALBERGEN

Jochen Munsterhuis steelt de show

Jochen Munsterhuis met Jaguar

GEESTEREN – Jochen Munsterhuis stal vrijdag de show op de eerste dag van het concours hippique van PSV Het Twentse Ros. Op de accommodatie van het CSI Twente in Geesteren won de ruiter uit Lutte zowel de klasse M als de klasse Z.

Munsterhuis was in de klasse Z met de achtjarige bruine ruin Jaguar (v. Arko III) de snelste foutloze deelnemer in een veld van liefst 78 combinaties. Hij ging als 27ste van start en na hem slaagde niemand van de 51 volgende combinaties erin met een schone lei sneller rond te gaan.

“Het is echt een clever paard“, zegt Jochen Munsterhuis over Jaguar. “Hij snapt het spelletje en doet niet meer dan nodig is. Je ziet het aan de buitenkant niet aan hem af, maar het gevoel als je erop zit is fantastisch. Hij spring goed met het lichaam en is heel slim. Elke keer als je een etage hoger met hem gaat, doet hij het nog beter. Hij doet super zijn werk en is vaak foutloos. Ik was niet eens zo bezig met winnen met Jaguar, eigenlijk liep het gewoon zo. Af en toe moet je ook wel een keer een soort barrage rijden als je verder wilt komen.”

Munsterhuis heeft hoge verwachtingen van Jaguar voor de komende jaren. “Het is belangrijk dat je een goede basis legt en van daaruit probeert hogerop te komen.” Vier jaar geleden pakte de ruiter de draad als ruiter weer op, nadat hij vijf jaar lang vanaf de zijlijn had toegekeken. “Nadat ik nog een keer derde was geworden op het NK ben ik gestopt, omdat het rijden niet echt meer te combineren viel met ons autobedrijf. Nadat we een huis hebben gebouwd en naast onze stal in De Lutte zijn komen wonen kwam van het een het ander. Ik dacht: ik begin weer. Ik had een paar leuke jonge paarden zoals Jaguar en mijn dochter Jennifer reed ook. Het gaat leuk, het is ook mooi om dit samen te kunnen doen.”

Coen Kerbert tweede
Coen Kerbert (rechts) bleef met de negenjarige donkerbruine merrie Inekaat (v. I'am Special de Muze) het dichtst in de buurt bij de winnaar. De derde plaats was voor Conor Drain met de zevenjarige bruine merrie Covehill Ellie May, die Matt Garrigan op Holland van de Valckenborg en Manon Damhuis met Kalidah naar de vierde en vijfde plaats verwees.

Zinnen op gezet
Ook in de klasse M was Jochen Munsterhuis niet te kloppen. Met Nikki (v. Carambole x Tjungske) greep hij zijn eerste zege van de vrijdag. “Daar had ik wel mijn zinnen op gezet”, bekent de Luttenaar. “Nikki heeft veel galop is scherp en voorzichtig. Die proef had ik een beetje in mijn hoofd om voor de winst te gaan. Het is wel leuk om een keer voor de prijzen te gaan en te proberen te winnen.” 
Maurice Stevens met Kivora en Indy ten Hag met Jackpot waren dit keer zijn naaste achtervolgers.

Lars Schröder domineerde in de klasse L. Hij won met Dynamite TN en werd tweede met Dark & Bright. Wouter Hermelink nam met Lexus de derde prijs mee naar huis.
Joost Luttikhuis werd met liefst 90 stijlpunten met Noaber van de Wolfsslenke overtuigend eerste in de klasse B. Hij werd ook nog derde met Mac DVD (82), achter Puck Haverkate met Motega 18 (85).

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)